Cateva reguli pentru definirea sprancenelor perfecte

Putine elemente ale machiajului fetei sunt atat de supuse capriciilor modei precum forma sprancenelor, care sunt definitorii pentru definirea fizionomiei. Adesea, sprancenele sunt capabile sa "reinventeze" un chip sau, dimpotriva, sa compromita aspectul general daca nu se potrivesc formei fetei. Chiar daca ti se pare dificil, forma ideala este mai usor de stabilit decat ai putea crede...

Ideal ar fi ca pensarea sprancenelor sa fie realizata de o cosmeticiana, mai ales daca preconizezi sa le modifici forma. Insa in cazul in care doresti sa le aranjezi singura, vei vedea ca nu este ceva complicat, cu singura conditie sa urmezi cateva reguli de baza. Care sunt elementele de care trebuie sa tii cont? In primul rand, firele de par trebuie sa fie aranjate uniform, sa fie netede si sa aiba o culoare in armonie cu nuanta parului si a pielii.

Cat sa pensezi si de unde? Echilibrul pe care il realizezi va fi ca o carte de vizita pentru tine, orice greseala fiind evidentiata si destul de greu de ascuns. Nu exista o regula fixa, totul fiind in functie de forma finala pe care urmaresti sa o obtii. Dar fii atenta: daca pensezi prea mult in partea interioara a sprancenelor (langa nas), ochii vor parea mai mici. Analog, daca vei exagera cu penseta la baza inferioara, vei arata ca si cum ai fi in permanenta stupefiata. Nu asta iti doresti, nu-i asa?...

In cazul in care ai pensat mai mult decat trebuia si incerci sa te consolezi spunandu-ti ca firele de par vor creste repede, avem o veste proasta: din motive strict fiziologice inca necunoscute, firele din aceasta zona nu cresc intotdeauna dupa ce au fost smulse din radacina. Multe femei se confrunta cu aceasta problema, asadar nu te baza pe asta. Dar daca s-a intamplat... asta este, remediaza problema cu ajutorul creionului de sprancene.

Si pentru ca a venit vorba de creion, el iti este la fel de necesar precum penseta atunci cand treci la ajustarea sau conturarea sprancenelor. Foloseste-l pentru a stabili forma lor, demachiaza-te si incearca din nou, de cate ori este nevoie, pana cand, uitandu-te in oglinda, vei exclama "Evrika!". Dupa ce te-ai pensat, piaptana sprancenele cu periuta speciala, orientand firele de par ascendent si inspre arcada.

Tendintele anului 2005 sunt caracterizate de naturalete si simplitate, asadar acestea sunt cuvintele de ordine si in cazul sprancenelor. Comparativ cu anul trecut, specialistii recomanda pentru aceasta primavara sprancene mai groase, in linie dreapta si usor arcuite la arcada. Nu exagera insa - grosimea sprancenelor poate varia in functie de trasaturile de ansamblu ale chipului tau. In definitiv, urmaresti sa arati cat mai naturala si mai proaspata...

Greseli de evitat cand te pensezi

  • Nu pensa niciodata firele de par din partea superioara a sprancenelor, ci numai pe cele din partea inferioara.

  • Mai putin inseamna mai prudent - nu exagera in utilizarea pensetei.

  • Pe cat posibil, incearca sa folosesti creioane in nuante similare sau cat mai apropiate celei naturale a sprancenelor. Exceptie face cazul in care firul este foarte deschis la culoare (iar tu, cel mai probabil, blonda) - in acest caz, un creion maro este ideal.

  • Nu te pensa chiar inainte de a iesi din casa. Operatiunea in sine implica o anumita agresivitate, iar epiderma din zonele pensate se va inrosi pe moment.




  •  

    Comentarii (9)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Dani pe 10 Iul 2010, 12:06
      cresterea sprancenelor

      daca vretzi sa va creasca mai repede sprancenele datziva cu ulei de ricin ... este foarte eficient

      2
      0

    • Laura pe 12 Sep 2009, 14:01
      sprancenele mele

      Sunt norocoasa!Sprancenele mele nu sunt subtiri,au o forma perfecta.Si nu trebuie sa le vopsesc pt k sunt bruneta si culoarea lor este inchisa,iar eu nu mi-am vopsit niciodata sprancenele.Fetelor,daca sunteti blonde nu v-as recomanda sa va vopsiti sprancenele negre.Un creion de nuanta maro este ideal pt sprancenele voastre.Iar restul fetelor,incercati sa folositi un creion de nuanta apropiata a sprancenelor. Succes !!!

      0
      2

    • imrose pe 12 Mar 2009, 19:44
      aa

      am forma asa pt k asa m-am nascut sa zcm;)) adik de la mama natura e bn nu?:>

      0
      0

    • imrose pe 12 Mar 2009, 19:43
      sprancene mumoase:X:X:X

      eu ma pensez foarte putin pt k am deja forma si sunt nu chiar foarte subtiri dar sunt si ma bucur:X:X:X

      0
      1

    • SANDRA pe 8 Ian 2009, 16:23
      SUNT NOROCOASA!

      Sprancenele mele sunt aproape perfecte. Ma pensez foarte putin deoarece am deja forma de la mama natura. Doar o data la trei luni le vopsesc pentru ca sunt blonda.

      0
      0

    • Adela pe 18 Oct 2008, 23:20
      exista solutie pentru corectarea formei unor sprancene pensate mult timp in acea forma?

      Asvrea sa imi schimb forma sparncenelor,in sensul ca as vrea sa le cobor un pic,in coltul extern al sprancenelor.Prblema este aceea ca ma pensez de cativa ani buni,iar firele de par de pe partea inferioara a sprancenelor nu mai cresc atat de dese cat sa pot cobori spranceana. Imidorescaceasta schimbare deoarece eu am o fizionomie cu trasaturi destul de bine conturate si acest lucru in combinatie cu forma sprancenelor pe care o am acum,in confera duritate fetei.Daca aplic ulei de ricin pe zona de sub spranceana, zona in care vreau sa las firele de par sa creasca,ar ajuta?

      2
      0

    • bortisca beatrice pe 9 Iul 2008, 15:48
      sprancene

      le vreau in ''v'' dar sunt foarte subtiri de fiecare data le dau cu creion sa para mai groase ce trebuie sa fac?

      0
      0

    • bu pe 28 Iun 2008, 15:10
      sprancenele mele

      le vreau in "V",dar nu subtiri..ele sunt nici groase nici subtiri.ma duc sa ma pensez sau mai astept sa creasca?

      0
      2

    • cristina pe 10 Apr 2008, 23:12
      ce pot face?

      sprancenele mele sunt subtiri si blonde :( ....le mai vopsesc din cand in cand negre ...

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod