Manichiura, cartea de vizita a unei femei moderne

Oare care este elementul ce se asorteaza intotdeauna unei tinute feminine si ingrijite, fie ca porti un costum de baie si te plimbi pe plaja insorita, o rochie eleganta, un costum clasic sau o tinuta sport? Ai ghicit, ne referim la o manichiura ingrijita. Pentru foarte multi barbati, mainile reprezinta cartea de vizita a unei femei si un factor esential in definirea acesteia.

Asadar, nu trebuie neglijate! Mai ales acum, in anotimpul rece, mainile si unghiile sunt foarte afectate de temperaturile scazute, intrucat sunt cele mai expuse - chiar daca porti manusi. Da, stim ca ai grija de pielea ta, probabil folosesti zilnic o crema hidratanta, pentru a preveni deshidratarea si descuamarea epidermei... dar la unghii te-ai gandit?

Nu intra in panica - ne-am gandit noi! Iti vom prezenta in acest material atat o serie de sfaturi utile pentru ingrijirea unghiilor, cat si unele recomandari privind forma si nuantele la moda anul acesta.

Sfaturi pentru ingrijirea unghiilor

Asa cum spune un vechi proverb chinezesc, "orice calatorie incepe cu primul pas!". In cazul nostru, acest prim pas il constituie ingrijirea corespunzatoare a unghiilor.

Ideal ar fi sa faci acest lucru la un salon specializat, unde poti beneficia de tratamentul optim. Specialistii de la Perfect Nails ne spun ca unghia naturala poate fi ingrijita prin aplicarea unui strat protector de gel UV, rasina acrilica sau cheratina. De asemenea, poti opta pentru o masca de regenerare a unghiei (credeai ca numai tenul beneficiaza de asemenea rasfat?). Masca se mentine timp de 10-15 minute, iar dupa indepartarea ei, unghia este revigorata si pregatita pentru "machiaj"!

Dar pentru a te duce la salon e nevoie de timp... si tocmai el, timpul, este dusmanul principal al unei femei de cariera, care trebuie sa se imparta intre obligatiile profesionale si cele familiale... Insa toate acestea nu inseamna ca esti nevoita sa te neglijezi!

Unghiile pot fi ingrijite si acasa - nu ai nevoie decat de cateva minute libere, de doua-trei ori pe saptamana. Intr-un bol, amesteca 3-4 lingurite de ulei cald de masline, cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie. Inmoaie unghiile si mentine-le aproximativ 10 minute, iar dupa aceea aplica un strat de lac protector. Rezultatele vor fi vizibile in cateva zile.

De asemenea, poti opta pentru un tratament cu vitamina A, solutie uleioasa (o gasesti in orice farmacie). La fel ca in cazul tratamentului cu ulei si zeama de lamaie, mentine stratul de substanta pe unghie timp de 10 pana la 15 minute si foloseste ulterior un lac de protectie.

In ceea ce priveste nuanta pe care o vei alege pentru unghii, ai la dispozitie o varietate de optiuni, in functie de momentul zilei si de tipul de eveniment la care participi. La serviciu, ideala este o nuanta neutra: fie un lac incolor, fie tonuri satinate de bej sau roz.

Culorile neutre sunt recomandate si pentru femeile care abordeaza, in afara programului de lucru, vestimentatia in nuante aprinse - unghiile vor contribui, in mod fericit, la realizarea unui echilibru in ansamblul tinutei si se va evita astfel efectul strident.

In functie de preferinte, poti opta si pentru culori mai "tari", chiar rosu aprins - tine cont doar de momentul zilei si de ambianta!

Cum vor arata unghiile tale?

Patrate? Ovale? Arcuite, stil "femeie fatala"? Aceste forme ar trebui evitate, pentru ca anul acesta nu mai sunt la moda. Tendintele anului 2005 recomanda unghiile scurte, foarte feminine si usor rotunjite la varf. Mentine forma, prin manichiura saptamanala - unul dintre avantajele acestei forme de unghie este ca se intretine cu usurinta.

Daca nu ai timp sa-ti schimbi nuanta mai des si iti doresti o culoare care sa se asorteze la orice tinuta si in orice moment al zilei, opteaza pentru o nuanta satinata de bej-auriu, care se potriveste oricarui tip de piele.





 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • manaila denisa pe 17 Mar 2008, 12:56
    unghii foarte exfoliate

    ce pot face,sunt foarte disperata.Am unghiile f exfoliate,mi se rup de cum cresc,nu pot sa le tin si eu lungi.Nici macar nu apuca sa creasca.ce por face?exista vre-un tratament?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod