Cinci pacate ale frumusetii

A gresi este omeneste, spune o vorba. Si... femeieste, am adauga noi, in context. Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa folosesti un tester pentru un anumit fard de ochi sau de obraz. Sau sa te usuci cu foehnul in mod excesiv. Ori, din dorinta de a avea manichiura fara cusur, sa-ti tai cuticulele. Acestea sunt tot atatea greseli pe care nu ai voie sa le repeti, daca tii la frumusetea si la... sanatatea ta.

Iti tai pielitele unghiilor

De ce nu este indicat: Procedand astfel, exista riscul sa te ranesti sau sa se dezvolte infectii grave in zona.

Cum trebuie sa procedezi: In primul rand, ai grija ca pielitele sa fie bine hidratate (daca se usuca, se pot rupe sau agata).
Cand iti faci manichiura, impinge-le usor in interior.

Iti schimbi foarte des culoarea parului

De ce nu este indicat: Poate ca este foarte incitant: azi esti blonda, maine ai suvite roscate, saptamana viitoare apari satena... Insa procedura de vopsire este foarte agresiva si, practicata prea frecvent, poate usca firul de par, care va deveni tot mai fragil si lipsit de viata, sfarsind prin a se rupe.

Cum trebuie sa procedezi: Stabileste-ti un interval clar de schimbare a culorii parului: sa spunem, la fiecare sase luni. Nu te abate de la acest program. Intre timp, daca iti doresti neaparat o schimbare, incearca sa faci modificari in stilul de machiaj, vestimentatie si coafura.
Ca masura generala de precautie, nu uita de balsam.

Te usuci cu foehnul de doua-trei ori pe saptamana

De ce nu este indicat: Solutia aceasta este recomandata numai pentru situatiile de urgenta, cand te grabesti si intr-adevar nu ai de ales. In caz contrar, lasa parul sa se usuce liber. Ii vei face un imens serviciu.

Cum trebuie sa procedezi: Daca trebuie, trebuie. Insa foloseste nivelul mediu si tine foehnul mai departe de cap. Este indicat sa astepti macar 15 minute dupa ce te-ai spalat, permitand astfel ca parul sa se aseze cat de cat inainte de a-l agresa (pentru ca asta faci...).

Iti albesti dintii in mod excesiv

De ce nu este indicat: In primul rand, exista posibilitatea sa nu fii corect informata: dintii fiecarei persoane se pot albi numai pana la o anumita nuanta, in functie de particularitatile lor.
Din acel moment, culoarea nu se mai modifica. In schimb, procedura de inalbire poate fi daunatoare, pentru ca substanta folosita slabeste smaltul.

Cum trebuie sa procedezi: Inainte de a te programa la stomatologie, este bine sa stii la ce poti sa te astepti: dintii se pot albi cu pana la opt-noua tonuri.

Folosesti testere de machiaj

De ce nu este indicat: Riscul de a contracta virusul herpetic sau micoze este destul de pronuntat. Acest lucru este valabil atat pentru farduri, cat si (sau mai ales) pentru rujuri.

Cum trebuie sa procedezi: Ai doua posibilitati la dispozitie: fie te asiguri ca testerele sunt sterile, fie renunti si alegi produsul respectiv in functie de nuanta.
Este adevarat ca nuanta rujului, spre exemplu, nu va fi la fel pe buzele tale, insa am spune ca este preferabil sa-ti asumi acest risc decat pe acela de a-ti trata un eventual herpes...



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod