Cum atenuam vergeturile?

Vergeturile pot aparea in majoritatea zonelor corpului, care au suferit o intindere brusca. Deoarece tratamentele efectuate nu ofera decat o ameliorare estetica, sa aflam cum se pot preveni si care ar fi principalele cauze ale aparitie acestora.
Vergeturile se prezinta sub forma unor cicatrici fine, care cu timpul se adancesc, au o culoare mai deschisa decat cea a pielii noastre si dobandesc forma unor valuri inegale. Ce se intampla de fapt? Prin intinderea pielii, fibrele conjunctive se rup si apar aceste linii pe tegument.

Mai intai aceste cicatrici fine sunt rozalii sau rosiatice si apoi se estompeaza, devenind argintii sau cu citeva tonuri mai deschise decit culoarea naturala a pielii.

 Vergeturile pot aparea in perioada adolescentei, cand de obicei corpul unei femei se rotunjeste, la orice persoana (indiferent de varsta) care sufera o pierdere / crestere brusca in greutate si la peste 50% dintre femeile gravide.

Printre cauzele aparitiei acestora, pe langa graviditate, se afla joaca de-a kilogramele, slabire / ingrasare brusca, tratamente hormonale sau chiar ereditatea. Si alimentatia are o influenta asupra aparitiei lor, in cazul exceselor sau restrictiilor alimentare.

De obicei, vergeturile apar pe sani, sale, abdomen, fese, pulpa superioara, genunchi si chiar spate! La femeile insarcinate, vergeturile sunt predominante pe abdomen si sani.

Pentru a fi prevenita aparitia lor, in timpul sarcinii, este recomandata folosirea frecventa a unei creme cu colagen sau a unui ulei hranitor de corp. In general, din ritualul de intretinere al fiecarei femei este bine sa faca parte tratamentele cu vitamina E si unt de cacao, care fac pielea mai fina si mai elastica.


Cum pot fi tratate vergeturile

Dupa aparitie, daca sunt tratate in primul stadiu cand sunt de culoare rosiatica, vergeturile dispar in proportie de pana la 90%. Exista cazuri in care anumite persoane, prin efectuarea unui tratament antivergeturi de 10-15 sedinte combinate cu impachetari pe baza de parafina au scapat in procent de peste 90% de vergeturi. Daca vergeturile au o vechime mai mare de 2 -3 ani, printr-un tratament intensiv se poate face o reducere a lor de aproximativ 40-50%.

Cremele si lotiunile antivergeturi dau rezultate bune, atata vreme cat fac parte din game profesionale, folosite de specialisti, si sunt incluse intr-un tratament mai amplu. De exemplu, un tratament profesional presupune efectuarea unui peeling corporal adanc pentru eliminarea unui strat de piele moarta si deschiderea porilor. Apoi se aplica prin miscari circulare o fiola de uleiuri esentiale pe toate zonele afectate de vergeturi si se realizeaza un masaj de 25 minute in scopul patrunderii tratamentului in zona dermului. La sfarsit se aplica o crema neutralizanta. Persoana care face tratamentul nu trebuie sa faca dus timp de 10 -12 ore pentru a lasa substantele sa actioneze.

Vergeturile pot fi atenuate prin peeling-uri corporale saptamanale, folosirea unor tratamente profesionale antivergeturi si, de asemenea, prin tratamente pe baza de vitamina E.

Articol realizat in colaborare cu Elisabeta Ratiu, Director Centrul de Slabire si Remodelare Corporala BettyBlue
 

Comentariile 51-100 din 103

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lessu pe 26 Iul 2008, 01:00
    Vergeturi

    Salut... am 17 ani si de vreo 4 luni au inceput sa-mi apara vergeturi pe posterior acum insa au inceput sa mi se intantinda si pe fese. Nici nu stiu ce sa fac sa apelez la un dermatolog ma gandesc ca el stie cel mai bine ce pot face impotriva lor... va rog sa ma ajutati.

    0
    0

  • asd... pe 24 Iul 2008, 17:34
    Cum sa scap d ele?????

    Am 15 ani si am o multime de vergeturi. Cum pot scapa de ele? Cine stie imi poate lua id-ul ale_ale_ale32. Ms

    0
    0

  • diana pe 20 Iul 2008, 16:16
    Cateva solutii care le-am gasit eu pentru vergeturi

    Am intrat pe diferite site-uri si forum-uri si am gasit urmatoarele: balsam cu bitter suedez, crema vergisal folosita cu ulei de masline, ulei de migdale dulci, crema SANOSAN. Un medic dermatolog zicea ca ar fi foarte buna crema de iedera, untul de cacao am inteles ca mai este foarte bun... Ce pot sa va spun dragele mele este sa alegeti solutia care vi se pare mai buna si sa se potriveasca si cu bugetul de care dispuneti... sper ca v-am fost de folos. Daca vrei sa imi transmiteti rezultatul in urma unui tratament propus de mine mai sus scrieti-mi la adresa dianaa_angel@yahoo.com MULT SUCCES!!!

    0
    0

  • eo pe 21 Iun 2008, 22:02
    Despre vergeturi

    Aunt in aceeasi situatie ca si voi. Ajutati-ma cumva sa scap de vergeturile astea nenorocite...ms

    0
    0

  • ana pe 13 Iun 2008, 00:04

    Uleiul antivergeturi de la Eucerin si gelul concentrat de la Elancyl sunt eficiente, dar tratamentul este de durata, luni sau chiar ani si nu uitati de exfolierea saptamanala a pielii, cu un exfoliant bun. Eu recomand crema exfolianta cu sare marina de la Geomar. Firma asta are si un set de doua produse, crema si gel antivergeturi, eu le-am folosit si pe acestea, dar tot mai bune sunt produsele amintite mai sus. Repet: pentru ca tratamentul cosmetic sa dea rezultate trebuie facut luni de zile.

    0
    0

  • lavi pe 5 Iun 2008, 15:03
    vergeturi

    mda... vergeturile astea ne dau bataie de cap... am 20 de ani si de la varsta de 18 ani au cam inceput sa apara. Am folosit diferite creme de la Avon si Oriflame si degeaba, de altele nu auzisem dar o sa le mai incerc si pe cele de la eucerin si elancyl ca am auzit ca sunt foarte bune. Acum am inceput sa ma masez cu ulei de masline in fiecare zi, si sper sa dea rezultate. Cine mai are sfaturi de dat va rugam sa le dati.

    0
    0

  • mihaela pe 30 Mai 2008, 12:06
    caut metode de atenuare a vergeturilor

    buna fetelor ! Parerea mea este ca odata aparute vergeturile, nu mai ai cum sa scapi de ele, poate doar sa le reduci vizibilitatea. Eu am incercat toate cremele si solutiile posibile, am facut tratamente costisitoare la renumite clinice de infrumusetare, dar tot degeaba. Am aruncat mii de euro pe fereastra, crezand in toate gogosile prezentate atat de frumos de personal.

    0
    0

  • baby pe 22 Mai 2008, 13:18
    cum scap de vergeturi?

    as vrea sa ma ajutati sa imi spuneti ce creme sa folosesc pentru eliminarea vergeturiilor...

    0
    0

  • Tatiana pe 5 Mai 2008, 18:17
    Vergituri

    SALUT CE POT FACE CA SA SCAP DE VERGITURELE DE CULOARE ROSS??

    0
    0

  • tatiana pe 5 Mai 2008, 18:14
    Vergituri

    Salut! Si eu am vergeturi si is de culoare ross! Ce pot face ca sa scap macar de rossul cela???!! Ajutati-ma va rog, ca vine vara nici nu o sa pot sta la plaja de rusine ce am pe fese si coapse! Va rog!!

    0
    0

  • larisa pe 30 Apr 2008, 15:14
    Vergeturi

    Am 16 ani si am vergeturi pe coapse, sani, fese... am cerut parerea unui medic dermatolog si mi-a recomandat un ulei pentru vergeturi de la eucerin (600 mii)... il folosesc de 2 saptamani si se observa diminuarea vergeturilor:X

    0
    0

  • nicoleta pe 31 Mar 2008, 14:09
    Intrebare despre vergeturi

    Am si eu o intrebare: eu sunt insarcinata in 6 luni si a inceput sa imi apara vergeturi si as dori din tot sufletul sa stiu cum pot sa scap de ele si daca il afecteaza pe bebe daca imi dau cu solutie pt vergeturi de acum? Multumesc mult.

    0
    0

  • mirela pe 27 Mar 2008, 19:34
    Gel concentrat antivergeturi de la Elancyl

    Eu am vergeturi vechi de peste 15 ani, erau destul de groase si in relief, dar am folosit timp de un an gelul concentrat antivergeturi de la Elancyl si saptamanal dupa baie sau dus am efectuat un gomaj cu sare marina sau gel Exfotonic de la L'Oreal si pot spune ca mi-au disparut in proportie de 70-80%. Am mai folosit si geluri si creme antivergeturi de la Avon, Aslavital, L'Oreal, dar cel mai bun mi s-a parut Elancyl, care este si mai scump, dar merita pretul.

    0
    0

  • dana pe 14 Feb 2008, 22:04
    Unde gasesc parafina de cumparat?

    Vreau sa-mi fac impachetarile cu parafina acasa, unde o gasesc de cumparat? Cum o fac?

    0
    0

  • dana pe 14 Feb 2008, 22:02

    Acasa nu pot face impachetari cu parafina? Nu se poate cumpara?

    0
    0

  • daniela pe 14 Feb 2008, 22:00
    Vergeturile cum scap de ele?

    Am incercat cu creme... dar niciun rezultat ajutati-ma cum le pot diminua macar daca nu pot scapa de ele.

    0
    0

  • MONIKMATEI pe 2 Feb 2008, 21:52
    Cum sa scapde vergeturi ?

    Cum pot sa scap de niste vregeturi vechi de 4 ani. Precizez ca sunt foarte groasa... cred ca au grosimea in jur de 1 cm.

    0
    0

  • elena pe 13 Ian 2008, 18:47
    Vergeturile un adevarat cosmar in viata noastra

    Buna fetelor, abordam un subiect tare trist pentru ca vergeturile suntla fel ca o scabie, nu poti scapa de ele asa repede. Am 17 ani si am vergeturi de la 16 ani cand am ramas insarcinata si am facut un avort. De atunci viata mea s-a complicat rau, imi este rusine si sunt complexata de corpul meu. Astazi am ocazia sa joc intr-o telenovela si vreau sa scap de vergeturi pe cale chirurgicala si nu stiu cat de bune sunt si astea. Va pup si astept parerea voastra. Elena, Bucuresti.

    0
    0

  • bratescu valentina ionele pe 7 Nov 2007, 20:50
    vergituri dupa sarcina

    buna ziua ma numesc valentina am 17 ani si am o problema mare cu vergiurile.pe timpul sarcinii am folosit crema dar degeaba.sunt pe abdomen am nascut acum patru luni si nu mai scap de ele.as vrea sa-mi dati si mie un sfat daca se poate va rog.este vreo problema daca fac operatie cu laserul? va multumesc mult/valy.

    0
    0

  • ANDRA pe 13 Iul 2007, 11:24
    vreau sa scap neaparat de vergituri

    parerea mea dupa cate am citit e ca poti scapa de ele numai prin masaje la saloane ,gimnastica,eu am 16 ani si am vergituri pe coapse genunchi,fese ,m-am dat cu crema si nu mi-a trecut dar avand aceasta varsta nu imi pot permite sa dau bani pe inpachetari si masaje antivergeturi asta e parereA MEA TOTUSI O SA INCERC CU ULEI DE MIGDALE POATE O SA AM UN REZULTAT

    0
    0

  • duran ancuta pe 23 Apr 2007, 17:20
    reteta de slabire

    as vrea sa mai slabesc vreo 10 kg si as dori o reteta buna pentru slabitcare sa dea rezultate va rog ajutati-ma

    0
    0

  • lavinia pe 21 Mar 2007, 17:09
    vergeturile

    deci as vrea si eu sa incerc neaparat aceasta reteta deoarece am observat ca anumite creme pe care le-am folosit nu sunt tocmai bune pt indepartarea acestor vergeturi.eu ma ingras si slabesc foarte repede si cred ca din aceasta cauza au aparut aceste vergeturi dar tin s aprecizez ca de cand mi-am inceput relatia sexuala atunci au inceput si vergeturile sa apara. nici alimentatia mea nu este foarte sanatoasa si poate si asta este o cauza. as dori un sfat pt a scapa neaparat de vergeturi deoare ce este foarte inestetic, am si pe fund si pe coapse:((((( va rog ajutati-ma

    0
    0

  • katrynel pe 17 Mar 2007, 12:33
    sper sa functioneze..

    eu...personal, inca nu m-am apucat de acest tratament,insa am inteles ca da rezultate... aduc un copy paste:"- 100 ml glicerina pura - 100 ml alcool etilic 70 grade Se amesteca cele 2 solutii in parti egale 1:1. Le puteti cumpara de la orice farmacie fara a necesita o reteta pt eliberarea lor. Se aplica seara dupa dus si un masaj local cu manusa speciala sau burete natural. Atentie! masajul sa se faca cat mai lent pt a evita iritatia locala a pilelii. Aplicati pe pielea uscata si curata solutia de mai sus, agitand inainte de fiecare utilizare. Lasa-ti zona neacoperita timp de 1-2 ore si stergeti cu un prosop pt a nu pata hainele sau lenjeria(a nu se indeparta cu apa). Folositi-o zilnic timp de cateva luni. Este indicata mai ales vergeturilor aparute in perioada sarcinii. Rezultatele se observa dupa primele 2 luni, asa ca rabdare rabdare rabdare... Eu am intrat in farmacie cu intentia sa cumpar o crema contra vergeturilor, cea mai scumpa, numai sa fie buna. Farmacista, o D-na in varsta si draguta m-a sfatuit sa nu arunc cu banii si sa incerc aceasta varianta ieftina si veche. Zis si facut, dupa cca 2 luni vergeturile mele au disparut aproape in totalitate. Nu mi-a garantat un rezultat 100% si uite ca a functionat. Acum au reaparut si tot la acea metoda voi apela. Inca ceva, cumparati cantitate mai mare, nu totdeauna veti gasi in farmacie si e pacat sa intrerupeti pt cateva zile."

    0
    0

  • oana pe 16 Mar 2007, 13:48
    un sfat

    Daca va apucati de folosit creme pt vergeturi, celulita sau altele, folositile corespunzator,adik in fiecare dimineata si seara (sau dupa recomandarea de pe produs).Pt ca altfel nu vor da cu siguranta rezultat.E ca antibioticul:daca uiti sa iei o pastila, s-a dus la vale tot tratamentul.

    0
    0

  • oana pe 16 Mar 2007, 13:44
    cam greu

    Eu am 21 de ani si intr-un an am slabit 10 kg.Nu am vergeturi decat pe coapse si incerc sa le tratez cu o crema adecvata pt acest tip de afectiune.Insa tratamentul recomandat de doamna Ratiu poate fi facut doar de unele persoane.Necesita timp si bani.Niste recomandari mai la indemana pt persoane cu mai putine resurse ar fi mai indicat.La o adica pot da mai multi bani pe o crema insa timp pt salon se gaseste mai greu.

    0
    0

  • iulya pe 14 Mar 2007, 08:50
    mama spune ca nu e asa

    mama imi tot spune ca ea a incercat cu creme....toate chestiile si nu da roade....dar in schimb eu vreau sa incerc ca poate la mine da roade pentru ca eu sunt mai tanara ca ea....dati-mi sfaturi!

    0
    0

  • Vintila Lavinia pe 13 Mar 2007, 16:52
    vergeturi

    cat costa tratamentul?

    0
    0

  • Misici Aurelia pe 7 Mar 2007, 10:17

    eu am avut vergituri dupa nastere si am scapat de ele fara sa intervin adevarat ca in timp secretul? alimentatie pe care organismul o cere indiferent daca este interzisa de diete de specialitate.

    0
    0

  • roxana pe 31 Ian 2007, 20:29
    cremele nu sunt bune de nimic

    cremele nu sunt bune am folosit si eu mult timp,si nu au disparut.

    1
    0

  • dana_tantas pe 22 Iun 2006, 23:20
    mda......

    costa toate aceste tratamente,dar cine nu are bani ce face.exista si altfel de remedii,mai ieftine?

    0
    0

  • gianina_bacescu pe 22 Iun 2006, 23:04
    vergeturi

    cat costa un astfel de tratament?

    0
    0

  • dedeea88 pe 21 Iun 2006, 18:30
    vergeturi........

    vreau sa scap de vergeturi,si nu imi pot permite acele creme altfel cum pot sa scap de astea???????????

    0
    0

  • Tamara pe 20 Iun 2006, 21:13
    VERGETURI

    Am citit recent ca exista un tratament nou impotriva vregeturilor.Acest tratament consta de fapt in arderea stratului superficial de piele,inclusiv vergetura ,si organismul reface incet ,incet toate straturile.In cazul in care va ramane o cicatrice aceasta va fii mult mai mica si mai estetica decat vergetura.Din pacate nu stiu daca acest tratament se efectueaza si la noi in tara inca.Va doresc sa reusiti sa scapati de vergeturi si sa imi spuneti si mie cum.

    0
    0

  • Adriana pe 12 Mar 2006, 09:12
    Vergituri?

    Nu cred ce se poate scapa de ele, numai prin chirurgie.Eu am incercat aproape toate variantele dar degeaba.

    0
    0

  • ionela pe 11 Mar 2006, 19:15
    cum scap de vergituri

    vreu sa scap de vergituri

    0
    0

  • cosmina pe 10 Feb 2006, 23:13

    Prin sport poti scapa ade vergeturi?Numai cremele unt eficiente?

    0
    0

  • cici pe 10 Feb 2006, 06:22

    eu nu cred ac se poate scapa de vergituri prin nici un fel,exceptand interventia chirurgicala.

    0
    0

  • stan elena pe 9 Feb 2006, 20:08
    intrebare despre vergeturi

    unde pot gasi un salon foarte bun in constanta pentru a scapa de vergeturi indeferent de cat ar costa.va rog frumos sa ma ajutati

    0
    0

  • Simona pe 7 Feb 2006, 18:24
    ???

    Cand vergeturile sunt deja la un stadiu avansat si sunt albe prin ce tratament se poate scapa de ele???? am auzit ca numai prin interventie chirurgicala pot disparea cu totul e adev???

    0
    0

  • missgdragonfly pe 6 Feb 2006, 20:18
    cum scap de ele...?? De vergeturi

    As vrea sa stiu daca cineva a scapat de vergeturi in proportie de 90%,cum zic saloanele de frumusete!! As fi vrut sa fac si eu un astfel de tratament,dar nu as vrea sa dau totusi banii degeaba.Dupa sarcina m-am pricopsit cu niste vergeturi.. :((

    0
    0

  • eu pe 6 Feb 2006, 14:28
    vergeturi

    eu am 16 ani si mi-au aparut pe sani. cum pot sa scap de ele fara tratamente costisitoare?daca puteti sa-mi spuneti marca si pretul produselor ce ar trebui sa le folosesc

    0
    0

  • Ana - Maria Andrici pe 19 Ian 2006, 17:49
    intrebare despre vergeturi

    De unde pot procura un tul de cacao?

    0
    0

  • Firefly pe 19 Ian 2006, 17:49
    intrebare despre vergeturi

    Unde se poate face un peeling chimic si cat costa?

    0
    0

  • madalina pe 19 Ian 2006, 17:49

    daca folosesc creme pe baza de vitamina e sau unt de cacao in cit timp dispar avind in vedere ca nu am multe?

    0
    0

  • hanna pe 19 Ian 2006, 17:49
    intrebare despre vergeturi

    nu prea cred ca poti atenua foarte tare vergeturile....dar merita sa incercati

    0
    0

  • Simona pe 19 Ian 2006, 17:49
    ulei de masline

    Va spun din experienta proprie ca se pot atenua vergeturile daca dupa fiecare dus/baie va masati pe zonele afectate cu ulei de masline. Rezultatele apar in timp indelungat, dar merita efortul!

    0
    0

  • iepure oana pe 19 Ian 2006, 17:49

    unde pot sa-mi fac un tratament profesional antivergeturi

    0
    0

  • oana.g pe 19 Ian 2006, 17:49
    uleiul de masline

    uleiul de maline are f multe proprietati pentru piele, de ce nu si in tratarea vergeturilor.

    0
    0

  • dani83 pe 19 Ian 2006, 17:49

    simona cat timp trebuie sa urmezi tratamentul cu ulei de masline pentru vergeturi?la tine dupa cat timp a dat rezultate?

    0
    0

  • martasumandea pe 19 Ian 2006, 17:49
    vergeturile

    dupa nastere la mine vergeturile au culoare inchisa {neagra}. oare vor ramane asa?

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod