Oja semipermanentă: avantaje şi dezavantaje

De câte ori nu ţi-ai făcut manichiura cu meticulozitate, pentru ca în secunda următoare să te atingi de o suprafaţă mai dură şi imediat oja să se ciobească? Cel mai probabil de foarte multe ori.

De aceea, nu este de mirare că unghiile din gel şi oja semipermanentă câştigă tot mai mult teren şi devin tot mai populare pe zi ce trece.

Avantajele ojei semipermanente


Oja semipermanentă, spre deosebire de cea clasică, este foarte rezistentă. Nu sare de pe unghii, nu se zgârie şi cu timpul nu îi dispare luciul acela impecabil pe care îl are în prima zi de aplicare. Această ojă va rămâne fixată pe unghii până la trei săptămâni, ceea ce este de neconceput pentru oja clasică.

De asemenea, îţi poţi face desene şi poţi aplica detalii interesante pe unghii atunci când foloseşti acest tip de ojă pentru că modelele vor rămâne intacte mult timp.

Dezavantajele ojei semipermanente


Dacă avantajele ojei semipermanente sunt cât se poate de evidente, nu acelaşi lucru se poate spune despre dezavantajele folosirii acestui tip de lac. În primul rând, oja semipermanentă poate fi nocivă pentru unghii din cauza procedeului de aplicare. Pentru ca lacul să adere foarte bine pe unghii şi să reziste atât de mult timp este necesară mătuirea suprafeţei unghiei.

Prin urmare, unghia va fi subţiată pe toată suprafaţa sa.

Oja semipermanentă este obţinută dintr-un amestec special de lac şi gel pentru unghii false. Din această cauză uscarea se poate face numai cu lampa specială cu UV. Razele ultraviolete (UV) sunt nocive pentru piele, expunerea repetată şi îndelungată putând să provoace afecţiuni grave, inclusiv melanom, cel mai agresiv tip de cancer al pielii. De aceea trebuie să te expui cu moderaţie la o lampă cu raze UV.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod