Trucuri pentru un ten perfect

Intreaba oricare femeie, de orice varsta, daca si-ar dori sa perfectioneze aspectul tenului sau si vei auzi un...
Intreaba oricare femeie, de orice varsta, daca si-ar dori sa perfectioneze aspectul tenului sau si vei auzi un "da" raspicat. Bineinteles, raspunsul este intotdeuna acelasi: o viata sanatoasa, o dieta echilibrata, multe lichide, exercitii, etc - toate acestea contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii tenului tau. Dar cand vrei solutii rapide, tot fardurile sunt cel mai la indemana si iti sar in ajutor. Iata cum sa le folosesti pentru ca tenul tau sa arate impecabil.

Principiile de baza

Desi exista diferente cu privire la ceea ce isi doresc femeile cand vine vorba de frumusete, pana la urma toate femeile isi dorec ca tenul lor sa arate perfect, fara nicio imperfectiune. Vestea buna este ca aceasta dorinta a femeilor nu este imposibil de indeplinit. Care sunt secretele? Cu ajutorul corectorului potrivit, a unui fond de ten foarte bun si o pudra, orice femeie poate avea un ten frumos.


Pentru inceput trebuie sa fii sigura ca fondul de ten, corectorul si pudra pe care le vei folosi au la baza tonuri galbene. Orice femeie, indiferent de culoarea naturala a tenului sau, are tonuri de galben in culoarea pielii sale. Iata care sunt pasii catre un ten de invidiat:

Pasul 1: Corectorul

In primul rand, foloseste corectorul pentru a ilumina zonele intunecate de sub ochi. Alege un baton corector moale, cremos, cu nuante de galben la baza, dar care sa fie cu un ton mai deschis decat culoarea pielii tale. Aplicat sub ochi, indiferent daca ai cearcane sau nu, corectorul te va face sa pari mai odihnita si va da un aspect luminos ochilor tai.

Cum procedezi?
Pregateste-ti pielea din jurul ochilor pentru aplicarea corectorului cu o crema pentru ochi, care va ajuta la o mai buna aderenta si va impiedica patrunderea corectorului in iteriorul ridurilor fine, amplificandu-le astfel.
Aplica putin corector pe pleoape si in colturile interioare ale ochilor. Intinde corectorul delicat cu degetele, fara a apasa prea tare. La final, daca tot mai poti observa liniile inchise la culoare din jurul ochilor, mai aplica putin corector, dar este foarte importat sa nu exagerezi pentru ca efectul va fi total opus.

Ce trebuie sa eviti?
Evita corectoarele care sunt prea deschise la culoare, sunt albe sau roze.
Nu folosi corectorul pentru a acoperi petele rosii. Corectorul este de obicei mai deschis la culoare decat pielea ta si, prin urmare, folosindu-l asupra petelor rosii, nu vei face altceva decat sa le scoti si mai mult in evidenta.

Pasul 2: Fondul de ten

Fondul de ten este principalul tau instrument in obtinerea unui ten neted, perfect. Ca si in cazul corectorului, fondul de ten cu tonuri galbene arata natural pe aproape toate nuantele de piele.

Cum procedezi?
Pentru inceput, gaseste un fond de ten cu o formula care se potriveste nevoilor pielii tale, dar si stilului tau de viata.
Testeaza-l pe fata, nu pe dosul palmei, si verifica reflexiile pe care acesta le are la lumina naturala. Daca nuanta este potrivita, fondul de ten nu va putea fi observat. Aplica punctat fondul de ten pe zonele care au nevoie sa fie acoperite. Intinde cu degetele sau cu o discheta pentru machiaj, pana cand acesta este perfect intins.

Ce trebuie sa eviti?
Fondurile de ten cu tenta roz arata "fals" pe toate nuantele de piele. De asemenea, daca trebuie sa folosesti fond de ten si pe gat pentru a nu se observa diferenta, nu folosesti nuanta care trebuie.

Pasul 3: Pudra

Un strat foarte subtire de pudra va fixa fondul de ten si corectorul, va elimina umbrele si va contribui la pastrarea machiajului pe durata intregii zile.

Cum procedezi?
Cauta o pudra cu o textura fina, usoara.
Foloseste o pensula de mici dimensiuni sau o discheta pentru a o aplica sub ochi, in zona in care ai aplicat corectorul. Pentru a fixa fondul de ten, foloseste o pensula de dimensiuni mai mari.

Ce trebuie sa eviti?
Fereste-te de pundrele translucide, care te fac sa pari mai batrana si formeaza umbre pe fata.
 

Comentariile 1-50 din 90

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rody pe 30 Nov 2011, 19:40
    am fost si eu reprezentant avon!!!!!!!!!!!!!!1

    draga mea nu te mai agita atat !majoritatea produselor avon nu sunt de calitate!!!!sunt foarte putine produse ce intraevar sunt bune!asa ca nu mai laudati atata avonu,chiar sunt bani aruncati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

    3
    0

  • rody pe 30 Nov 2011, 19:36
    fond de ten bun

    eu folosesc fondul de ten loreal indefectibile acela cu pensula mentine 24 ore.eu sunt foarte multumita de el!

    0
    1

  • iulia pe 22 Mai 2011, 22:18
    perlele ptr bronzat

    saby in caz ca nu stii perlele ptr bronzat cele stil pudra banuiesc ca vrei sa zici tu nu se folosesc ptr a te bronza ci ptr a avea un efect bronzant asupra ta;deci in momentul cd te bagi in apa mai mult sau mai mutin dispare efectul aproate complet

    0
    0

  • diana pe 21 Feb 2011, 16:34
    sfaturi

    buna,eu am 24 de ani si sunt in spania si poate stiti ca aici toate consultatiile si analizele la clinici de stat si medici sunt gratuite insa tot nu am rezolvat nici acum problema cosurilor desi imi ingrijesc tenul cu cele mai bune produse dar mi s-a spus ca este din cauza hormonilor iar daca nu se rezolva aceasta problema nu vor disparea nici cosurile.am facut operatie la uter pt cancer de colon deoarece aveam aceasta problema iar acum sunt bn si mi-au disparut si cosurile odata cu vindecarea uterului.multumesc

    1
    0

  • Maya_me pe 20 Nov 2010, 01:03
    reaspunsuri :D

    so...girls...eu am avut probleme cu acneea si la pubertare si acuma (app am 24 de ani:D) si la fel ca si voi nu ma stiut ce sa mai folosesc...pana cand nu de mult :) am incercat Clearasil...e marca de produse cosmetice ce trateaza probleme de genul...nu stiu daca se gaseste in Romania...eu cel putin nu il am din tzara,il am din Germania...sunt foarte multumita de rezultatele ce le are.Folosesc dimineatza gelul de spalat pe fatza de la Clearasil...dupa ce imi usuc fatza ( atentie!!! nu cu prosopul,cu un servetel) aplic o crema hidratanta de la Eucerin,cea pt ten mixt sau sensibil..iar seara acelasi gel si o lotiune speciala ce actioneaza noaptea tot de la Clearasil...il folosesc de aproximativ o luna si functioneaza perfect:).sper ca va fost de folos...dak aveti nelamuriri...astept intrebarile

    2
    0

  • 2610ana pe 26 Iul 2010, 21:10
    cosurile

    la varsta bubertati cosurile sunt ceva normal.eu am avut noro!nu am avut parte de aja ceva.dar ele apr si din cauza unei igiene ne coresunzatoare!atentie:X

    1
    0

  • 2610ama pe 26 Iul 2010, 20:55
    produse cosmetice.

    fetelor mie personal produsele de la aceasta renumita firma avon nu imi plac deloc.si eu foloseam mai de mult.de exeplu fondul de ten trebuia sa sa il folosesc in cantitati "industriale"pentru a se observa un rezultat.parerea mea strict personala este aceasta:folosesc un produs bun chiar pretul este umpic mai piperat il prefer.cati banii as cheltui pe un rodus mai ieftin pe care il folosesc mai repede...tot cam acolo ajung.pop

    0
    1

  • scorpy pe 4 Ian 2010, 21:28
    pubertate!!!

    fetelor ( 13-16 ani) voi sunteti acum la pubertate si puteti folosi toate cremele din lume fara rezultat,ceea ce se intampla acum este f f f normal,sunt fel de fel de schimbari in interiorul vostru si aceste coshuri intra in aceeasi categorie. Va trece ... Rabdare.

    0
    0

  • andreia pe 14 Oct 2009, 13:47
    cosuri

    nu va mai chinuiti cu zineryt, am folosit si eu....si skinoren si breoxil si multe altele ....cel mai bine e sa ai un gel gen clean and clear care sa il folosesti zilnic, si sa iti cureti tot timpu fata, sa folosesti o data de 2 ori pe sapt o masca, si o crema si nu toate prostiile.Eu am cosuri de vreo 4 ani...si am fost al tot felu de medici, si treceau un timp si pe urma iara apareau.Ma streseaza la maxim dar nu am ce le face....daca va vin alte idei...ziceti si mie...sau scrieti-mi pe mail: andreia_sorina89@yahoo.com

    0
    0

  • eu pe 13 Sep 2009, 13:37
    ten

    buna si eu am inceput sa folosesc zineryt de vreo 4 zile asa dupa ce am fost la cosmetician pt k aveam cateva puncte negre si cateva cosuri si de cand ma dau cu zineryt fata mea este foarte aspra,mi se cojeste o simt cum se strange .... ma simt groajnic cu ea pe fata

    1
    0

  • Iraida pe 12 Sep 2009, 18:29
    ten cu porii dilatati si cosuri

    Peste o luna sunt mireasa, cum sa obtin un ten fin si curat, acum folosesc un tonic preparat acasa din castraveti si alcool, dar nu sunt multumita de rezultat? Cum sa procedez, as vrea o modalitate mai putin costisitoare............

    1
    0

  • kola pe 25 Apr 2009, 13:11
    tenul

    am 16 ani...am cearcane vineti,cosuri si as vrea sa fac cumva sa dispara fara sa folosesc fond de ten si pudra pentru ca grabesc aparitia ridurilor...si cum as putea avea un ten cat de cat perfect:-??

    1
    0

  • kola pe 25 Apr 2009, 13:10
    tenul

    am 16 ani...am cearcane vineti,cosuri si as vrea sa fac cumva sa dispara fara sa folosesc fond de ten si pudra pentru ca grabesc aparitia ridurilor... si cum as putea avea un ten

    0
    0

  • any pe 4 Apr 2009, 11:51
    pt andra

    eu am dat comanda de un fond de ten de la giordanni!!! am auzit k st bune.sapt viitoare treb sa primesc comanda(de la oriflame) si iti zic dak e bun......dak acopera bn:P !!! ok poop

    0
    0

  • mary pe 24 Mar 2009, 12:15
    cuperoza

    .va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta problema.am cuperoza,iar vasele de sange s-au accentuat foarte tare.am folosit toate cremele ,si nici un rezultat.am fost la dermatolog,dar degeaba ,am 29 de ani.

    4
    0

  • zudor pe 18 Mar 2009, 11:49
    despre ten

    am si e o problema cu tenul pentru ca nu stiu ce sa folosesc am tenul palid porii dilatati pielea se deshumeaza nu stiu ce sa folosesc am si ceacane vineti si riduri pe frunte si pe la ochi ma ajutati si pe mine va rog

    4
    3

  • Andra pe 16 Mar 2009, 20:45
    Fond De Ten

    ... am 13 ani si jumatate ... tenul meu nu este perfect .. de accea as dori si eu un sfat .. numele unui fond de ten bun .. care sa acopere toate "imperfectiunile" .. va roog ! ..

    1
    0

  • oana pe 8 Mar 2009, 18:39
    tenul perfect

    vreau sa sa spun ca si eu am avut probleme cu cosurile si sa stiti ca leam tratat cu produse de la lancome si clinique.sunt produse de inalta calitate si sun extraordinare,ce este drept ca sunt cam scumpe dar merita toti banii.incercatile si veti vedea ca am dreptate.

    0
    0

  • cri pe 8 Mar 2009, 18:26
    furungul

    am un furung antre fese de 6luni datimi un sfat nu stiu ce sa fac

    0
    0

  • iuliana pe 7 Mar 2009, 21:04
    fetelor..toate avem probleme d`astea..ajutatzi`ma!!

    deci..sa va zic..[:))]am ap 14 ani..shi am fatza plina d coshuri d ceva vreme..am incercat fel si fel de creme..chestii..dar nici un rezultat..[:(]ce as putea folosi??dar vreau sa`mi treaca complet:D..va rog..un sfat..ceva akolo:X..v`am tzucat shi ashtept raspunsuri:*

    0
    0

  • saby pe 19 Feb 2009, 13:04
    ms

    mersi crisseillen pt raspuns!!!dar perlele bronzante,daca le folosesti,cat timp tine bronzul ala?? iar daca esti la mare ,e bine sa folosesti aceste perle?? scuze daca vi se pare o prostie intrebarea asta.....dar nu prea le am cu perlele si alte kestii "bronzante":P! pup

    0
    1

  • crisseileen pe 19 Feb 2009, 11:50
    anca

    Buna! si eu am probleme cu acneea.. folosesc Zineryt si dupaia imi aplic fondul de ten de la l'oreal accord parfait . mult succes!

    0
    0

  • crisseileen pe 19 Feb 2009, 11:45
    saby

    BUna! eu am acsata problema vara si nu prea folosesc fond de ten pt ca tenul bronzat este f frumos fara fon de ten ..incearca niste perle bronzante...si nu incerca sa-ti incarci tenul f mult lasa-l sa respire

    0
    0

  • crisseileen pe 19 Feb 2009, 11:42
    married

    fondul de ten de la Seventeen costa in jur de 20-22 ron depinde de unde il cumperi. este f bun pt tenul gras si mixt, nu-ti recomand acest fond de ten daca ai tenul f uscat. pt ten uscat iti recomand fondul de ten de la rimmel london este f bun:) mult succes!

    0
    0

  • saby pe 17 Feb 2009, 20:59
    dc

    dc nu-mi raspunde nimeni???? va rog eu mult!!!!! aaa,si mai am o intrebare:eu transpir pe fata iar atunci cand ma dau cu fond de ten ,se prelungeste pe fata (cand transpir)pur si simplu!!!poate vi se pare o prostie....dar poate aveti un raspuns pt mine!!!! pup pa

    0
    0

  • saby pe 1 Feb 2009, 14:56
    tot eu

    daca nu e bine inca sa folosesc asa ceva,ce-mi recomandati pt varsta mea( 15 ani)?????

    0
    0

  • saby pe 1 Feb 2009, 14:54
    cearcane.plsss ajutooor

    Dupa cum am zis,am 15 ani.Nu stiu ce sa fac pt a scapa de cearcane.vreau sa-mi cumpar un "gel calmant pentru zona ochilor",si am facut deja comanda de la oriflame.Dar nu stiu daca e bine pt varsta mea sa folosesc asa ceva!!va rog,raspundeti-mi.astept comentarii va rog frumos

    0
    0

  • saby pe 1 Feb 2009, 14:51
    am uitat ceva

    se gaseste in farmacii si costa cam 25 lei.saby

    0
    0

  • saby pe 1 Feb 2009, 14:50
    pt cosuri

    buna!am 15 ani si am inceput sa am cosuri de pe la 13 ani.am folosit masti cu argila,creme de la magazine naturiste,dar nimic.Pana cand am auzit de Zineryt ,o solutie pt cosuri.Iar de cand o folosesc nu mai am cosuri.sincer .e foarte bun.v-il recomand.

    0
    1

  • anca pe 29 Ian 2009, 14:23
    fond de ten

    deci va rog frumos spuneti mi si mie ce fond de ten sa folosesc care sa acopera pentru ca eu am probleme cu acneea?..va rog frumos

    0
    0

  • flory pe 10 Ian 2009, 16:07
    ......

    foloseste infailible de la l'oreal paris

    0
    0

  • ALINA2009 pe 9 Ian 2009, 13:34
    INGRIJIREA TENULUI

    CE CREMA SI FOND DE TEN SA FOLOSESC PT TEN DESCHIS LA CULOARE CUPEROZIC SI USCAT

    2
    0

  • denisa pe 23 Dec 2008, 14:56
    avon

    eu folosesc produse de la avon..ji sunt destul de multumita..de unele produse..de ex..foloseam un fond de ten..personal match natural..ji ma intelegeam f bn q el..in schimb am zis sa incerc ji fondul de ten calmant de la avon..ji..mi-au aparut niste pete rosii:O:O..kre pana la urma s-au transformat in cosuri:((((..bn..nush dak sunt de la acel fond de ten..dar l-am intrerupt..pt orice eventualitate..acum mi-am luat fond de ten de la seventeen time plus..sper sa fie bun:X..

    0
    0

  • Maya pe 27 Nov 2008, 23:11
    fond de ten

    as vrea si eu sa stiu ce tip de fond de ten mi se potriveste. am tenul sensibil.am incercat majoritatea produselor de la avon si m-au dezamagit,au o calitate foarte slaba.

    0
    0

  • manolache lidia pe 10 Nov 2008, 19:35
    pete maronii pe fata

    Va rog sa-mi dati un sfat deoarece de ceva timp ma confrunt cu o problema grava si urata. Am pe fata niste pete maronii care i-au aparut e cca. 3 ani. Nu-mi trece cu nimic si nu am cum sa le acopar sa nu se vada asa de rau , ma simt infiorator. Ce as putea face? Va rog ajutati-ma. Astept raspuns. Va multumesc.

    0
    0

  • nina pe 6 Nov 2008, 17:32
    cosuri

    am 16 ani si pana acum nu am avut deloc cosuri iar acum cam o saptamana mea aparut o multime de cosuri si sunt disperata nu stiu ce sa fac sa dispara eu nu ma machej va rog ajutatima astept un raspuns va multumesc

    0
    0

  • ana pe 14 Iul 2008, 13:14
    ten si pudra

    am tenul gras semne pe fata si culoarea pielii alba si as vrea sa stiu ce fond de ten si pudra mi se potriveste

    0
    0

  • rozi pe 19 Iun 2008, 22:44
    cosuri

    buna,miau iesit cosuri pe spate si am fost la medic si mi-au dat un antibiotic sub forma de pulverizant dar degeaba ca nu miau trecut ce as putea face??

    0
    0

  • maria pe 29 Mai 2008, 05:47
    avon

    avon exista pentru ca nu toata lumea are bani sa-si permita produse mai scumpe, eu am incercat rujuri, glossuri, rimeluri, farduri de ochi, toate de calitate slaba

    0
    0

  • biank pe 26 Apr 2008, 23:35
    ten

    as vrea si eu sa stiu ce tip de fond de ten mi se potriveste. am un ten deschis la culoare cativa perisori in barbie si in jurul gurei care mi se accentuiaza cand ma dau cu fond de ten .tenul foarte uscat dar in jurul barbiei putin gras. ce consiliu imi da-ti?

    0
    0

  • nicoleta pe 15 Apr 2008, 10:24
    cuperoza

    buna.va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta problema.am cuperoza,iar vasele de sange s-au accentuat foarte tare.am folosit toate cremele ,si nici un rezultat.am fost la dermatolog,dar degeaba.

    0
    0

  • Mona pe 14 Apr 2008, 14:25
    PENTRU DIANA

    Da, aceeasi poveste e si la noi in Basarabia.Tot felul de produse laudate la maxim, dar care nu fac doua parale. Eu am mai multa incredere in produsele cosmetice din Rusia sau Ucraina, dar acelea pe baza de ceea ce creste si in gradina noastra. Adica, daca se face reclama la produse relativ ieftine, cu extracte de alge marine, avocado,mango sau mai stiu eu ce, imi permit sa nu cred.

    0
    0

  • daria/ oma pe 11 Apr 2008, 19:06
    ten sensibil

    imediat ke dau ku fond de ten sau kestii de genu i-mi apar kosuri. nush ke se intampla dar in jurul gurii si laterelele nasului au aparut nite kojite rekent kare se iau dar foarte greu si mi se inroseste si imi da si sangele. . e oribil1!!ma ustura . .nush ke sa fak. . mai ales la nas. .si buzele le simt de parka leas avea din kaukiuk. .UN SFAT VA ROG!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • dana2006 pe 8 Apr 2008, 18:49
    pentru adela

    de la firma SEVENTIN-TIME-- PLUS nr 6 teracot e o culoare tare buna, parca ai fi bronzata, si nici nu e scumpa, in jur de 20 lei

    0
    0

  • alexandra_2008 pe 29 Mar 2008, 16:59
    raspuns pt patricia

    conf dr catalin popescu de ;a medsana. www.medsana.ro pe mine m-a ajutat f mult si l-am mai recomndat si altor fete. e super

    0
    0

  • alexandra_2008 pe 29 Mar 2008, 16:55
    raspuns pt livia

    du-te la un medic dermatolog,iti va da anticonceptionale si un tratatament extern. iti rec pe conf dr catalin popescu de la medsana. www.medsana.ro...ti se va curata tenul super

    0
    0

  • Presedinta S.C. Avon Europa pe 22 Mar 2008, 08:43
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Datzi vina pe produsele Avon si asta pt k NU STITI SA LE FOLOSITI! Daca chiar produsele Avon nu aveau calitatea de care pe parcursul miilor de campanii au dat dovada ,atunci Avon nu mai exista pe piata! Invatati sa folositi produsele si abia apoi intrati pe internet si dati-va cu parerea ca rade lumea de voi,nu de alta! Aplicati produsele dupa o curatare intensa a tenului si inaintea fiecarei utilizari, nu uitati sa cititi instructiunile de folosire amanuntite de pe ambalajul fiecarui produs, si NU aplicati produse pt corp pe fata (chair si o crema) pt k fiecare produs este facut pt o anumita zona a corpului. Nu aplicati produsele destinate unor anumite tipuri de piele,pe un tip de piele care nu este mentionat pe eticheta produsului! INVATATI SA UTILIZATI PRODUSELE IN MOD CORECT !!

    1
    1

  • daneea pe 11 Mar 2008, 11:52
    produse romanesti

    Sunt de acord cu Diana. Produsele romanesti sunt foarte bune. Sunt multe persoane straine care vin sa-si cumpere creme de la noi, ex: gerovital, iar noi ..... Eu folosesc numai creme de la Farmec, sunt foarte bune, nu raman lucioase pe fata, se asimileaza foarte bine. Incercati-le si voi.

    0
    0

  • catalina pe 10 Mar 2008, 14:22
    furunculi???

    bun...nu mai conteaza...am vizitat un dermatolog iar p fisa mea scrie"furung"in fine.....am cautat in internet si este adevarat se numesc FURUNCULI....ASTEPT SFATUL VOSTRU!!!

    0
    0

  • huncut pe 10 Mar 2008, 14:14
    ptr.Catalina

    Ce ai vrut sa spui cu "furunguri" sau ai vrut sa spui FURUNCULI ? Nu se intelege despre ce vorbesti ,ca sa ti se poata da sfaturi

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod