Sfaturi de îngrijire a pielii în sezonul rece

Vremea rece se apropie cu pași repezi, iar tot ce ne rămâne de făcut este să o întâmpinăm pregătiți! Nu doar cu haine călduroase, dar și cu protecție suplimentară pentru pielea corpului, prima barieră de apărare a organismului împotriva frigului și a umidității scăzute. Fără o îngrijire imediată și constantă, sub acțiunea vântului și a temperaturii scăzute, pielea se deshidratează, se fisurează și se înroșește.
Pentru a vă menține pielea sănătoasă, tânără și netedă, până la primăvară, aplicați aceste sfaturi de îngrijire oferite de Bianca Mitrea, estetician și creator de cosmetice la QI Cosmetics:

Alegerea cremei de zi – evitați produsele clasice din comerț cu ingrediente derivate din petrol, care pot usca și mai mult pielea în lunile friguroase. Alegeți o formulă care conține ingrediente naturale, nutritive, cu mai multe uleiuri și unturi decât apa. Căutați pe etichetă uleiurile de jojoba, migdale, argan sau untul de shea, considerate super-alimente pentru piele și care ajută la calmarea pielii uscate și a mâncărimilor.

Mușețel pentru pielea înroșită și eczeme - pielea uscată se poate inflama și înroși ușor.
Mușețelul, în forma sa de apă florală, ulei esențial sau bisabolol (un compus natural al acestuia) este faimos pentru proprietățile antiinflamatorii, benefice în tratarea eczemelor și a altor iritații ale pielii.

Folosiți combinații de uleiuri presate la rece și organice - rețetele pentru îngrijirea frumuseții datează din timpuri străvechi, create și utilizate în Orientul Îndepărtat, India, Egipt, Grecia și Imperiul Roman. Utilizate ca atare sau combinate cu extracte de flori ori uleiuri esențiale, aceste uleiuri oferă toate substanțele nutritive, vitaminele, antioxidanții, acizii grași esențiali necesari pentru hrănirea, protectia, fermitatea și calmarea pielii.


Protecție solară în orice anotimp! - Soarele de iarnă poate fi la fel de dăunător ca și cel de vară, deci aplicați creme sau loțiuni cu protecție UVA & UVB mineral natural (oxid de zinc sau dioxid de titan) pe orice zonă expusă.

Nu uitați de îngrijirea mâinilor!
- Obișnuiți-vă să purtați mănuși pentru a vă proteja pielea de vânt, ploaie și frig. Mâinile, picioarele, coatele și genunchii au pielea mai subțire și tind să se deshidrateze mai rapid, comparativ alte zone ale corpului. Folosiți creme sau balsamuri emoliente și care hidratează profund.

Cum reparăm pielea uscată ce poate apărea în perioada rece? În primul rând aveți grijă ca dușurile să nu fie prea fierbinți, apoi evitați folosirea demachiantelor și săpunurilor ce scot uleiul de protecție al pielii - respectiv produsele ce conțin SLS sau alcool.
În plus, adăugați în ritualul zilnic de îngrijire a pielii un ser hidratant cu acid hialuronic și o cremă emolientă pentru oprirea deshidratării. Un alt pas important pentru tratarea pielii uscate este exfolierea regulată, cu un produs delicat, ce împiedică acumularea celulelor moarte ale pielii. Nu în ultimul rând, atenție și la mediul ambiant din casă/ de la birou - creșteți umiditatea în timpul lunilor de iarnă.

În concluzie, alegeți produse cosmetice naturale, cu ingrediente bio, bogate în active pure, precum Crema hrănitoare anti-age, potrivită pentru orice tip de ten.
Aveți grijă să oferiți pielii hidratare, vitamine, minerale și antioxidanți și nu uitați să adaptați rutina de îngrijire la specificul sezonului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod