Cum ne machiem in anotimpul calduros?

Pe perioada verii, machiajul este privit ca fiind un disconfort, si aceasta ca urmare a caldurii excesive, care dilata porii si stimuleaza secretiille glandelor sebacee si sudoripare la nivelul epidermei. Si trebuie sa recunoastem ca, in sezonul estival, tenul are nevoie de protectie mai mult decat oricand, deoarece soarele este agresiv si acelasi lucru se poate spune despre vant, apa marii etc. Daca nu se aplica un fond de ten hidratant si cu filtru de protectie solara, tenul isi pierde din suplete, devine sensibil si se poate pigmenta inestetic.


Un gomaj efectuat saptamanal va ajuta tenul sa se detensioneze si va fi mai luminos; de asemenea, mastile cu fructe sunt hidratante si hranitoare; se vor folosi caise, piersici sau capsuni. Tenul trebuie demachiat si tonifiat inainte de aplicarea bazei de machiaj. Crema de zi va fi mai putin grasa, de preferat chiar deloc. Este nevoie doar de hidratare.

Fondul de ten se va aplica prin masare usoara, cu aceleasi miscari ascendente de aplicare a unei creme; nu se va folosi buretel aplicator si nu se va aplica mai mult decat un strop de produs (un bob de mazare ar fi reperul cantitativ).
Se va astepta putin pana se fixeaza pelicula fina de fond de ten si apoi se va aplica o pudra translucida, de asemenea in cantitate mica si prin miscari circulare de masaj.

Dupa ce baza de machiaj va fi astfel obtinuta, ar trebui folosit un spray cu apa termala; se va pulveriza bine pe ten, apoi se va tampona cu un servetel dupa aproape 30 de secunde. Daca nu exista un astfel de spray la indemana, se va pulveriza apa minerala rece, insa oricum trebuie folosit un recipient cu atomizor.

Fardurile folosite in machiajul de zi vor fi sub forma de pudra compactata, lasand creioanele si fardurile crema pentru machiajul de seara.


O mascara waterproof ofera mai multa siguranta in sezonul cald, prin simplul fapt ca se mentine pe gene indiferent de conditiile de temperatura sau umiditate.

Retusul de-a lungul unei zile se realizeaza in primul rand folosind un servetel fin pentru a elimina excesul de sebuum si apoi se va folosi aceeasi pudra translucida. Se poate folosi si spray-ul cu apa termala in timpul zilei, pentru efectul sau racoritor.

Metoda reducerii la absurd functioneaza si in cosmetica decorativa: au existat cazuri ale unor persoane gresit indrumate, care au aplicat pe ten produse antiperspirante, destinate de fapt axilelor.
Este regretabil, dar aceste produse, prin efectul lor de inhibare a activitatii glandelor sudoripare, au facilitat aparitia unor iriatii si intoxicarea tenului. In mod normal, tenul trebuie lasat sa respire in voie; in nici un caz nu se vor face experimente...





 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • TODIRASCU ALINA-MIHAELA pe 20 Mar 2008, 10:19
    cum sa folosesc fondul de ten

    cum sa aleg fondul de ten si fardurile cum sa ma machez

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod