Femeie care se spala pe cap

Șampon natural pregătit în casă pentru volum

Părul tău se îngrașă repede și este lipsit de volum? Învață cum să faci singură în casă un șampon natural pentru volum
Deși îți oferă imediat un păr curat și strălucitor, șampoanele cosmetice conțin substanțe sintetice care pot fi nocive pentru scalp, afectând de-a lungul timpului capacitatea glandelor sebaceea de la nivelul rădăcinilor de a secreta o cantitate echilibrată de sebum, substanța uleioasă menită să protejeze firele de păr.

Prin concentrația mare de săpun și detergenți, șamponul cosmetic îndepărtează în totalitate sebumul, lăsând pielea capului uscată și deshidratată. Pentru a contracara acest efect, glandele sebacee vor secreta și mai mult sebum, ceea ce face ca părul să devină gras într-un timp foarte scurt.
Vei ajunge astfel să te speli pe cap foarte des, chiar și o dată pe zi, fapt ce duce la subțierea și degradarea firelor de păr. De asemenea, dacă ești vopsită, spălarea părului în fiecare zi are ca efect pierderea intensității culorii.

Natura are însă soluții pentru toate problemele noastre de frumusețe. Trebuie doar să avem încredere în ingredientele naturale și să le încercăm. Este valabil și în cazul părului gras și lipsit de volum. Un șampon ușor de realizat, obținut pe baza ingredientelor naturale te va ajuta să-i redai frumusețea părului tău și sănătatea scalpului, astfel încât să eviți și alte probleme pe viitor, precum căderea părului.
Iată ce rețetă să încerci, potrivit thankyourbody.com.

 

Ingrediente pentru șampon natural pregătit în casă pentru volum:


1/4 cană cu săpun lichid de Castilia, un săpun natural obținut din ulei de măsline, pe care îl poți cumpăra din magazinele cu produse naturiste. Ai grijă să alegi un săpun pur, fără ingrediente sintetice.
1/2 cană cu apă distilată
2 lingurițe cu ulei de avocado
1 linguriță glicerină vegetală
8 picături cu ulei esențial de mentă
8 picături cu ulei esențial de arbore de ceai (tee trea)
opțional 10-15 picături cu ulei esențial pentru parfum, în funcție de preferințe: grepfrut, lavandă, portocală etc.



Pune toate ingredientele într-o sticlă. Poți folosi și recipientul unui șampon consumat. Agită bine înainte de fiecare folosire, toarnă puțin șampon natural în palme, masează-ți părul și scalpul cu el timp de aproximativ două minute, apoi clătește-te. Tot ce trebuie să faci este să folosești șamponul tău natural așa cum ai folosi un șampon cosmetic obișnuit.

În funcție de lungimea părului tău și cantitatea folosită la fiecare spălare, poți dubla sau tripla ingredientele rețetei, astfel încât să obții mai mult șampon.

Este foarte important de reținut faptul că după ani de zile în care ai folosit șamponul cosmetic, părul tău va avea nevoie de o perioadă de timp pentru a se adapta unui șampon natural, făcut în casă.
De la primele utilizări, este posibil să ai senzația că părul tău nu se curăță la fel de bine comparativ cu folosirea șamponului cosmetic. Dar pe măsură ce scalpul se va obișnui cu formula naturală, va produce mai puțin sebum și părul va fi astfel mult mai ușor de curățat.


Pentru echilibrarea Ph-ului la nivelul pielii capului, clătește-te după fiecare baie cu un amestec dintr-un litru de apă și câteva linguri cu oțet.

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod