Straluceste, fara a-ti pune in pericol sanatatea!

Anotimpul calduros este sinonim cu relaxarea, recreerea si "incarcarea bateriilor". Zilele sunt mai lungi si, in concediu sau in weekend, ai tot timpul din lume la dispozitie sa lenevesti si sa te odihnesti. Ce mai, privesti viata prin ochelari cu lentile roz. Pentru ca aceste lentile sa nu devina... rosii, indicand "Pericol" pentru frumusetea si - nu in ultimul rand - sanatatea ta, trebuie sa tii cont de cateva reguli.

Sfaturi pentru ingrijire si protectie

  • Daca, prin forta imprejurarilor, iti petreci mult timp in mediul exterior si vrei sa-ti mentii aspectul proaspat si natural, pulverizeaza-ti in par cateva picaturi de suc de lamaie. Parul va capata o stralucire mult mai intensa. Aceasta ca sa nu mai spunem ca este mult mai comod si mai putin costisitor decat vizitele frecvente la salonul de coafura.


  • Cel putin o data pe saptamana, aplica o masca de hidratare a parului, mai ales daca mergi la piscina, unde apa contine clor si este foarte agresiva pentru firul de par. Mai mult ca in oricare alta perioada a anului, uita de uscatorul electric! Parul trebuie lasat sa se usuce liber si numai de un val de caldura nu mai are nevoie. Nici jetul de aer rece nu este o solutie prea fericita, dar e categoric de preferat celui fierbinte - insa numai daca, intr-adevar, nu ai de ales.


  • Chiar daca, atunci cand inoti, porti o casca de baie (ceea ce ar fi foarte indicat), ar fi bine ca in prealabil sa aplici putin balsam hidratant "leave in", care nu necesita clatire. Apa va patrunde si pe sub casca, si este bine sa te protejezi de clor sau, dupa caz, de sarea marina.


  • Stiu cat de tentant este sa fii bronzata, sa ai pielea stralucitoare si intr-o irezistibila nuanta aramie, dar nu te aseza "la frigare" numai de dragul aspectului fizic. Cum nu cred ca mai este cazul sa-ti spun cat de importanta este folosirea cremelor si lotiunilor de protectie, iti voi reaminti doar de faptul ca, in fiecare seara, este bine sa folosesti un produs de exfoliere, pentru a inlatura stratul de celule moarte de la suprafata pielii. Te vei bronza mult mai frumos si uniform.


  • Chiar daca nu mergi inca la plaja, protejeaza-ti pielea cu ajutorul unei lotiuni care sa aiba SPF minimum 15. Hidrateaza-te, band cel putin opt pahare de apa zilnic, redu consumul de cafea si mananca pepene verde.


  • In cazul in care, in ciuda tuturor masurilor de precautie pe care le-ai luat, au aparut arsurile solare, aplica lotiuni pe baza de aloe vera. Acestea vor calma pielea si vor grabi procesul de vindecare. Daca te-ai ars pe fata, foloseste seara, inainte de culcare, o crema pe baza de zinc. Pana dimineata, isi va face efectul. Arsurile se vor ameliora considerabil si epiderma isi va recapata culoarea naturala.


  • Poate parea ceva relativ lipsit de importanta, dar fii atenta sa ai in casa un produs destinat ingrijirii intepaturilor de insecte. Iti vei da seama de valoarea lui daca - sau cand - la lasarea serii, o albina sau o viespe va intra pe geam si te va intepa.


  • ... Si cateva recomandari pentru frumusetea ta

  • Adopta un stil de machiaj minimalist. Pentru un plus de stralucire, foloseste putina pudra cu particule sclipitoare, in loc de fond de ten, care este "greu" si incarca porii.


  • Cel care a inventat pudra autobronzanta este un geniu. O poti aplica atat pe fata, cat si pe pleoape, pometi, umeri si clavicule. Ai grija sa nu exagerezi din punct de vedere al cantitatii. Metaforic spus, dar deloc lipsit de adevar, ideea este sa presari "un praf de pudra".


  • Adaptand zicala "calatorului ii sta bine cu drumul", putem spune "tenului bronzat ii sta bine cu gloss-ul. In ceea ce priveste fardul de ochi, orienteaza-te spre nuante de bej, aplicand fardul chiar sub sprancene, pentru a atrage atentia asupra ochilor.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod