Cat de frumos vei imbatrani?

Trecerea anilor? Nu reprezinta o problema pentru tine! Citeste ghidul Eva care te rasfata cu sase trucuri ce iti vor asigura un aspect tanar si stralucitor. Raspunde apoi cu sinceritate daca stilul tau de viata respecta aceste reguli si vei afla daca poti bate varsta.

Dr. Ana-Florentina Spatarelu, medic specialist dermato-venerolog, Centrul Medical Unirea, ne avertizeaza ca procesul de imbatranire incepe in intervalul de varsta 20-30 de ani, sub o masca de aparenta stabilitate. Vietile noastre trebuie curatate de factorii de dezechilibru, iar in locul lor e important sa restauram cateva reguli care ne vor asigura o infatisare atragatoare multi ani de aici inainte.

1. Foloseste produse cosmetice cu ecran UV!
Daca iti protejezi pielea de razele solare doar in momentele in care faci plaja, trebuie sa stii ca acest obicei singular nu reprezinta o bariera eficinta impotriva ridurilor. Soarele este principalul factor de imbatranire cutanata. De fapt, unii experti estimeaza ca mai mult de 80% din procesul de imbatranire se datoreaza razelor solare. Mai mult decat atat, expunerea excesiva la soare poate fi cauza aparitiei cancerului cutanat, dupa varsta de 50 de ani. Fotoprotectia trebuie adaptata tipului de ten. Persoanele cu piele foarte deschisa la culoare trebuie sa foloseasca creme cu ecran UV pe parcursul intregului an. Daca folosesti zilnic o crema cu factor de protectie, ai mai multe sanse de a-ti mentine pielea ferma, fara riduri sau pete provocate de expunerea la soare. Cele mai multe firme de cosmetice includ in oferta lor produse cu factor de protectie, in functie de ten si sezon.

2. Mananca zilnic fructe, legume si carne de peste!
Mareste consumul de fructe si legume proaspete si vei face pielii tale o mare favoare! Dupa dezastrele pe care le provoaca soarele asupra pielii, lipsa vitaminelor este o alta cauza care determina fragilitatea tenului si ajuta la formarea ridurilor. Asadar, atentie in echilibrarea alimentatiei. E important sa asimilam antioxidanti (Vitaminele A, E, C, selenium), zinc si cupru. Cantitatea zilnica de vitamina C pe care ar trebui sa o asiguram zilnic organismului nostru este de 60 miligrame (atat cat contine o portocala). De preferat este sa renuntam la dulciuri, carne si grasimi. Nu uita nici de micul dejun. E bine ca acesta sa fie nelipsit, fie ca este vorba despre o portie mica de cereale sau de o felie de paine prajita. Motivul? Micul dejun ajuta corpul sa metabolizeze hrana mult mai eficient, pe langa faptul ca taie pofta de mancare ce apare intre mese.

3. Bea cat mai multe lichide!
Hidratarea corecta a organismului contribuie la mentinerea tineretii tenului. E de preferat sa consumi sucuri naturale, apa minerala sau plata si ceaiuri. Evita ceaiurile negre si cafeaua in exces. De asemenea, hidratarea trebuie sa corespunda temperaturii: vara, organismul iti va fi recunoscator pentru cei pana la 6 litri de lichide, iar in perioada rece, acesta se multumeste si cu 1,5-2 litri pe zi.

4. Renunta la fumat!
Atat nicotina cat si excesul de alcool "fura" vitaminele si mineralele pielii, lasand-o deshidratata si expusa formarii ridurilor. Fumatul trebuie interzis deoarce degradeaza pielea in mod direct, o mare parte din toxine eliminandu-se prin piele. Acesti factori contribuie la imbatranirea intregului organism, marind riscurile bolilor legate de varsta, ca si cancerul, artritele sau osteoporoza. Alcoolul in cantitati moderate nu provoaca ravagii organismului, decat atunci cand exista o contraindicatie ferma (cand de la un pahar de bautura fata se congestioneaza).

5. Nu lua lucrurile prea in serios!
S-a dovedit ca stresul cronic mareste viteza procesului de imbatranire. Nu uita, e regula celor 3 de 8: 8 ore de somn, 8 ore de munca si altele 8 de relaxare. Pare imposibil? Incearca yoga, meditatia, masajul sau aromoterapia. Uleiurile care induc o stare de liniste sunt cele de lavanda sau margarete. Nu dormi destul? In acest mod, nu vei fi eficienta la locul de munca, vei face o multime de greaseli din cauza oboselii si, pe de asupra, vei imbatrani mult mai repede. Viata ta sociala are de suferit? Orele de munca care se intind peste program pot sterge ani intregi din viata ta. Petrecerea timpului intre prieteni, intr-o atmosfera relaxata, unde se rade mult poate avea o influenta benefica.

6. Infrumuseteaza-te cu farduri de calitate!
Daca produsele cosmetice pe care le folosesti sunt bine alese, corespund tenului tau, iar demachierea este o etapa pe care nu o ratezi in nici o seara, acestea nu fac nici un rau tenului ci, dimpotriva, il protejeaza de factorii nocivi din mediul inconjurator.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod