Cum sa-ti ingrijesti pielea daca ai "alunite"

Alunitele constituie, pentru majoritatea femeilor, un "accesoriu" suplimentar, care condimenteaza aspectul fizic si adauga un plus de farmec. De acord, insa, daca faci parte din "purtatoarele" de alunite, trebuie sa stii ca acestea au nevoie de toata atentia ta, pentru ca sunt foarte sensibile. Fie din neglijenta, fie ca urmare a unui tratament mai agresiv, ele pot degenera in afectiuni grave, chiar de natura canceroasa.

Denumite stiintific nevi pigmentari, alunitele apar fie prin "mostenire", adica la nastere, fie dupa un oarecare interval de timp. Istoria naturala a nevilor arata ca ei apar in primii trei ani de viata, la pubertate si rareori dupa 30 de ani. Numarul lor scade dupa varsta de 40-50 de ani.

Aspectul lor normal este sub forma de pete cu marginea variabila, iar culoarea poate sa fie galbena, cafenie, bruna, neagra sau albastruie.

Daca pielea ta pare sa fie "impestritata" de alunite, nu te speria! Unele persoane prezinta asa numitul sindrom al nevilor displazici (stim ca suna infricosator, dar nu ai motive de ingrijorare!). Fenomenul este caracterizat prin aparitia a numerosi nevi pigmentari bizari, in zone mai putin "vizitate" de alunite - organe genitale, membre inferioare, fese, sani, pielea capului.

Pe de alta parte, unele alunite se caracterizeaza printr-o predispozitie de a se transforma, cu timpul, in melanom malign (cancer de piele). Bineinteles, asta nu inseamna ca esti neaparat expusa acestui risc, ci doar ca trebuie sa fii atenta la urmatoarele semnale de avertisment:

cresterea alunitei in suprafata si profunzime;
modificarea aspectului;
aparitia unor ulceratii spontane sau a unei hemoragii;
aparitia unei leziuni;
prurit.

Daca observi oricare dintre modificarile mentionate, prezinta-te in mod obligatoriu la un consult dermatologic. Tratamentul presupune indepartarea chirurgicala a alunitei, indata ce aceasta prezinta una sau mai multe dintre aceste semne.

Stim ca ideea operatiei este infricosatoare dar, executata corect (cu margine de siguranta si profunzime corespunzatoare), interventia chirurgicala nu prezinta nici un risc.

Exista o serie de factori de risc, care favorizeaza aparitia cancerului de piele derivat din alunita. Acestia sunt:

factori de ordin genetic;
radiatii actinice;
razele X.

Vara, cand mergi la plaja, nu uita sa protejezi si alunitele: alege o crema cu protectie crescuta, mai ales daca ai tenul deschis (alb sau palid)!





 

Comentariile 1-50 din 80

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena Popa pe 3 Nov 2014, 19:58
    Alunite

    Buna ziua, am si eu aceiasi problema, am ajuns sa ma tem sa ma uit in oglinda am alunite pe fata si pe maini si gat, ma incomodeaza si din cauza stresului imi apar tot mai multe. va rog sa imi dati si mie un sfat cum sa scap de alunitele care apar peste noapte, nu as vrea prea mult macar de cele aparute in tomp. ma puteti ajuta?

    0
    0

  • Grtayan Adrian Olteanu pe 12 Sep 2012, 12:07
    Re

    Nu am să divaghez prea tare. Am revenit pe site, ca să solicit ştergerea adresei mele de email, dar nu mă pot abţine să nu comentez postul Adrianei. Nu mai vorbiţi drăguţelor în necunoştiinţă de cauză... studiaţi... deschideţi ochii, folosiţi toate sinapsele din creieraş, nu doar 10%. Acesta este sistemul din România, să vă ia banii pentru orice scamâ . Am fost şi eu la doctor, pentru scoaterea aluniţelor cu laser. Ar fi trebuit să dau vreo 25 de milioane doar pentru cele de pe faţă. Dar, dacă eşti vedetă şi ai bani de nu ai ce face cu ei, da, e varianta cea mai rapidă şi comodă şi nici nu sunt împotriva ei. Dar am decis să mă tratez singur acasă şi cu doar 5 de roni, am cumpărat un produs alimentar ce contine acid acetilsalicilic cu care mi-am fotoshopat toată faţa. Da, am studiat înainte de a face treaba asta şi am studiat luni de zile problema. Încercaţi să gândiţi puţin înainte de a vă lăsa pradă sistemului. Pune mânuţa pe tastatură, tastează pe google numele meu complet, intra pe facebook la mine, caută sectiunea notiţe şi ai să găseşti gratuit, tratamenul naturist pentru aluniţe...... O zi de marţipan!

    1
    1

  • adriana pe 9 Aug 2012, 11:44
    alunite

    buna! pt cei care zic ca alunitele se pot trata cu rostopasta. NU este adevarat. doar negii se trateaza cu rostopasta NU si alunitele. nu exista tratament naturist pentru alunite. crede-ti ca daca exista medicii nu spuneau nimic despre asta si ne operau?asta este singura metoda de scapare:operatie, laser, cauterizare.si eu am foarte multe alunite pe corp nu mi le-am numarat niciodata pt ca m-as speria.mi-am scos 5 pana acum prin operatie si cauterizare.am fost la un medic foarte bun din ploiesti.trebuie sa fie tinute sub observatie.eu mai am multe care sunt mari dar credeti-ma ca eu am ramas cu trauma de cand le0am scos pe acelea si simt ca nu voi mai rezista la alte operatii dar stiu ca nu am scapare.numai Dumnezeu poate sa-mi dea putere sa mai suport.aveti grija cu ele ca nu e de glumit si trebuie luate in serios.aveti grija de voi si de alunite!

    3
    2

  • Floricica pe 8 Apr 2012, 17:12
    povestea ''alunitei uriase''

    Buna ! Am si eu aceasi problema ca si voi. Nu m-ar deranja extraordinar de tare daca cateva alunite mi-ar acoperii o parte a corpului mai putin vizibila,DAR groaza este atunci cand aceste alunite sunt intr-un loc vizibil si de dimensiuni mari ,mai exact pe fata... Acum cativa ani o alunita de dimensiuni reduse aflata pe fata ,mi se parea sexy si poate nu chiar asa de ''groaznic'', ACUM primul lucru pe care-l vezi cand de uiti la mine este ''alunita uriasa''. multi mi-au spus ca e frumoasa ,dar eu nu cred asta. v-am pupat:))

    2
    2

  • alexandru pe 19 Feb 2012, 00:00
    DespreNevi

    Toata lumea se simte jignita de alunite in locurile in care ..nar trebui sa fie ..dar si eu am,nu multe si f f putin iesite in relief,dar nu ma plang si...sincer,daca asa nea lasat dumnezeu asa traim,si cn rade Dumnezeu il vede nu va faceti griji,nu sunteti urati sau displacuti sau sa nu faceti crize de depresii saukkturi,mandritiva cu ele,chit cas mari sau mici,e neortodox operarea lor.

    4
    3

  • nicoleta pe 6 Feb 2012, 12:45
    punct rosu asemanator alunitei

    mi-a aparut pe fata de ceva vreme un punct rosuu sub ochii si este vizibil si vad ca nu mai dispare ce sfat imi dati :((( cum il pot trata :(?

    7
    3

  • unbaiat pe 25 Oct 2011, 21:16
    sunt necajit,caut ajutor

    am si eo o alunita mare pe fata si mia crescut in timp de cand eram mic,era un punctulet mic acm sa facut mare si continua sa creasca am intrat intro mare depresie nu stiu ce sa fac nuj cum o pot indeparta plz tell me (mih_john_cenaID)

    8
    2

  • elena2 pe 13 Sep 2011, 10:09
    un punct rosu

    mia aparut dupa urechea stanga u punct rosu ca un cos dar nustiu de unde eu presupun ca m-am intepat cu cercelul poate fii altceva

    5
    1

  • nikoleta pe 9 Sep 2011, 13:32
    offfffffffalunite..........beach le urasc

    sall ma num nikoleta si am o alunita urata pe fatasi i-amdat cu seva de rostopasca siincepe sa se usuce,prima data am incercat la una pe mana si chear merge....ast sa vb la id niko.pisicutza

    3
    1

  • pericol pe 31 Iul 2011, 15:09
    pericol cu alunitele astea

    eu am chiar 11 pe o mana!!pe cealalta 9 si pe gat-piept-picioare in total cam 25 alunite cum naiba sa le rezolv fara operatie sau ceva???exista o crema sau cv???pls tell me

    9
    0

  • Alex pe 23 Iul 2011, 19:27
    Alunitele

    Am cateva alunite de and m-am nascut dar in ultimii ani mi-au crescut alunite.Pe spate,prima data a iesit ca un cos si parintii mi- au strans-o.Acuma e lunga aprox. de 1 cm si diametru vreo 2mm.Mi-a crescut una aproape sub nas care e aproape plata dar are diametrul cam mare.Si mai urat mi-a creacut una pe penis.x(.De asemenea dupa ce am fost la analize(mi-au luat sange) mi-a aparut o alunita fix din locul unde au bagat acul.Iar in alt am fost tot la analize si mi-a crescut si pe celalta mana tot de unde mi-au luat sangele.Si mai am altele pe corp,de exemplu pe picioare burta si pe spate.Nu ma pot duce la piscina ca ma fac de ras cu acea alunita de pe spate si ca nu pot sta la soare.Mai nou imi cresc fire de par pe alunite iar pe cea de aub nas mi-a crescut un fir lung de par iar acuma trebuie sa le tau in fiecare zi.

    7
    2

  • anonim pe 13 Apr 2011, 00:31
    :))

    buna! deci chiar imi vine sa rad voi va plangeti k aveti prea multe alunitze,insa yo ma chinui sa aflu qm pot sami pun o alunita in zona buzei de sus si nu stiu qm:D stiti careva?

    6
    12

  • horror pe 5 Mar 2011, 19:06
    am alunite pe corp si pe fata

    am multe alunite pe fata si pe corp dar mai ales pe fata unii prieteni imi spuneau k am foate alunite pe fata si yo ma intristam pt ca vedeam k ei nu aveau nikio alunita decat eu, in fine in special mai am pe spate 4 alunite destul de mari ce sa fac ??

    0
    11

  • gina pe 29 Ian 2011, 10:45
    alunitele

    stie cnv si de asa zisele alunite crescute ca o piele,cat costa?

    8
    3

  • gina pe 29 Ian 2011, 10:36
    alunitele

    poate cnv sa imi zica si mie cat costa sa scoti o alunita si unde as putea face asta?multumesc

    8
    1

  • dragos pe 26 Ian 2011, 12:17
    alunite

    Buna! ieri mi-am operat shi eu 9 alunite, 2 chirurgical si 7 cu laserrul. 2 erau mari (1 cm). m-a costat 300 lei + 50 consultatia. operatia se face sub anestezie locala shi nu este complicata. Sper sa nu-mi ramana cicatrici (cica nu raman). dupa ce se vindeca astea, vreau sa mi le operez si celelalte.

    8
    3

  • Dana pe 22 Sep 2010, 14:54
    alunite

    fetelor,si eu am aceeasi problema cu alunitele. ma simt extrem de complexata. rostopasca am folosit-o dar ma ajutat doar la negi. scrieti-mi in particular daca doriti pe adresa me_daniella@yahoo.com

    2
    2

  • mihaela pe 16 Sep 2010, 22:40
    alunitze

    am fosrte multe alunitze pe corp si nu stiu ce sa fac...pe zi ce trece imi apar mai multe mai ales vara...am unele foarte mari...

    5
    1

  • Cristina pe 15 Sep 2010, 16:02
    alunite

    Intradevar problema alunitelor nu este foarte grava insa poate deveni astfel .Pana acum 7,8 luni am avut 2 alunite mari de fata, una in relief iar cealalta plata. de anul nou am obs ca cea de pe fata ( in relief) s-a inrosit , astfel am fost nevoita s-o scot , dar nu cu laserul ,doctorul a folosit bisturiu.Sfatul meu pt voi este sa mergeti imediat la un doctor.Poate nu e un lucru grav dar la mijloc e sanatatea vostra.Si nu va mai speriati atat de mult daca apar cojite sau s innegresc . Vizita la dermatolog e cel mai intelept lucru.

    3
    3

  • cornelia pe 5 Sep 2010, 12:27
    alunita operata

    Buna, Am avut si eu o alunita pe spate pe care am scarpinat-o si am rupt-o;am fost la medic,am operat-o si cel mai important lucru este ca am fost luata in evidenta.Un sfat:nu stati acasa,mergeti urgent la medic atunci cand apar modificari in starea alunitelor.

    4
    1

  • loara pe 4 Sep 2010, 00:34
    alunita

    Buna,am si eu o mare problema.zilele trecute dupa ce m-am demachiat.si m-am spalat pe fata am vazut ca de la o alunita de pe frunte mi s-a desprins o cojita minuscula cat un varf de ac.acum eu nu stiu daca mi-am zgariat sau ranit alunita,deoarece nu mi-a curs sange...e o alunita micuta putin iesita in relief.ce sa fie,cumva ceva grav?Va multumesc!

    4
    0

  • Julia pe 18 Iul 2010, 10:21
    Tratarea negilor

    As dori sa stiu cantitatile exacte de ulei de ricin si bicarbonat de sodiu care trebuie in vederea obtinerii unei paste eficiente si nu daunatoare . Multumesc

    4
    1

  • michael pe 15 Iul 2010, 11:07
    tratarea negilor (alunitelor)

    Negii (alunitele ) se trateaza cu : se face o pasta viscoasa , cu ulei de ricin si bicarconat de sodiu. Se unge de 2-3 ori pe zi si se aplica un pansament. In timp se usuca si se desprinde si cade. Va urez mult succes

    2
    1

  • Dark pe 13 Iul 2010, 22:42
    Raspunsuri

    .Rostopasca face adevarate minuni credema si nu te costa nimic.Cauti planta care creste pe langa blocuri o planta cu flori galbene.Te ungi si frictionezi de cateva ori pe zi cu sucul proaspat al plantei timp de doua trei saptamani.Planta are un suc galben portocaliu si cleios si o gasesti din primavara si pana toamna tarziu.Ai sa constati ca alunita isi va reduce treptat dimensiunile pana la uscarea si caderea ei definitiva . Mult succes

    1
    3

  • andreea pe 13 Iul 2010, 16:36
    alunite

    buna am si eu probleme cu alunitele...am cateva alunite pe fata si nu stiu cum sa scap de ele si mie foarte frik de operatie...va rog cine ma poate ajuta cautatima pe id miley.cool93.Va multumesc

    2
    1

  • corina pe 2 Iul 2010, 19:24
    alunita de pe fata

    si eu am o alunita pe fata care a crescut odata cu mine.cand eram mica abia se vedea dar acum e destul de marisoara.se afla pe obraz si imi e frica sa nu mai creasca.am obs ca mi-au mai iesit cateva pe fata dar sunt mici

    4
    0

  • deea pe 16 Iun 2010, 09:51
    alunite

    Pt Ioana:Si eu am patit la fel,m-am epilat pe mana cu o crema,iar dupa,alunita parea iritata avea pete mai deschise si era putin umflata,dar dupa cateva zile si-a revenit.Acuma evit portiunea aia cu alunita si iau firele de par cu penseta,trebuie sa avem grija cu ele :(

    0
    0

  • anamaria pe 21 Apr 2010, 19:19
    alunita

    eu am o alunita p fata si nu imi place absolut deloc....am fost la un dermatolog in romania si mi a zis k nici un dermatolog nu mi o va scoate pt k e smn de mama!!!.....eu insa din cauza faptului k nu imi place si p zi c trece e mai mare nu m am lasat batuta si am fost la un alt derm.dar nu in rom.d data asta mi a zis k nu e nici o problema k nu e problema dimpotriva dak il mai las se transf in malign din cauza radiatiilor solare.si nush c sa fac!e asa d inestetic .ajutatransforma intr unul

    1
    0

  • anamaria pe 21 Apr 2010, 19:17
    sa mi o opereze?

    oare.....sa ma sfatuiask cnv!e urata rau si mare.....chiar si d na doctor mi a zis k e pacat d fata mea k sunt draguta dar k alunita asta e prea mare si strik aspectul fetei mele.

    1
    0

  • anamaria pe 21 Apr 2010, 19:14
    alunitele astea

    ajutati ma va rog c sa fac???????

    0
    1

  • anamaria pe 21 Apr 2010, 19:12
    alunita

    eu am o alunita p fata si nu imi place absolut deloc....am fost la un dermatolog in romania si mi a zis k nici un dermatolog nu mi o va scoate pt k e smn de mama!!!.....eu insa din cauza faptului k nu imi place si p zi c trece e mai mare nu m am lasat batuta si am fost la un alt derm.dar nu in rom.d data asta mi a zis k nu e nici o problema k nu e problema dimpotriva dak il mai las se transf in malign din cauza radiatiilor solare.si nush c sa fac!e asa d inestetic .ajutatransforma intr unul

    0
    0

  • Sandy pe 11 Feb 2010, 16:27
    alunitze

    buna...as vrea sa stiu de ce imi ies alunite dupa ce merg la solar...??? nu am avut niciodata multe alunitze si nici nu am mers prea des la solar.....dar in ultimu timp de cate ori mergeam imi tot ieseau alunite pe corp.......nu am mai fost de ceva timp de frica sa nu ma umplu de ele sau sa patesc ceva....ar trebui sa nu mai merg deloc sau ce pot sa fac?? multumesc mult...

    3
    1

  • CHISEREU IASMINA pe 29 Nov 2009, 09:54
    alunita sub brat iesita in afara

    buna as vrea sa stiu si eu parerea cuiva. Am o alunita sub brat de foarte mult timp iesita in afara, acum a inceput sa se traga parca ar disparea. Puteti sa ma ajutati cu un medic bun dermatolog din TIMISOARA. MULTUMESC MULT

    2
    2

  • soryn pe 26 Nov 2009, 02:54
    alunite

    salut IOANA spuneai ca ai o alunita pe mana care si-a schimbat culoarea de la ceara ! ai arso la propriu ! relatii pt. aceste probleme la id. SORYN_ALINA cunosc un doctor care cu raze laser face minuni . alunite ,negi .etc .

    0
    0

  • Radu Alin pe 22 Nov 2009, 09:57
    alunite rapide

    Salut. am 19 ani si de ceva timp vad k imi tot cresc alunite destul de repede. saptamana aceasta doar mi-au iesit 3 pe mana. ce ma fac??

    4
    0

  • Alex pe 13 Nov 2009, 20:26
    alunitze

    cum pot sami tratez pielea fara sa am alunite,apropo miam rupt o alunita chiar lang buric si a crescut la loc ce asi putea face va rog frumos sa scap de iele.Multumesc!

    0
    0

  • cristina pe 15 Oct 2009, 15:06
    alunite

    de cateva luni mi-a aparut in varful nasului o alunita mai marisoara asemenea unui cos de culoare deschisa.mentionez faptul ca tenul meu e cu pistrui.E foarte inestetic,cum as putea scapa de el.Va rog ajutati-ma.

    0
    0

  • ingerasha88 pe 14 Oct 2009, 10:56
    alunite

    deci pana la urma atunci cand incep sa-ti apara alunite ce este de facut???

    0
    0

  • tina pe 25 Aug 2009, 19:55
    ALUNITE

    sincer spun stresata fiind am mers la dermatolog ,am platit 1000000 consultatie doar m a privit programase 7 persoane in acelasi timp aM FOST FF DEZAMAGITa ...pe net scria ca are dermatoscop mi a si confirmat telefonic ...nu mi a ramas decat sa ma rog la DUMNEZEU sa nu am probleme....trageti si voi concluzia...

    1
    0

  • tina pe 25 Aug 2009, 19:50
    alunite

    aiurea rau cu alunitele

    0
    1

  • dana pe 30 Iul 2009, 10:52
    alunitele X(

    sall all... am si eu alunite, nu-s ffff multe, dar am pe tot corpul. pe burta picioare, maini, spate si mai ales pe fataX(. nu ma deranjeaza niciuna cu exceptia celor de pe fata. am pe ambii obraji. cele de pe obrazul stang ma dispera, am mai multe la un loc. Pe obrazul drept una sigura micutza si ff simpatik. Vad ca imi mai ies doua in jurul gurii....nu una langa alta, nu m-ar deranja dak nu le-as avea pe cele de pe obrazul stang. am aproape 5 fi-ar ea de viatza X( nu le scot, imi e teama. Si cred ca ar trebui sa ne resemnam. Sunt altii cu probleme destul de grave. Nu stiu nimic de niciu tratament...stiu Doar ca tr sa ma feresc de soare...asa mi-a zis dr dermatolog. Si mi-a mai zis ca acum imi apar datorita varstei( am uitat sa mentionez am 17 ani neimpliniti) . Asa ca...EU UNA M-AM resemnat...sanatoasa sa fiu, nu e capat de lume asta. stati linistiti!

    0
    0

  • DClaudiu21 pe 19 Iun 2009, 12:27
    Alutitele mau invadat

    BUna sunt Klau Din Dr.Taberii si de knd m am nascut mi au crescut treptat alunite..acuma numar in jur de 300 de alunite pe intreg corpul..si nu stiu ce sa mai ma fac..o iau razna..fac mult sport si vreau sa arat bne dar alunitele ma fac de ras....dar azi am citit ceva ff interesant si vreau sa cititi si voi ce cred k ar da rezultate"Daca iti este frica poti sa scapi si tu de alunita.Rostopasca face adevarate minuni credema si nu te costa nimic.Cauti planta care creste pe langa blocuri o planta cu flori galbene.Te ungi si frictionezi de cateva ori pe zi cu sucul proaspat al plantei timp de doua trei saptamani.Planta are un suc galben portocaliu si cleios si o gasesti din primavara si pana toamna tarziu.Ai sa constati ca alunita isi va reduce treptat dimensiunile pana la uscarea si caderea ei definitiva" . nu stiu kt de adevarat este dar o sa incerc si eu..din ce am citit spuneau anumite pers k a dat rezultate....dak nu ultima mea varianta cum mam gandit va fi operatie cu laser kre va costa 1miliard....si banii astia nui am....

    0
    0

  • Cristiana pe 11 Iun 2009, 09:01
    Rectific

    "Sau trebuie sa mai astept pana implinesc 18 ani? "

    0
    0

  • Cristiana pe 11 Iun 2009, 08:58
    Alunita pe buric

    Ajutor! Am 11 ani Am o alunita de marime medie pe buric...Mereu ma incomodeaza cand ma duc la plaja..Am inceput sa o 'stresez' atingand-o si ciupind-o... Vreau sa scap cat mai repede de ea...E vreo posibilitate sa o scot? Sau trebuie sa mai astept pana implinesc 11 ani? Mai am una si pe gat..Tot de marime medie..Cateodata ma mai scarpin pe gat si mai uit de ea..Si o zgari...Poate sa se desprinda? Va rog sa-mi trimiteti prin e-mail cateva solutii

    0
    0

  • raluca pe 9 Iun 2009, 22:01
    mie frica alunita rupta

    va rog sa ma ajutati am 13 ani si nustiu cum s-a itamplat aveam o alunita la suptioara era putin scoasa afara dar cred ca din greseala am atinso cand am vazut ca sa facut mica si culoarea sa schimbat deabi se mai tine credeti ca e ceva VA ROG SA MA AJUTAT

    1
    0

  • amer pe 29 Mai 2009, 00:39
    mie frica

    mi-am rupt o alunita din greseala..atunci in momentul cand ma scarpinam pe mana...aproape de zona umarului..ma poate ajuta cineva..va rog din inima..mi-e foarte frica..va rog in cel mai scurt timp posibil..spuneti-mi prin mail..Va multumesc Anticipat...

    0
    0

  • andreea pe 22 Mai 2009, 20:40
    alunite..

    prietenul meu si-a rupt o alunita de pe fata... poate face cancer..??? si pot lua si eu..??

    5
    1

  • ulika pe 3 Mai 2009, 08:46
    alunite...

    katalyn incearca sa apelezi la un dermatolog, daca nu te poate ajuta sa stii ca majoritatea saloanelor de cosmetica fac faciale si pentru barbati. iti curata tenul foarte frumos, cu abur etc. Important este sa nu le zgarii deloc. Nu ai mentionat in mesajul tau, dar mie mi se pare ca punctele alea negre la cam dai cu unghia si nu e bine. Daca nimic nu merge, du-te la un medic si e posibil sa-ti prescrie un tratament de genul reglare hormonala. probleme asa grave sunt de obicei cauzate de stres sau un dezechilibru hormonal (probabil esti adolescent...). Oricum, succes. Pentru toate mesajele care mentioneaza alunite rupte, dureroase, care ustura, va rog mergeti la medic. Nu e de gluma cu ele, rezolvate la timp nu provoaca mari probleme dar daca lasati timpul sa treaca....Doamne fereste.

    0
    0

  • ulika pe 3 Mai 2009, 08:37
    alunite...

    dragele mele, fosta mea sefa pentru care am lucrat anul trecut a facut cancer de piele de la o singura alunita la baza gatului. M-am speriat tare cand am auzit, pentru ca si eu am multe alunite pe tot corpul (mostenire de la mama) asa ca am intrebat-o cum a aflat. Se pare ca avea o alunita relativ mare care nu a deranjat-o deloc ani la rand. Apoi dintr-o data sotul ei a observat ca si-a schimbat putin culoarea + cand o atingea era aspra, ca si coaja de la o rana uscata. S-a dus imediat la medic si a programat-o la operatie. Era canceroasa. Eu locuiesc in Atlanta si va spun sincer ca nu e de glumit cu soarele. Medicul i-a spus ca cancerul s-a facut din cauza expunerii la soare. VA ROG din suflet dragele mele cele care aveti alunite nu stati la plaja DELOC, este foarte periculos. Dupa ce am aflat de sefa mea am inceput sa fac o gramada de research si am citit tot ce s-a putut despre cancerul de piele. Eu am cateva alunite reliefate pe spate pe care le verific in fiecare saptamana, nu le vad dar le ating cu mana sa ma asigur ca sunt ok. NU MERGETI la solar si NU STATI LA SOARE. Nici nu mentionez ca 99% din riduri sunt cauzate de soare. Iata inca un motiv. Sunt alte variante in ziua de azi, bronz cu spray etc. De asemenea, acele dintre voi care si-au operat alunite (nu laser, ci operatie in adancime) imi puteti spune va rog cat costa? cred ca este mai ieftin in Romania decat aici. Multumesc mult. Din cate am citit, pina la 30 de ani alunite tot apar, important e sa nu fie rupte, agasate sau sa-si schimbe culoarea, textura etc. Ceea ce ma ingrijoareaza pe mine este ca mie au inceput sa apara alunite minuscule rosii (cred ca porecla este zmeura) de culoare rosie-roz. Din alea mici. Si nu e de la soare, ca ma feresc de el ca de foc.

    1
    0

  • Elmy pe 29 Apr 2009, 10:48
    alunite...

    Fetelor, si eu am cam aceeasi problema...Imi apar alunite, chiar anul acesta mi-a aparut una pe nas..Eu am puncte negre pe nas, care oricum mi se pareau inestetice si cand am vazut ca se face si o alunita, am intrat in depresie..Parca peste noapte a aparut..nici nu mi-am dat seama...Nu am ajuns inca la un dermatolog, dar imi propunsa o fac cat mai curant, adica prin vara...Nu e mare si nici inchisa..e maro deschis, e de marime normala, dar mi se pare ca s-a mai marit de cand aparuse...

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod