3 paşi pentru a scăpa total de celulită până la primăvară

Indiferent dacă te-ai răsfățat de sărbători cu bunătăţi sau te-ai abţinut de la excese, este important să începi lupta cu celulita cât mai repede ca să araţi bine în costum de baie la primăvară şi mai ales la vară.
Indiferent dacă te-ai răsfățat de sărbători cu bunătăţi sau te-ai abţinut de la excese, este important să începi lupta cu celulita cât mai repede ca să araţi bine în costum de baie la primăvară şi mai ales la vară.

Cremele care promit efecte anticelulitice pot schimba aspectul pielii, dar depozitele de grăsime din piele nu sunt eliminate complet. Soluțiile minune funcționează rareori pe măsura așteptărilor, astfel încât cea mai sigură cale de a scăpa total de celulită până la primăvară include cei 3 pași de bază: alimentația corectă, exercițiile fizice pentru sculptarea corpului și îngrijirea pielii afectate de celulită.

Alimentație corectă

Când sistemul limfatic funcționează la parametri optimi, scapi mai ușor de celulită.
Îi poți oferi o mână de ajutor reducând toxinele care intră în organism, de la băuturi alcoolice și țigări până la alimentele foarte procesate.

Nu ai nevoie de un regim de slăbit drastic, care să-ți răpească complet energia, dar ai nevoie de schimbări în alimentație pentru a scăpa total de celulită. Evită băuturile carbogazoase îndulcite și renunță complet la junk food și prăjeli. Grăsimile saturate care îți înfundă arterele se strecoară și în piele și agravează celulita.

Dincolo de dieta care ar trebui să includă cât mai multe fructe și legume, este foarte important și să te hidratezi corect. Când bei suficientă apă, grăbești eliminarea toxinelor din corp și poți chiar lupta cu pofta de mâncare.

Exerciții fizice pentru eliminarea celulitei

Alături de alimentația sănătoasă, poți lupta cu celulita și prin exerciții fizice care stimulează masa musculară, în special în zonele afectate.
Când celulita s-a depus pe fund și pe coapse, poți începe cu genuflexiuni și cu ridicări ale picioarelor dintr-o poziție în care ești întinsă pe podea pe burtă.

Orice exerciții de tip aerobic pot fi de folos, însă dacă vrei să urmezi un program fizic la sală, discută înainte cu instructorul și cere lămuriri cu privire la exercițiile care contribuie direct la eliminarea celulitei.

În afară de exercițiile speciale, ai la dispoziție cel mai simplu și natural mod de a scăpa de celulita de pe picioare: mersul pe jos. Începi cu 1,5 km pe zi de mers în ritm alert și lungește puțin distanțele în fiecare săptămână până ajungi la 3 km/zi.

Îngrijirea pielii afectate de celulită

Hidratarea pielii este foarte importantă în eliminarea celulitei, alături de cele două metode care au dovedit o rată mare de succes: periajul uscat și masajul anticelulitic.

Folosind o perie din fibre vegetale, care nu zgârie pielea, poți elimina mai rapid straturile de celule moarte, în timp ce stimulezi circulația sângelui.
Periajul uscat se face în zonele afectate înainte de duș sau baie, niciodată după, când este indicat să hidratezi bine pielea cu o loțiune specială.

Masajul anticelulitic poate fi făcut cu instrumente speciale din cauciuc sau direct cu mâinile, dar doar după aplicarea pe piele a unei loțiuni. Dacă reușești să-ți faci masaj măcar 5 minute pe zi în zonele afectate, crești sansele de a scăpa total de celulită până la primăvară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod