Inca un pas catre perfectiune sau despre machiajul corpului

Poate ca aceasta idee ti se pare cel putin bizara: sa te fardezi pe corp? Cu toate acestea, este un aspect deosebit de important si, daca dai dovada de neglijenta sau nu stii exact ce trebuie sa faci, poti compromite o aparitie altminteri spectaculoasa - la o petrecere, de exemplu, dar nu inseamna ca machiajul corpului este recomandabil numai la ocazii speciale. In general, daca ai o cicatrice sau alt gen de semne pe care vrei sa le ascunzi, machiajul este cea mai buna solutie - nu asa procedezi si in cazul tenului?

De altfel, a venit vara si este firesc sa iti doresti sa-ti poti expune picioarele, spatele si abdomenul. Daca nu ai reusit sa scapi de nesuferitele vinisoare, cosuri (mai ales pe umeri si pe spate), ai pistrui si vrei sa-i ascunzi, machiajul este cea mai buna solutie. De ce sa renunti la rochia aceea decoltata pe care ti-ai cumparat-o recent? Poti sa fii o aparitie stralucitoare, captand privirile tuturor celor din jur, cu ajutorul pensulei de machiaj!

De asemenea, tine cont si de faptul ca, prin machiaj - respectiv, prin umbrele subtile pe care le creezi - poti sa iti reliefezi acele parti ale corpului de care esti mandra: bustul, picioarele, spatele sau bratele. Similar, daca vrei sa-ti pui in evidenta pielea bronzata, poti recurge la o pudra translucida, in nuanta usor inchisa si cu particule stralucitoare. Repartizeaz-o in strat subtire si uniform, pe intreaga suprafata a corpului.

In oricare dintre situatiile mentionate, ai grija sa folosesti aceleasi nuante atat pentru corp, cat si pentru fata (ma refer la fondul de ten si pudra), pentru a evita o nepotrivire inestetica. Dar, daca esti mai bronzata pe brate decat pe picioare, poti folosi pudre in nuante diferite, pentru a crea un efect placut si uniform. Totodata, ai grija sa nu existe linii vizibile de demarcare - de la gat spre fata, de exemplu, ci estompeaza-le.

Cum sa aplici machiajul de corp astfel incat sa para natural

Secretul este ca nuanta fondului de ten sa se potriveasca foarte bine cu cea a pielii tale si sa fixezi apoi machiajul cu un strat de pudra compacta. Pentru cicatrice, vinisoare si alte semne inestetice, foloseste un baton corector pe care il fixezi cu pudra, pentru a nu risca sa se intinda si astfel sa-ti patezi hainele.

Fii atenta atunci cand te pregatesti pentru o seara speciala, care solicita o tinuta mai pretentioasa: pudra cu "sclipici", altadata atat de moderna, nu se mai inscrie de mult timp in tendinte. Pielea ta va straluci daca o hidratezi corespunzator si daca maschezi imperfectiunile inerente.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod