Cărbunele activ îți face tenul impecabil! 5 motive să încerci această mască

Cărbunele activ, care este carbon tratat pentru a-i crește capacitatea de absorbție, nu este un ingredient nou.
În trecut, cărbunele activ era folosit în medicină, pentru a trata intoxicațiile cu alcool și supradozele de droguri. Acest ingredient leagă toxinele în stomac și le absoarbe înainte de a ajunge în sânge. Motivul pentru care acest cărbune se folosește în industria cosmetică este similar: acționează ca un magnet și curăță murdăria și excesul de sebum. 

Mască pe bază de cărbune activ


Dacă îți dorești o alternativă mai puțin costisitoare pentru măștile din magazin, poți încerca o mască făcută acasă. Vei avea nevoie de pudră de cărbune activ, apă plată și gel de aloe vera.
Se amestecă toate ingredientele folosite în egală măsură și se aplică masca pe față.

5 motive să folosești cărbunele activ pentru ten


1. Îți curăță porii


În timpul zilei, toxinele cu care intri în contact în mediul înconjurător îți pot bloca porii. Iar când porii sunt blocați, tenul tău nu arată perfect. Masca pe bază de cărbune activ elimină mizeria acumulată în pori, lăsându-ți fața curată. Poți folosi și un scrub exfoliant, pentru a îndepărta celulele moarte. Nu uita să aplici și o cremă hidratantă ulterior.

2. Îngrijește tenul gras


Cărbunele activ poate fi ingredientul perfect care poate îngriji tenul gras. Folosit într-un demachiant sau într-o mască, acesta poate elimina excesul de ulei nedorit de pe ten.
Poți face această curățare a feței o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a nu usca pielea prea tare. Dacă ai deja pielea uscată, evită măștile pe bază de cărbune activ.

3. Carbunele activ tratează acneea


În funcție de cât de severă este acneea ta, cauzele și alte detalii, cărbunele activ poate să te ajute. Dacă achiziționezi un săpun pe bază de cărbune activ, vei obține o exfoliere ușoară a pielii. Acesta va absorbi, de asemenea, uleiurile și toxinele din piele. Poți apela la acest remediu și pe porțiuni mai mici de pe față - ca un tratament pentru pete.

4. De ce sa folosesti carbune activ? Curăță pielea în profunzime


Poți găsi soluții de curățare care conțin cărbune activ. Este recomandat să nu folosești aceste remedii naturale zilnic, deoarece poți ajunge să ai fața uscată.
Verifică și celelalte ingrediente ale soluțiilor lichide - unele sunt create pentru a neutraliza aciditatea pielii, altele au proprietăți dezodorizante. Alege produsul care se potrivește cel mai bine tenului tău.

5. Calmează și vindecă ciupiturile, tăieturile și iritațiile pielii


Indiferent că este vorba despre o înțepătură de albină sau o tăietură, cărbunele activ poate ajuta la vindecare și la ameliorarea simptomelor. Pentru afecțiunile minore ale pielii, inclusiv înțepăturile de insecte și zgârieturile, ingredientul minune poate fi aplicat local ca o pastă, deoarece absoarbe veninul și infecția.
Acesta reduce și inflamațiile și diminuează durerea. Pentru a prepara pasta pe bază de cărbune activ, adaugă încet apă în puțină pudră de cărbune activ și amestecă bine, până când obții o textură tartinabilă.  
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod