Sănătate. Terapia albastră, un nou tratament revoluţionar pentru acnee



Cum acţionează terapia cu lumină albastră?


Lumina albastră pătrunde în tegument la o distanţă de aproximativ 2 milimetri, unde curăță microbii responsabili de apariția acneei, Propionibacterium acnes, fără a afecta însă ţesuturile normale. Sistemul BLU-U emite o lumină albastră cu o lungime de undă de 417 nilimetri, rece la atingere, care nu produce un efect termic local şi nu cauzează nicio senzaţie de disconfort sau durere. Foarte important, terapia BLU-U nu emite radiaţii ultraviolet (UV), dăunătoare pielii.


Cicatricile lăsate de acne, „șterse” cu laserul


Pentru efecte maxime, se recomandă două-trei ședințe pe săptămână cu o durată de expunere de 14 minute, per ședintă, sub supravegherea medicului dermatolog. Numărul total de ședințe necesare pentru vindecarea problemei variază între 10 și 20, iar rezultatele fototerapiei devin vizibile după 3 săptămâni de tratament.

„Terapia BLU-U este contraindicată doar categoriilor de persoane care au fotosensibilitate, antecedente de cancer de piele, femeilor însărcinate sau care alăptează și celor cu tulburări psihice.
Înaintea de inițierea tratamentului, toate aceste probleme trebuie atent discutate cu medicul dermatolog”
, mai spune dermatologul.

Îngrijirea zilnică a tenului în timpul terapiei cu BLU-U se va face conform recomandărilor medicului dermatolog, iar respectarea protocolului de tratament va duce la rezultate optime. Și pentru reducerea sau îndepărtarea cicatricilor post-acnee există soluții: terapia Laser CO2 Fractional.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod