Ingrijirea optima a epidermei din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibila zona a fetei si a corpului in general, fiind si cea mai predispusa la aparitia ridurilor fine. De aceea, necesita o ingrijire aparte, zilnic si cu produse speciale. Nu vei reusi sa impiedici formarea ridurilor... face parte din evolutia fireasca a fiecarei femei, insa poti intarzia procesul si atenua efectul inestetic al acestuia.

Nu folosi niciodata crema de noapte excesiv de grasa sau masti faciale in zona ochilor - de fapt, in general, este indicat sa utilizezi numai produse special concepute pentru ingrijirea acestei parti sensibile a fetei - inclusiv demachiant.
In caz contrar, continutul de grasimi din compozitia produselor va afecta, in timp, zona delicata a ochilor, care va deveni suprasaturata, porii vor fi "sufocati", iar structura si aspectul epidermei vor fi compromise.

De asemenea, nu folosi creme sau lotiuni astringente, si nici produse destinate combaterii acneei. Toate acestea contin ingrediente care usuca pielea, ceea ce va conduce, treptat, al imbatranirea prematura a epidermei si aparitia ridurilor.

Cremele destinate ingrijirii epidermei din jurul ochilor trebuie sa fie bogate in elemente nutritive specifice dar, in acelasi timp, sa aiba textura usoara.
Aplica-le cu miscari lente, blande si in nici un caz nu freca intens - vei traumatiza tesuturile. Cel mai bine este numai sa "atingi" usor portiunea respectiva, tamponand cu grija - atat pentru aplicarea cremei, cat si pentru demachiere. Sunt recomandate produsele pe baza de migdale - sunt printre cele mai eficiente in cazul de fata.

Rutina zilnica de ingrijire a ochilor

Exista doua aspecte de care trebuie sa tii cont.

  • Curatarea pielii - foloseste un demachiant special sau un produs sub forma de gel.
    Apa si sapunul nu sunt indicate, pentru ca usuca epiderma.

  • Dupa demachiere - aplica un strat subtire de crema. Nu este indicat sa folosesti prea multa, nu va aduce nici un beneficiu pielii tale, ci o va "incarca" inutil.


  • Daca ai ochii obositi sau umflati, aplica doua comprese umede, imbibate fie cu ceai de musetel, apa de trandafiri, fie, pur si simplu, doua felii de castravete sau de cartof proaspat. Procedand astfel, ochii nu vor mai arata obositi si isi vor recapata stralucirea.

    In anotimpul calduros, protejeaza-te cu ochelari de soare; ai grija ca acestia sa fie de calitate si sa contina filtru pentru radiatiile ultraviolete.




     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod