Lentilele de contact: pro si contra

Ochi superbi ascunsi de ochelari, machiajul care nu prea poate fi scos in evidenta din pricina acelorasi ochelari sau dorinta de a purta ochelari de soare care nu poate fi implinita tot din pricina lor. Solutia la toate acestea? Lentilele de contact.

Lentilele de contact sunt cele care te pot scuti de toate aceste probleme. Asa cum se intampla cu mai toate solutiile salvatoare, si in cazul lor putem vorbi de avantaje si dezavantaje. Doctorita Rancea Claudia, medic oftalmolog la Optinova ne-a vorbit despre lentilele de contact.


Daca doresti lentile de contact, fie ca sunt medicale, fie ca sunt doar pentru a-ti schimba culoarea ochilor, trebuie sa primesti acceptul medicului, iar in cazul celor medicale acesta va stabili dioptria si tipul de lentila. Acum poti gasi lentile de contact cu dioptrii de la +26 pana la -26.

Tipuri de lentile de contact
- cele care pot fi purtate intre 8-10 ore pe zi si trebuie scoase obligatoriu la sfarsitul acestei perioade, ele avand perioada de viata de 2 ani;
- cele cu continut mai mare de apa care pot fi purtate 24 de ore pe zi, dar au o perioada de viata de aproximativ 1 luna;
- cele estetice care fac parte din prima categorie (pot fi purtate 8-10 ore pe zi) si le poti gasi in diferite culori.


Avantaje
- primul si cel mai important avantaj este cel estetic;
- lentilele de contact sunt o alternativa foarte buna pentru purtatorii cu dioptrie mare, asigura vedera buna, camp vizual bun;
- pot fi purtati ochelarii de soare;
- pot fi combinate lentilele medicale cu cele estetice;
- machiajul va fi mai usor de aplicat si va iesi mult mai bine in evidenta.

Dezavantaje
Tin in special de pacient si intervin cand acesta nu tine cont de regulile de igiena si manipulare impuse de medicul oftalmolog.
De aceea fiecare pacient care doreste lentile de contact va fi instruit cu privire la modul de utilizare a acestora:
- purtatorul de lentile de contact trebuie sa se fereasca de mediile cu praf, nisip, fum;
- trebuie evitata iesirea cu lentilele de contact la plaja sau piscina pentru ca atunci va suferi ochiul, nu lentila;
- chiar daca porti lentile de contact nu poti renunta definitiv la ochelari pentru ca dupa perioada de 8 ore ii vei purta pe acestia.

 

Comentariile 51-71 din 71

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daiana pe 2 Aug 2008, 18:08
    va rog mult sa ma ajutati

    Buna ziua!!! am 19 ani ,eu de la virsta de 4 ani port ochelari , am miopie -9 la ambii ochi.Luna trecuta am fost la un oftomolog ca sa imi faca un consult la ochi si sa imi spuna daca pot purta lentile de contact, doctorul a zis ca nu pot sa port lentile de contact la virsta aceasta , deoarece trebuie ochiul sa mai creasca.E adevarat ceea ce mi-a spus doctorul, sau as putea sa port lentile de contact si la 19 ani? Va rug mult sa imi dati un raspuns sau un sfat!!!! Multumesc mult anticipat!!!

    3
    0

  • ralucutza pe 21 Iul 2008, 14:23
    lentile de contact

    Port ochelari de cand sunt mica..acum am 16 ani si am strabism la ochiul stang...Pot remedia lentilele de contact aceasta problema?

    4
    2

  • Cristina pe 8 Iul 2008, 21:18
    Pro lentile de contact

    Pentru cei care nu au purtat lentile de contact si sunt purtatori de ochelari cel mai bine ar fi sa citeasca marturiile purtatorilor de lentile de contact pe www,lentilecontact.ro. Sunt trairi ale celor care le poarta si in conditiile in care medicul va recomanda purtarea de lentile de contact este cazul sa o faceti....merita!!!!!

    2
    3

  • corobana corina pe 22 Iun 2008, 20:11
    lentile de contact

    buna ziua! port ochelari, pt ca sufar de astigmatism. am inteles ca lentilele de contact pt aceasta afectiune nu se gasesc la orice magazin de specialitate. intrebarea mea este: de ce? va multumesc anticipat

    1
    2

  • ciobanu bianca pe 10 Iun 2008, 20:50
    lentile

    port lentile de 2 ani si nu am nicio problema ... la inceput mi s,a parut un pic dificil dar e vorba doar de primele saptamani apoi te acomodezi problema e ca sunt cam scumpe si pe langa acestea ttrebuie sa,ti iei solutie si ,si aceea e cam scumpa da merita toti banii

    1
    1

  • andreea pe 3 Iun 2008, 18:07
    Raza de curbura

    Am fost acum o luna la un control la doctor pt a-mi prescrie o reteta pt lentile.Mi-a recomandat lentile 1 day ACUVUE moist ( deci lentile moi zilnice) cu raza de curbura 8.5. Din greseala insa, mi-a dat cu raza de curbura 9.Mi-am cumparat a doua cutie cu raza de curbura 8.5 ca in reteta,iar acum nu stiu de care sa imi mai iau.Am impresia ca m-am simtit mai bine cu cele 9, desi cu ambele...am perioade cand mi se pare ca vad in ceata.De care sugerati ca ar tr sa imi iau? Multumesc mult!

    0
    1

  • Andrei pe 2 Iun 2008, 00:10
    Pot purta lentile de la 16 ani ?

    Buna ! Am ochelari de la 4 ani, si ii pot permanent.Pot purta lentile de contact de la 16 ani ? Am dioptrii de +4 si +4,5. Multumesc !

    0
    0

  • Cristabel pe 29 Mai 2008, 08:58
    Operatie

    Am miopie fotre, 40 ani, port ochelari de mica si lentile de contact de la 12 ani.Intrebare este daca se fac operaati cu laser la diopri de -20. Daca da, ce sanse am?

    0
    0

  • istrate claudia pe 21 Mai 2008, 16:25
    lentile de contact

    am 27 ani , dioptrii de -2 la ambii ochi si as dori sa stiu daca pot purta lentile de contact? mentionez faptul ca am fost diagnosticata cu miopie la varsta de 10 ani ( -1 la ambii ochi)

    0
    0

  • POPA ANDREEA pe 13 Mai 2008, 20:53
    LENTILE DE CONTACT

    AM FOST LA UN MEDIC SPECIALIST CARE MI-A SPUS K NU POT PURTA LENTILE DE CONTACT DEOARECE AM DIOPTRIILE -3 SI -3.50, SI AS VREA SA STIU DIN CE CAUZA NU LE POT PURTA

    0
    0

  • Dana pe 8 Mai 2008, 17:33
    lentile

    Sunt o foarte "proaspata" purtatoare de lentile de contact, doar a 3-a zi (daca nu pun la cocoteala perioada de adaptare cand le-am purtat doar cateva ore pe zi). Nu stiu daca este prematur sa-mi spus parearea, dar eu gasesc comentariile putin exagerate. Repet, este a 3-a zi cand le port, nu ma deranjeaza deloc, nici macar nu le simt si ajung sa mi le pun destul de repede (2-3 incercari). Mai lung este sa le scot :-( Sigur ca asistenta oftalmologului meu a petrecut destul timp alaturi de mine pana am invatat sa le pun si sa le scot in mod corect. Daca toti oftalmologii ar proceda in felul asta ar mai putine opinii negative. D-le Croitoru, daca miopia d-voastra este (adica nu a mai evoluat de cel puitn un an) puteti opta pentru o operatie. Sigur ca nu stiu care sunt preturile in Romania. Eu traiesc in Franta si ajunge in jur de 2000 euro. (rambursare zero de la asigurarea de sanatate). In schimb ma surprind preturile, afisate pe internet de "comerciantii" din Romania sunt mai mult decat duble fata de cele din Franta (ex o cuite de 3 lentile Air Optix costa in Romania 95 lei - 24 euro in Franta, insa cutia de 6 -faceti diferenta) Unde mai pui ca Asigurarea de Sanatate imi ramburseaza 108 euro pe an (adica mai mult de jumatate)

    0
    0

  • Gaki pe 2 Mai 2008, 05:13
    pt fitze :d

    Salut. Am si eu o intrebare. Exista lentile kre se pot purta mai de mai mult de 30 de ori? Precizez k nu am probleme cu ochii deloc, vreau doar sa`mi schimb culoarea :d Multumesc Anticipat

    0
    0

  • marius pe 1 Mai 2008, 16:18
    nu port ochelari si am 14 ani

    pot purta lentille de contact chiar daca nu port ochelari si am 14 ani

    0
    0

  • irina pe 23 Apr 2008, 23:56
    alergie sau ?

    port lentile de 4 luni si m-am acomodat foarte repede insa de vreo luna ochiul stang mi se inroseste in timp ce port lentila ..

    0
    0

  • Croitoru Nicolae pe 7 Apr 2008, 16:51
    lentile de contact

    Am fost si eu sa-mi fac lentile de contact si am constatat cat de usor este sa-ti nenorocesti ochii.Am vrut enorm sa scap de ochelari insa medicul mi-a spus ca sunt alergic. In plus sunt foarte incomode. Asa ca mai ganditi-va...

    0
    0

  • Nicolae Croitoru pe 17 Mar 2008, 16:04
    despre lentile de contact

    La o drioptie de -3 ce este mai recomandat:o operatie laser(garanteaza vaderea?) sau lentile de contact. In cazul lentilelor de contact, pot practica sport(tenis, fotbal) fara riscuri?

    0
    0

  • Pacuraru Daniel-Florin pe 15 Mar 2008, 18:44
    Lentile sau operatie ?

    Am 37 de ani , port ochelari de vreo 20 de ani , si as dori sa stiu ce ar fi mai bine , lentile de contact sau o operatie ? Am dioptria -3 si eu as prefera o operatie insa ce garantie am ca nu recidiveaza ? Va multumesc Cu respect PDF

    0
    0

  • Amelie pe 10 Mar 2008, 12:46
    intoleranta la lentile

    incerc sa ma acomodez cu lentile de contact estetice insa am o senzatie continua de disconfort. Sunt aplicate corect- la cabinet oftalmologic si chiar de la momentul aplicari incep senzatii de corp strain, arsuri usoare... iritatii care se accentueaza pe masura ce trece timpul. cam dupa 2-3 ore nu le mai suport deloc. Nu am o problema medicala pt ca am consultat medicul inainte.

    0
    0

  • RAMONA pe 20 Feb 2008, 14:06
    lentile de contact

    Pot sa gasesc in Ploiesti lentile de contact cu dioptrii? daca da , la ce adresa. Va multumesc.

    0
    0

  • d3d3 pe 18 Feb 2008, 14:27
    in jur de 2 milioane

    lentilele estetice costa in jur de 2 milioane ....dar inainte de toate ar fi mai bine sa vorbesti ku medikul :)

    0
    0

  • agache constantin pe 13 Feb 2008, 18:43
    pretul lentilelor

    va multumesc daca ami rasp si ie referitor la pretul lentilelor de contact pt dioptriile 3.0 si 3.5

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod