Cum te faci frumoasă dacă te trezeşti la amiază. Efectele somnului asupra tenului

Poate ai auzit cât de important este somnul pentru frumuseţea ta, cât de benefice sunt cele opt ore de somn şi cum îţi ajută tenul să se refacă.

Dar ştiai că nici prea multe ore de somn nu sunt recomandate? Ai observat că atunci când dormi prea multe ore te trezeşti mai obosită, ca şi cum nu te-ai odihnit deloc?

Ba mai mult, s-a demonstrat că persoanele care dorm mai mult de 8 ore pe noapte au un risc de deces prematur cu 20% mai mare şi sunt mai predispuse să sufere atacuri cerebrale. De aceea, medicii ne recomandă să respectăm cele 8-9 ore de somn, în intervalul 23.00-8.00 (perioadă în care organismul nostru se odihneşte cel mai bine).

Prea multe ore de somn nu ne afectează doar sănătatea ci şi frumuseţea.Nu de puţine ori, după un somn mult prea lung, ne trezim "şifonate", cu cearcăne sau cu pungi sub ochi.Dacă ai dormit prea multe ore, poţi recurge la mici trucuri care să te ajute să arăţi bine.

Apă rece

Ştiu că o să ţi se pară foarte banal ceea ce îţi spun, dar apa rece chiar face minuni pentru tenul tău. Imediat ce te trezeşti, spală-te pe faţă cu apă rece, insistând asupra ochilor. În acest fel stimulezi circulaţia sanguină şi reduci eventualele cearcăne sau pungi de sub ochi.

De asemenea, nu uita să bei un pahar cu apă atunci când te trezești, pe stomacul gol. Hidratarea din interior îţi va readuce luminozitatea şi prospeţimea tenului.

Un ceai verde

Dacă atunci când te trezeşti cearcănele sunt prea evidente, te poţi folosi de două pliculeţe cu ceai verde. Aplică pliculeţele de ceai verde fierte şi răcite pentru ca circulaţia din jurul ochilor să fie stimulată. În acest fel cearcănele sunt mult reduse iar pungile de sub ochi dispar ca prin minune!

Felii de cartof crud


Un alt remediu împotriva cearcănelor sunt feliile de cartof. Aplică-le pe ochi când te trezeşti şi vei avea o surpriză plăcută.

Sucuri naturale

Atunci când te trezeşti obosită, sucul natural din fructe de pădure este un adevărat aliat pentru o stare de bine, dar şi pentru frumuseţea ta. Îţi poţi face un smoothie din coacăze, afine şi mure. Aceste fructe au cea mai mare cantitate de antioxidanţi în comparaţie cu alte fructe pe care obişnuim să le consumăm. Sucul lor este un adevărat ser minune pentru pielea ta. Aşa că, nu ezita să îl bei atunci când te trezeşti dacă vrei energie pentru ten, dar şi pentru trup.

Tot la capitolul sucuri naturale care şterg oboseala de pe chipul tău, intră şi sucul din portocale proaspete. Ai nevoie de un pahar de suc de portocale rece pe care să-l torni pe un prosopel curat. După ce ai stors excesul de lichid, pune prosopul pe faţă pentru cinci minute. Vitamina C este cunoscută pentru capacitatea ei de a reda luminozitate tenului tern. Iar sucul proaspăt de portocale abundă în vitamina C.

Trucuri de make-up

Şi machiajul te poate ajuta atunci când tenul tău nu arată foarte bine, mai ales după o noapte pierdută. Însă, nu orice fel de machiaj îţi este de folos într-o astfel de situaţie. Ai nevoie de un make-up care să-ţi acopere cearcănele şi să-ţi "şteargă" orice urmă de oboseală de pe chip, fără să creeze un aspect de mască. Foloseşte o bază de machiaj care să-ţi uniformizeze tenul şi să-i dea strălucire, un fond de ten cât mai uşor, fără o putere mare de acoperire, care să-ţi redea luminozitatea pilelii, un anticearcăn pe care să-l combini cu fondul de ten şi care să fie o nuanţă mai deschisă. Îl aplici prin tapotare în jurul ochilor. Fixează anticearcănul cu un iluminator pudră, acesta îţi va lumina privirea. Aplică acest produs în interiorul ochiului, pe arcadă, dar şi puţin pe tâmple. Fixează toată faţa cu puţină pudră translucidă. Nu uita de un strop de blush în obraji şi un glos pe buze. Astfel, tenul tău va arăta mult mai bine!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod