Cum tratam petele pigmentare?

Cum pot fi tratate?


Solutii naturiste

Datorita faptului ca pigmentul este situat destul de profund, este o iluzie sa credem ca aplicarea unor creme sau masti (pe ambalajul carora scrie intotdeauna "nu penetreaza decat straturile superioare ale epidermului") pe fata va duce la disparitia micilor pete nesuferite. Putem insa incerca ameliorarea lor prin folosirea unor produse pe baza de ingrediente cu proprietati depigmentante sau exfoliative: suc de lamaie, vitamina C, hidrochinona, alfa-hidroxiacizi.
Lotiunile preparate in casa din diverse plante prezinta insa riscul de a fi fotosensibilizante, avand deci un efect invers decat cel scontat.

Tratamente chimice

Peeling-ul chimic reprezinta de fapt o arsura controlata a straturilor superficiale ale epidermului. Un astfel de tratament se face sub supravegherea medicului dermatolog, in perioadele neinsorite ale anului si trebuie obligatoriu insotit de folosirea unei creme de protectie solara.

Tratamente pe baza de energie luminoasa

Rezultatele obtinute cu un tratament laser sau pe baza de IPL sunt foarte bune, insa sunt necesare mai multe sedinte.
Lentiginele au sanse mai mari decat pistruii de a fi inlaturate, datorate localizarii mai superficiale a pigmentului.

Daca esti predispusa la aparitia pistruilor, cel mai important lucru pe care poti sa-l faci este sa te feresti pe cat posibil de soare! Vara, incearca sa nu petreci prea mult timp afara in timpul orelor de varf si foloseste mereu lotiune protectoare impotriva razelor ultraviolete cu factor 30 sau chiar mai mare!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adriana pe 29 Apr 2014, 10:51
    cum aplicai uleiul de roobois?

    Buna. Cum il aplicai, de mai multe ori pe zi? Il aplicai in stare pura sau diluat cu alt ulei? Multumesc.

    0
    0

  • alina pe 3 Ian 2010, 23:12
    ulei natural de rooibos

    am obtinut rezultate bune cu uleiul acesta cu extract de rooibos, ceaiul rosu de a aparut si la noi pe piata .... l-am folosit intens toata toamna si pot sa zic ca mi a atenuat vizibil petele pigmentare obtinute toata vara de la soare ...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod