Cinci riscuri ale folosirii produselor autobronzante

Chiar daca anotimpul calduros si-a intrat pe deplin in drepturi, poate nu a sosit, inca, momentul mul asteptat al concediului. Dar tu ti-ai dori sa arati chiar acum de parca tocmai ai fi descins de pe plaja... Ce este de facut? Din moment ce nu este prea indicat sa mergi la solar, singura alternativa o constituie produsele autobronzante. Acestea sunt relativ simplu de folosit, daca respecti instructiunile de pe ambalaj. Cu toate acestea, tine cont de faptul ca pot aparea acccidente - insa pot fi evitate sau remediate.

Risc: bronzarea neuniforma, cu dungi sau pete de culoare

Ar fi chiar neplacut sa ti se intample asa ceva. Pentru a preveni aceasta problema, pregateste-ti epiderma din timp - respectiv, cu doua-trei zile inainte de momentul aplicarii produselor.
Epileaza-te, foloseste un exfoliant bland si un produs de hidratare intensa.

Cand aplici crema sau lotiunea autobronzanta, intinde-o cat mai uniform, acordand o atentie deosebita coatelor, zonelor din spatele genunchilor si gatului. In cazul in care nu ai mai facut asa ceva pana acum, se recomanda o lotiune cu textura cat mai fluida, care se aplica repede si uniform.

Risc: nuanta morcovului

"Curat catastrofa!", ar spune personajul Ghita Pristanda al lui Ion Luca Caragiale. O poti preveni, insa, alegand un produs cu nuanta de culoare medie - cu alte cuvinte, nu opta pentru un ton mai intunecat, oricat de mult te-ar tenta perspectiva.
De asemenea, poti combina produsul de autobronzare cu o lotiune hidratanta. Nu ti-as recomanda insa acest procedeu, decat daca ai experienta in domeniu. De ce? Pentru ca, in cazul in care nu amesteci produsele in parti perfect egale, vor aparea, inevitabil, pete de culoare.

Risc: bronzul nu dureaza

Daca se intampla acest lucru, probabil ca nu ai respectat niste reguli. Fie ai facut dus prea curand dupa aplicarea produsului, fie te-ai epilat sau ai mers imediat la piscina. Iata tot atatea lucruri pe care ar trebui sa le eviti. Se recomanda sa faci dus dupa aproximativ doua-trei ore de la folosirea produsului, iar cat despre epilare si piscina, ei bine...
doua zile nu se intampla nimic, nu-i asa? De altfel, se presupune ca te-ai fi epilat inainte de folosirea produselor de autobronzare.

Risc produse autobronzante: maini portocalii

De fapt, daca nu folosesti manusi din latex, mainile tale vor deveni chiar orbitor de portocalii. Sigur ca purtarea lor va ingreuna procesul de aplicare a produsului, dar merita sa-ti asumi acest lucru, daca te gandesti la alternativa. In sfarsit, daca nu te descurci cu manusi, poti sa folosesti produsul si in absenta lor. Insa nu uita sa te speli pe maini foarte des. Nu intrerupe aplicarea produsului pe una dintre partile corpului, pentru a te spala; de exemplu, aplica pe un picior, de sus pana jos, apoi spala-te si reia procedura si asa mai departe.


Risc: Patarea hainelor sau a asternuturilor

Chiar ar fi pacat ca noul tau bronz sa se "astearna" pe haine si pe cearceafuri. Pentru a preveni aceasta neplacere, nu te imbraca timp de cel putin 30-45 de minute dupa ce l-ai aplicat. Si nici dupa acest interval, nu o face fara a te asigura ca pielea este perfect uscata. Imediat dupa aceea, evita hainele din material sintetic, in favoarea celor de bumbac.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod