Sfaturi pentru o manichiura reusita

Nu intotdeauna ai timp sa ajungi la salon pentru o manichiura profesionista si, chiar daca iti permiti acest mic "rasfat", ar trebui sa stii care sunt regulile generale de intretinere a unghiilor pentru ca manichiura ta sa fie impecabila si peste o saptamana sau - de ce nu - si peste zece zile. "Lista" de reguli nu este prea lunga si nici acestea nu sunt greu de urmat.

  • Inmoaie cuticulele, cu ajutorul unei creme de maini sau chiar cu balsam de buze. In cazul in care pielitele sunt aspre, manichiura nu-ti va reusi - va fi inestetica si neuniforma.


  • Este de preferat sa-ti tai unghiile in forma rotunda sau ovala; unghiile patrate vor arata putin mai ciudat atunci cand vei folosi oja - cu atat mai mult daca este intr-o culoare inchisa.


  • Inainte de a-ti face manichiura, sterge-ti unghiile cu dizolvant, chiar daca nu ai folosit oja in prealabil; este o masura recomandata pentru ca stratul de sebum ramas pe unghii dupa aplicarea cremei de maini nu va permite aderenta perfecta a lacului de unghii.


  • Nu folosi dischete demachiante din bumbac pentru a-ti sterge unghiile, pentru ca vor ramane, inevitabil, mici particule pe suprafata unghiei.
    Cel mai bine este sa recurgi la unul dintre bureteii aceia simpatici pe care-i folosesti pentru machiajul ochilor.


  • Ai grija ca stratul de oja sa ajunga inclusiv pe partea interioara a unghiei (la extremitatea superioara). In felul acesta, unghia se va intari si nu va mai fi expusa riscului ciobirii sau rupturii.


  • Indiferent de ceea ce scrie pe recipient, ar trebui sa tii cont de faptul ca lacul de unghii necesita treizeci minute pentru a se usca pe deplin. Da, ai citit bine - numai dupa jumatate de ora poti fi sigura ca acesta nu se va sterge in mod enervant si inestetic, in cazul in care-ti vei folosi mainile.


  • Daca ti se intampla sa se rupa o unghie, cel mai bine este sa o tai (pilitul nu ajuta decat pe moment, insa nu rezolva problema; unghia a devenit hipersensibila si nu este deloc exclus sa se rupa din nou, nu peste mult timp).


  • In general, manichiura dureaza doua saptamani; dar pentru aceasta, ar trebui ca la fiecare trei zile sa aplici un strat subtire (sau ar trebui sa spun - foarte subtire) de lac incolor.




  •  

    Comentarii (7)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • iuliana pe 18 Mai 2012, 20:30
      SFATURI

      Mada, poti folosi acest lac http://www.super-nail-center.ro/shop/product.php?id_product=447 de pe aceasta pagina pentru a renunta la rosul unghiilor, daca nu incearca cu o solutie de la salon. Deobicei aceste solutii au un gust foarte rau si te fac sa nu mai iti apropii gura de ele. Pentru ca unghiile sa se regenereze pune ulei de masline la incalzit (trebuie sa il incalzesti cat suporti tu sa-ti ti unghiile) apoi introduci unghiile timp de 5-10 min, o data pe zi. Fa acest tratament timp de 2-4 saptamani si se va vedea o diferenta. Poti folosi iaurtul natural pentru cresterea unghiilor, la mine a functionat, trebuie doar sa ti unghiile in iaurt 5-10 min o data pe zi

      1
      0

    • iuliana pe 18 Mai 2012, 20:24
      SFATURI

      Dragelor am vazut ca nu ati primit nici un comentariu inapoi la intrebarile voastre asa ca am sa incerc sa va ajut putin, deoarece lucrez cu unghii. 1. Lucrez cu unghii false si nu se va inatampla nimic cu cele naturale, decat sa fie putin mai fragile dupa scoaterea lacului, pentru asta specialistul care ti-a pus unghiile iti va aplica si niste tratamente.

      1
      0

    • stefana pe 24 Iul 2011, 22:32
      unghiile false

      daca folosesc unghii false ce se intampa cu cele naturale?

      2
      0

    • mada_star_rock pe 12 Mar 2010, 18:14
      nu pot sa-mi las unghile mari si le rod ce sa fac si nici nu0mi cresc dreptr

      invatatima cum sa le las mari ,frumoase,sa nu le mai rod,sa le fac patrate si mari

      3
      0

    • mada_star_rock pe 12 Mar 2010, 18:11
      nu pot sa-mi las unghile sa creasca si mi le rod ce sa fac??????????

      invatatima cum sa le las mari si patrate si frumoase ca nu stiu cum

      1
      0

    • olea pe 19 Aug 2008, 18:05
      PROBLEMA UNGHIILOR

      Sper ca toatea partea femenina sa aiba parte de unghiile dorite .Eu am o mare problema de ani de zile mi se desfac unghiile deparca as avea 3sloiuri de unghii sunt moi ca pelicula . Am folosit si lamiia si saria de mare si nimic am cuparat chiar si o oja CU EFECT DE TRATARE SI NIMIC .Ajutatima va implor .Va multumesc

      1
      0

    • gaby pe 17 Iun 2008, 20:15
      exemple de manichiuri

      ma numesc gaby si as vrea sa va intreb cum as putea sa imi fac unghiile astfel incat manichiura sa dureze mai mult? as vrea sa va mai intreb de asemenea ce manichiura se poarta vara aceasta?

      1
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod