Oja semipermanentă: avantaje şi dezavantaje



Un alt dezavantaj al ojei semipermanente este legat de riscurile pentru sănătatea unghiilor. Pentru că întregul pat al unghiei va fi acoperit cu o peliculă fină de plastic, care nu lasă pielea să respire, există posibilitatea ca sub lac să se formeze un mediu umed, propice dezvoltării bacteriilor şi ciupercilor. Este foarte important să apelezi numai la serviciile persoanelor calificate atunci când îţi faci o manichiură cu gel sau cu ojă semipermanentă.

Nu în ultimul rând, pentru că aplicarea necesită o tehnică specială şi o lampă UV, oja semipermanentă nu poate fi folosită cu uşurinţă acasă, ci vei fi nevoită să-ţi faci manichiura la un salon, ceea ce poate fi costisitor.

Cum se şterge oja semipermanentă


Oja semipermanentă se şterge prin pilirea întregii suprafeţe a unghiei, cu o pilă specială sau cu o freză pentru unghii. Freza poate fi folosită numai de o cosmeticiană sau o persoană calificată şi nu ar trebui în niciun caz să încerci să-ţi cureţi singură oja cu un astfel de aparat!
De asemenea, poţi folosi un dizolvant special conceput pentru îndepărtarea ojei semipermanente, pe care îl găseşti în magazinele pentru produse cosmetice, dar şi acetonă clasică, dar pe care trebuie să o laşi mai mult timp să acţioneze.

Iată un tutorial din care poţi învăţa cum să ştergi oja semipermanentă de pe unghii:



Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook! 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod