Dieta

10 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc înainte de vreme

Renunti la zahar

6. Încălzeşti excesiv locuinţa când e rece afară


O temperatură ridicată în locuinţă are un efect extrem de nociv asupra tenului, deoarece aerul uscat îl predispune la apariţia ridurilor. Nici părul tău nu va fi ferit de aerul uscat din încăpere şi va avea un aspect tern. Este de preferat ca temperatura să nu fie mai ridicată de 22-23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţii să rămână sub 20 de grade.


7. Încerci să renunţi la zahăr


Stresul şi frustrarea care apar atunci când iei asemenea hotărâri pot să facă mai mult rău organismului. În schimb, ar fi de preferat să limitezi consumul de zahăr rafinat, să găseşti alternative sănătoase pentru a-ţi potoli pofta de dulce şi să te răsfeţi din când în când cu desertul preferat fără să te simţi vinovată.
Echilibrul este cel care contează!


8. Petreci prea mult timp pe scaun


Studiile arată că la fiecare oră petrecută stând jos îţi scurtezi viaţa cu 22 de minute. De aceea este de preferat ca la fiecare jumătate de oră să faci o pauză şi să te ridici de la calculator/televizor pentru a face mişcare. În plus, sportul trebuie să fie o prioritate în viaţa ta, cu atât mai mult cu cât eşti nevoită în unele zile să îţi petreci mult timp stând jos.


9. Nu dormi suficient


Somnul are un rol important, deoarece în timpul lui se regenează întregul corp, inclusiv pielea. Atunci când nu dormi suficient îţi scurtezi viaţa şi corpul devine vulnerabil în faţa numeroaselor boli.
Dormi măcar 7 ore pe noapte şi ai grijă să te culci devreme dacă simţi că eşti mereu obosită şi nu ai deloc energie.


10. Eşti dezorganizată


Lipsa de organizare poate să fie extrem de stresantă, iar stresul este unul dintre factorii care te îmbătrânesc înainte de vreme. Fă-ţi o listă cu priorităţi şi nu lăsa pe mâine ceea ce poţi să faci astăzi! Găseşte o soluţie ca să fii puţin mai organizată!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Robert pe 30 Sep 2016, 14:15
    Nu sunt prostii

    De ce crezi ca ar fi prostii? Evident unele sunt neadevarate, cum ar fi ca daca stai o ora jos iti scurtezi viata cu 22 de minute, dar majoritatea corespund realitatii. Ele sunt preluate de pe alte site-uri in lb. engleza unde le-am citit recent.

    1
    3

  • codrin pe 30 Sep 2016, 09:29
    obiceiuri

    Cine a debitat prostiile astea, una mai gogonata ca cealalta.

    2
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod