Metode naturale de exfoliere

Primul pas inainte de hidratare si machiere este exfolierea. Descopera care sunt cele mai simple metode naturale de indepartare a impuritatilor de pe suprafata pielii.
Primul pas inainte de hidratare si machiere este exfolierea. Descopera care sunt cele mai simple metode naturale de indepartare a impuritatilor de pe suprafata pielii.

De ce este necesara exfolierea?


Pielea se regenereaza in fiecare zi. Celulele noi le inlocuiesc pe cele imbatranite, care mor si raman pe piele. Exfolierea are rolul de a indeparta aceste celule moarte, care aglomereaza pielea si blocheaza porii.

Pe langa indepartarea celulelor moarte, exfolierea ajuta la detoxifierea pielii, estomparea cearcanelor si stimularea circulatiei sanguine si limfatice, potrivit news.softpedia.com.

"De doua ori pe saptamana trebuie facuta o exfoliere in profunzime a pielii cu un produs cu granule abrazive, urmata de aplicarea unei masti hidratante", declara Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog.


O exfoliere agresiva, efectuata in fiecare zi, poate avea consecinte negative prin indepartarea stratului protector de substante grase care se afla in mod normal pe piele. Aceste substante uleioase protejeaza pielea de factorii nocivi precum praful, bacteriile sau uscarea excesiva. De asemenea, printr-o exfoliere agresiva rezulta microleziuni la nivelul pielii, care pot fi locuri propice pentru dezvoltarea bacteriilor. In functie de metodele folosite, exfolierea poate fi mecanica sau chimica.

Exfolierea mecanica


Exfolierea mecanica presupune indepartarea celulelor moarte folosind perii, manusi pentru exfoliere sau produse naturale abrazive - praf din samburi de fructe, sare, malai, cafea, zahar etc. Pentru o exfoliere cat mai eficienta, granulele abrazive trebuie sa fie cat mai fine.
Iata cateva amestecuri exfoliante pe care le poti incerca acasa:

Exfoliant pentru corp cu sare de mare

Sarea de mare este un exfoliant folosit adesea in spa-uri si saloanele de infrumusetare. Poti folosi sarea de mare aromata pe care o gasesti in comert sau o poti aroma chiar tu cu uleiuri esentiale naturale. Aplica ulei de masline pe tot corpul, apoi maseaza-ti pielea cu sarea de mare. Daca sarea este prea grunjoasa, piseaz-o inainte de a o folosi. Dupa exfoliere, clateste-te si aplica iarasi ulei de masline sau un ulei pentru bebelusi, care este foarte hidratant.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentariile 51-57 din 57

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 29 Oct 2009, 00:20
    pt ingrasare

    mancati seara dulciuri, prajeli si paine.:) cred ca va da rezultat.. cand dormiti oraganismul nu mai consuma calorii..si tot ce veti manca se va depune...acum..na..riscul este aparitia celulitei...ca si la fetele care slabesc..riscurile sunt legate de vergeturi si piele lasata......Nu poti castiga mereu:)

    2
    0

  • florina pe 28 Oct 2009, 12:49
    pt ingrasare

    incercati cure cu fiole de ginseng.

    1
    0

  • ximina pe 24 Oct 2009, 21:31
    pt cine vrea sa se ingrase

    drojdia, din comert, luata impreuna cu miere de albine, dupa fiecare masa, da rezultate excelente intr-o cura de ingrasare.asadar: o linguritza de drojdie si tot atita miere; mincata, pur si simplu, dupa mesele principale.

    0
    0

  • simo01 pe 24 Oct 2009, 12:18
    dak vrei sa te ingrasi....

    mananca mananca si iar mananca:D..am si eu aceeasi problema...dar chestia e k eo sunt inalta(din cauza basketului)dar o alimentatie sanatoasa te.ar putea ajuta..nu mananca orice..legume fructe etc si mananca sanatos.putin si des...eu asa fac:D

    0
    0

  • catalina pe 9 Sep 2009, 12:01
    vreau sa ma ingras

    vreau sa ma ingras daca stie cn cum pot sa ma ingras loaty id meu si vb kytty-il-iubeste-pe-dany

    1
    0

  • lory_dulce_Si_fina pe 6 Sep 2009, 23:47
    pt ca

    nusj ,cel mai bn tai niste castraveti si iti pui p ochi :) pt cearcane

    0
    0

  • diana pe 30 Iul 2009, 18:47
    de ce??

    De ce se spune in articol ca exfolierea diminueaza cearcanele? Se maseaza cu malai etc. si zona din jurul ochilor?

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod