Cum iti educi partenerul sa-si ingrijeasca pielea


Sa credem ca doar femeile trebuie sa-si ingrijeasca pielea este o prejudecata care seamana de departe a discriminare sexuala. Da, este adevarat ca trebuie sa fim frumoase si ingrijite, pentru noi insene, dar si pentru partenerii nostri. Dar ei oare nu ar trebui sa faca acelasi lucru? Cu siguranta, vom spune, dat fiind ca masculinitatea este conferita, intre altele, de o piele fina, o frizura potrivita formei fetei si tipului de par si de un deodorant cu aroma subtila. Rezultatul? Un barbat ingrijit, aspectuos si... sexy!

Cum este posibil?

Acum, la inceptului mileniului al treilea, in vreme ce marile firme producatoare de cosmetice lanseaza tot mai multe produse de ingrijire destinate barbatilor (fapt pentru care merita felicitate!), multi barbati au ramas fideli vechiului aparat de ras electric si, cand ies la cumparaturi, achizitioneaza primul gel de dus pe care il vad, fara a se obosi macar sa citeasca eticheta. Iti suna cunoscut? Si noua! Categoric, este timpul sa se schimbe lucrurile in aceasta directie.

Fii atenta cum vei pune problema in discutie. Inainte sa-l sochezi oferindu-i prima sa crema de noapte (probabil se va uita la tine ca si cum n-ai fi in toate mintile), aminteste-ti ca barbatii nu sunt atat de exigenti in ceea ce priveste marca produselor cosmetice, precum femeile.
Pe ei ii va interesa in primul rand cat de eficienta este crema, de pilda. Poti fi sigura ca nu ii va impresiona daca eticheta le va spune ca produsul le va conferi un ten fin sau ca este imbogatit cu activi recomandati de specialistii in dermatologie. Esential, vor spune barbatii, este ca produsul sa fie usor de folosit. Aspectul practic este primordial pentru ei.

El iti spune: Am nevoie de un dus ca sa ma pot trezi pe deplin

Problema lui
In timpul verii, de exemplu, un barbat din doi face dus de mai multe ori pe zi, pentru a se inviora si pentru a combate transpiratia, dar dusurile frecvente pot usca pielea, mai ales daca el va folosi un sapun obisnuit - cum, foarte probabil, este si cazul partenerului tau.

Solutia ta
Obisnuieste-l sa foloseasca doar o sticluta mica de gel de dus (preferabil o mostra), pentru a preveni uscarea epidermei. Este si mai bine daca va opta pentru un produs cu PH neutru. Sfatuieste-l sa-si aleaga un gel cu aroma mentolata, care are efect de improspatare si inviorare a tesuturilor pielii.

El iti spune: Am pielea aspra si nasul lucios

Problema lui
Pielea unui barbat este supusa, firesc, actiunii hormonilor masculini, "responsabili" atat cu aparitia pilozitatii faciale, cat si cu secretia glandelor sebacee.
In consecinta, tenul sau va fi sub efectul unei duble tendinte: gras pe frunte si pe nas si uscat pe obraji, ca urmare a barbieritului zilnic.

Solutia ta
Daruieste-i o crema hidratanta sau un produs matifiant si evita lotiunile astringente ori grase. Sunt preferabile acele creme care confera o senzatie de prospetime intensa si de durata.

El iti spune: Nu stiu ce spuma de ras sa aleg

Problema lui
Majoritatea barbatilor se barbieresc in fiecare zi. De-a lungul vietii, un barbat petrece 3.350 de ore pentru aceasta activitate, in cursul carora indeparteaza 8,25 metri de par de pe fata!

Solutia ta
Alegerea spumei de ras optime depinde de tipul de barba al fiecarui barbat. Trebuie, asadar, sa-i pui un diagnostic. Daca dupa ce te saruta ramai cu obrajii iritati, inseamna ca are firul aspru. Recomanda-i sa foloseasca mai degraba un gel de ras, in locul unei spume. Firul barbii se va "inmuia", iar lui ii va fi mai usor sa se barbiereasca. Daca, pe de alta parte, iti place sa-ti treci degetele prin barba lui si aceasta este placuta la atingere, inseamna ca textura firului este supla.

Sugereaza-i o spuma cu efect antibacterian, care va impiedica aparitia punctelor negre sau rosii, ca urmare a iritatiilor ce pot surveni dupa ras.
Daca dupa ce nu s-a barbierit trei zile nu remarci nici o diferenta, inseamna ca barba lui este rara si poate folosi orice tip de spuma, gel sau chiar aparatul de ras electric.

El va spune: Ma ustura pielea dupa ce ma barbieresc

Problema lui
Barbieritul zilnic distruge stratul de lipide care protejeaza epiderma. 70 la suta dintre barbati folosesc o lotiune dupa ras, dar nu intotdeauna este cea adecvata tipului de piele si de barba. Mai mult decat atat, lotiunile care contin alcool usuca pielea.

Solutia ta
Recomanda-i produse care hidrateaza si calmeaza pielea iritata. Sunt indicate produse pe baza de aloe vera, care au concomitent efect hidratant, astringent si inchid porii. Daca nu obisnuieste sa se barbiereasca zilnic, sugereaza-i un produs care incetineste cresterea pilozitatii faciale.

El iti spune: M-am saturat, arat mereu ca un om bolnav

Problema lui
Poluarea, stresul, fumatul, oboseala - barbatii resimt la fel de acut ca si noi efectele acestor factori perturbatori asupra tenului. O solutie, se gandesc ei, in anotimpul calduros, ar fi sa iasa la plaja - bronzul arata intotdeauna bine si confera un aspect general sanatos.

Solutia ta
Recomanda-i produse autobronzante, dar - atentie! - nu folosi acest termen, care ii repugna, sau recomanda-i un gomaj.
Barbatii nu au incredere in produsele autobronzante, dar acestea au fost considerabil imbunatatite si nu exista nici un risc de a capata o culoare asemanatoare morcovului dupa intrebuintarea lor. Daca are retineri, ofera-te sa-l ajuti sa-si aplice produsul pe fata. De asemenea, ii poti recomanda si produse exfoliante, care inlatura stratul de epiderma deteriorata de la suprafata si accelereaza procesul de regenerare.

Ai grija ca produsele pe care le alege sa se potriveasca tipului sau de ten si alege-le in functie de sensibilitatea pielii. Daca la primul gomaj din viata lui va fi mofturos si va face nazuri, roaga-l sa aiba rabdare si sa astepte rezultatele. Cel mai probabil, va fi atat de incantat incat nu va mai fi necesar sa ii amintesti tu de ritualul de exfoliere!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod