6 obiceiuri de zi cu zi care ne distrug tenul în tăcere

Deși ai putea crede că rutina ta de îngrijire este cea potrivită pentru pielea ta, există totuși posibilitatea ca din neatenție să fi comis unele greșeli care te împiedică să ai un ten impecabil.
Aceste greșeli pot varia de la respectarea aceleiași rutine zilnice în ceea ce privește micul dejun până la aplicarea de protecție solară numai în aer liber, iar consecințele lor s-ar putea să nu fie imediat evidente. Totuși, ele pot contribui la erupții frustrante sau la riduri premature.

  • 6 lucruri pe care le facem zi de zi și care ne distrug tenul în tăcere


Nu îți schimbi rutina de îngrijire a pielii


În graba unei dimineți aglomerate, este mai comod să găsești aceleași produse de curățare și hidratare pe care le-ai aplicat cu o seară înainte. Cu toate acestea, folosirea acelorași produse zi de zi poate să nu fie cea mai bună abordare pentru pielea ta.

Dermatologii sugerează să îți schimbi rutina de îngrijire a pielii în funcție de anotimpuri pentru a optimiza sănătatea și aspectul pielii.
Pe măsură ce vremea se răcește, trecerea de la un demachiant exfoliant la unul mai blând poate fi deosebit de benefică.

Aplici protecție solară doar afară


Crema de protecție solară nu este doar pentru activitățile de vară în aer liber. De asemenea, poate preveni îmbătrânirea pielii atunci când este aplicată în interior.

În timp ce sticla folosită în mașini, case și ferestre de birou blochează efectiv majoritatea razelor UVB, oferă mai puțină protecție împotriva razelor UVA dăunătoare.

Prin urmare, chiar dacă stai în principal în interior, cum ar fi munca într-un birou toată ziua, aplicarea protecției solare rămâne o alegere înțeleaptă pentru a promova o piele tânără.

Consumi zilnic fulgi de ovăz la micul dejun


Să te răsfeți cu un castron de fulgi de ovăz la micul dejun este o modalitate încântătoare și hrănitoare de a-ți începe ziua.


Cu toate acestea, să faci un obicei zilnic din asta îți poate afecta negativ corpul și pielea.

Consumul prea des de fulgi de ovăz poate limita aportul de nutrienți esențiali, ceea ce poate duce la malnutriție și la o piele uscată și descuamată.

Îți începi ziua cu o cafea


Pentru mulți, o ceașcă de cafea aburindă este o parte esențială a rutinei lor de dimineață.

Cu toate acestea, dacă o consumi zilnic înainte de a lua micul dejun, s-ar putea să-i faci rău pielii tale din neatenție.

Cafeaua acționează ca un diuretic puternic, provocând o potențială deshidratare ușoară. Acest lucru poate împiedica eliminarea toxinelor prin piele, făcând-o mai susceptibilă la ridurile premature.

Petreci mult timp la duș


Un duș lung și cald de dimineață este o modalitate încântătoare de a te trezi, mai ales în zilele reci.


Cu toate acestea, a face din acesta un ritual zilnic ar putea dăuna pielii tale. Apa fierbinte poate deteriora bariera de protecție a pielii, accelerând îmbătrânirea.

Mai mult, dacă îți speli fața sub duș, fii precaută, deoarece apa fierbinte poate provoca dilatarea vaselor capilare faciale și le poate sparge.

Ai inclus carnea roșie în dieta ta


Când vine vorba de dietă, este important de reținut că alegerile noastre pot avea un impact dincolo și de papilele noastre gustative.

În cazul femeilor, includerea cărnii roșii în dietele lor ar putea fi asociată cu riduri.

Mai mult, metoda pe care o alegem pentru a găti carnea, în principal prin tehnici uscate, la căldură ridicată, ar putea fi legată de o altă perspectivă îngrijorătoare: un risc crescut de diabet.



Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod