Frumuseţea ta. Cum să-ţi cureţi tenul de imperfecţiuni. Soluţii eficiente

Comedoane şi puncte negre


Punctele albe sau comedoanele sunt acumulări de sebum sub piele, care au aspect de microchisturi. Sunt "înrudite" cu punctele negre, diferenţa fiind aceea că sunt complet închise şi conţinutul lor nu este oxidat, aşa cum se întâmplă în cazul celor negre.

Exfolierea moderată, de preferat de două ori pe săptămână, te ajută să eliberezi porii şi să previi astfel apariţia comedoanelor şi a punctelor negre. Poţi folosi o loţiune pentru ten cu particule abrazive fine, o perie pentru masajul tenului, pe pielea uscată, dar şi un exfoliant natural obţinut dintr-un amestec de mălai şi miere.

Masajul facial reprezintă o altă metodă eficientă care te ajută să menţii sănătatea tenului tău şi să scapi de punctele albe.

Stimulează circulaţia limfatică, contribuind la eliminarea toxinelor de la nivelul pielii, dar şi pe cea sanguină, care transportă oxigen şi nutrienţi către ţesuturi.

Acidul salicilic, care se află de obicei în compoziţia produselor pentru îngrijirea tenului acneic, se poate dovedi de asemenea foarte util şi în tratarea comedoanelor şi a punctelor negre. Acesta acţionează ca un exfoliant chimic, îndepărtând celulele moarte care blochează porii.

Pete roşii


Petele roşii persistente care apar la nivelul tenului pot fi de multe tipuri - iritaţii, alergii, rosacee, telangiectazie, cuperoză, acnee etc. Un consult amănunţit la cabinetul medicului dermatolog te va ajuta să descoperi adevărata cauză şi să o tratezi eficient, mai ales dacă ai de-a face cu o problemă persistentă.

Dar pentru episoadele scurte în care te confrunţi cu pete roşii pe piele, poţi folosi un tratament local cu creme sau loţiuni pe bază de peroxid de benzoil, o substanţă care reduce efectul de înroşire a pielii.

Astfel de creme cu concentraţie scăzută de peroxid de benzoil sunt disponibile fără prescripţie medicală.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod