Despre machiajul de seara sau cum sa magnetizezi prin simpla prezenta

Machiajul... mereu vrem sa fim la moda, sa ne adaptam tendintelor. Dar de multe ori uitam sa ne simtim bine, sa purtam ceea ce ne face sa ne simtim bine, incercand doar sa tinem pasul cu tendintele. Anul acesta este esential sa fii naturala, adica sa fii tu insati. Intr-adevar, "lejeritate" este cuvantul pentru acest sezon in machiaj. Cat mai subtil, curat, fara prea multe accente. Dar totul adaptat situatiilor; sunt cazuri in care putem intalni si machiaje evidente, chiar puternice, in nuante vii, fara a sfida nici o regula.

Nu inseamna neaparat ca trebuie sa porti o anume culoare, un anume gen de machiaj, ci ceea ce te reprezinta si te face sa te simti confortabil. Dar exista totusi cateva reguli ale bunului gust si in acest machiaj natural.

Un cocktail de afaceri

Daca esti invitata la un cocktail pe linie profesionala, atentia celorlalti trebuie sa fie captata de ceea ce spui si mai putin de modul cum arati. Privirile nu trebuie sa fie atrase de rujul tau mult prea strident sau de privirea mult prea patrunzatoare. De aceea culorile trebuie sa fie bine alese, formand aceeasi gama cromatica, o unitate intre elementele cheie ale fetei - ochi, par si buze. De cele mai multe ori la o astfel de intalnire tinuta este business, in culori sobre - negru, gri, maro, bleumarin sau alb, motiv pentru care nu vom tine cont neaparat de vestimentatie, adaptarea machiajului fiind uneori dificila in aceasta situatie. Aceste culori pot face un machiaj sa devina mult prea vizibil si neadaptat contextului.

O iesire in club cu prietenele

Esti singura si te-ai hotarat sa te distrezi toata seara cu prietenele... iesiti intr-un club. Ti-ai ales tinuta, ti-ai aranjat si parul si urmeaza sa te machiezi. Intai indepartezi ceea ce ai avut peste zi, machiajul natural adaptat intalnirii de afaceri pe care ai avut-o dimineata. Apoi iti aplici un fond de ten irizant; nu uita de anticearcan (dupa o zi de munca poate oboseala isi spune cuvantul... si nu numai - lumina de intensitate scazuta din club poate accentua cearcanele). Tot din aceeasi cauza si fardurile de pleoape trebuie sa fie in nuante vii, care au rolul de a potenta culoarea ochilor, nu de a umbri zona. Prin urmare, evita nuantele de verde, kaki, mov sau gri.

Ochii trebuie sa fie foarte bine conturati (dermatograf, fard aplicat la baza genelor, gene ce vor fi si ele foarte bine rimelate). Mascara confera un plus de profunzime privirii, contureaza ochii, definitivand foarte bine machiajul acestora.

Nu uita nici de pometi si nici de buze. Daca ochii sunt punctul de atractie al fizionomiei tale, incearca sa folosesti doar un ruj natural sau chiar un gloss. Daca vrei sa pui accentul pe buze, fa-o, folosind chiar un ruj rezistent la transfer, o nuanta intensa, dar lasa pe planul secund machiajul ochilor - foloseste eventual doar mascara! In aceasta situatie, poti folosi la nivelul pometilor un fard de obraz sidefat sau o pudra sidefata.

O cina romantica

Sarbatoriti 6 luni de cand sunteti impreuna si viata voastra s-a schimbat in bine. Iubitul tau te invita sa luati masa in oras, dar nu cum o faceati de obicei - intr-o pizzerie, sau la un fast food oarecare. De data asta simte nevoia sa fie cu tine intr-un cadru romantic, o cina festiva doar pentru voi doi, o sticla de vin rosu, un buchet de frezii albe...

Vrei si tu sa fii la inaltime. Te-ai gandit sa porti exact bluza pe care ti-a admirat-o saptamana trecuta. Chiar vrei sa-l impresionezi. Si totusi veti sta fata in fata, destul de apropiati... ii vei atrage atentia prin aspectul tau. Accentueaza-ti privirea, da-i profunzime. Contureaza ochii cu un creion kohl si aplica fard peste el pentru a-i creste rezistenta si a-l uniformiza. Joaca-te cu nuantele (lumini si umbre) fara sa exagerezi. Poti alege orice nuanta, este un eveniment special!

Daca vrei ca rujul tau sa se mentina in timpul cinei, foloseste unul rezistent la transfer; daca nu, poti opta pentru un gloss (atentie daca te saruta - barbatilor nu le prea place senzatia pe care o percep cand simt prea mult ruj sau gloss). Foloseste cu prudenta fardul de obraz (e posibil sa fii deja imbujorata)... Si nu uita ca eforturile tale de a arata bine sunt foarte importante. Fii tu insati, simte-te bine si se va simti si el!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod