18 femei celebre care nu se mai epilează și se mândresc cu asta

Femeile cheltuie în medie aproximativ 10.000 de dolari pe produse și servicii dedicate epilării, potrivit unui studiu. Însă nu economisirea banilor este scopul celebrităților care au decis să nu se mai epileze.
Acest nou trend în frumusețe este mai mult un protest la adresa așteptărilor pe care societatea le are de la femei în privința aspectului fizic.

Deși părul de pe corp este absolut natural în cazul femeilor, la fel ca și în cazul bărbaților, femeile care nu se epilează sunt considerate neîngrijite și sunt criticate. Însă epilarea în cazul femeilor este o „normă” recentă, apărută în ultimele decenii. În prezent ni se pare de neconceput să ieșim în public neepilate, dar „războiul” femeilor moderne cu părul de pe corp a apărut în anii '50, pe măsură ce moda a dus la apariția unor piese vestimentare care lăsau tot mai multă piele la vedere.
Dar revoluția epilării nu a pătruns peste tot, în același timp.
Un exemplu grăitor este cel al cântăreței germane Nena. În 1984, când se afla într-un turneu în Marea Britanie, Nena a intrat în atenția presei britanice pentru că avea păr la subraț. Deși nu era ceva neobișnuit în Europa continentală la acea vreme, în Anglia sau Statele Unite era de neconceput ca o femeie să nu se epileze la subraț. 

„Poate o fată din Hagen, care visează la lumea largă și este îndrăgostită de Mick Jagger, să nu știe că femeile nu ar trebui sub nicio formă să aibă păr la subraț? Da, poate.
Pur și simplu nu știam”, a scris cântăreața în biografia sa despre episodul pe care l-a numit „marea indignare”.

În prezent, tot mai multe femei celebre au decis să renunțe la aceste norme de frumusețe și au decis să se mândrească cu părul lor de pe corp.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod