7 rețete pentru o piele perfectă de la un chirurg plastician

Vrei să dai timpul înapoi și să ai o piele netedă și catifelată? Încearcă rețetele propuse de dr. Andrew Ordon, medic chirurg plastician. Vei fi uimită de rezultate!
Poate ți se pare neobișnuit ca tocmai un chirurg să propună soluții cu ingrediente naturale pentru ameliorarea aspectului pielii, dar dr. Andrew Ordon nu încurajează mereu operațiile dacă există o alternativă la fel de eficientă. Astfel, intervențiile mai puțin invazive sau îngrijirea pielii cu ajutorul ingredientelor naturale constituie prioritățile specialistului pentru a crea un aspect revigorat și luminos al tenului.
Rețetele indicate de acesta au drept rezultat o piele catifelată, fără puncte negre sau cearcăne, precum și un păr mătăsos și bogat.

 
Iată ce combinații trebuie să încerci pentru a arăta așa cum îți dorești:

 
1. Hidratare cu avocado și miere

Dacă vrei să previi apariția ridurilor trebuie să te asiguri că ai o piele bine hidratată. Dacă îți ajuți tenul să se mențină hidratat aspectul ridurilor va fi diminuat, iar pielea va deveni mai netedă. Potrivit dr. Ordon, pacientele lui adoră această mască pentru că dă un aspect satinat și tânăr pielii.
 
Ingrediente:
 
- 3 linguri de cremă de față;
- ¼ avocado;
- 1 lingură de miere.
 
Cum procedezi:
 
Pune toate ingredientele într-un blender și obține o consistență cremoasă, uniformă.
Aplică pe piele, lasă cel puțin o oră, apoi clătește cu apă călduță.

 
2. Salată împotriva ridurilor

O salată de fructe este ideală pentru a-ți proteja pielea de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, pentru a stimula circulația și a transporta nutrienții esențiali spre piele. Consumă această salată cât mai des la micul dejun pentru a fi mai frumoasă chiar de la începutul zilei.
 
Ingrediente:
 
- ½ cană de afine;
- ½ cană de căpșuni;
- 1 kiwi, curățat de coajă și tăiat felii;
- ½ cană de semințe de rodie;
- ½ cană de suc de portocale proaspăt stors;
- 20 de jumătăți de nuci.
 
Cum procedezi:
 
Amestecă primele patru ingrediente într-un bol, toarnă sucul de portocale și presară nucile la final.

 
3. Tratament local pentru acnee

Când îți apare un coș nu îți dorești decât să îl ștergi de pe față în timp record? Dr. Ordon îți recomandă un remediu rapid pe care îl poți aplica direct pe coșuri pentru a elimina bacteriile și a reduce inflamațiile, fără riscul de cicatrici.
 
Ingrediente: 
 
- drojdie de bere;
- puțin suc de lămâie;
- apă.
 
Cum  procedezi:
 
Fă o pastă din cele trei ingrediente, aplică direct pe coșuri, acoperă cu un plasture și lasă să acționeze 10 minute.
Clătește-te cu apă călduță după aceea. Poți repeta acest tratament de 3-4 ori pe zi, până când pielea devine din nou catifelată, fără imperfecțiuni.

 
4. Loțiune tonică din busuioc

Este o rețetă ideală pentru tenul predispus la acnee. Busuiocul are efect antiseptic, eliminând bacteriile care provoacă acneea și stimulând circulația sângelui spre piele.
 
Ingrediente:
 
- 3 linguri de frunze uscate de busuioc;
- 1 cană de apă fierbinte.
 
Cum procedezi:
 
Mărunțește frunzele de busuioc și amestecă-le cu apa clocotită. Lasă să se răcească, apoi strecoară frunzele de busuioc, pune amestecul într-un recipient tip spray și folosește-l pentru ten. Utilizează puțină vată sau o dischetă demachiantă pentru a întinde lichidul pe toată fața. Aplică această loțiune tonică după ce te speli pe față, înainte de crema hidratantă.

 
5. Lămâie și agave împotriva petelor pigmentare

Mâinile sunt primul lucru care îți trădează vârsta, dar acest scrub te va ajuta să le îmbunătățești aspectul rapid. Prin exfoliere vei elimina stratul de celule moarte, care conține și pigmenții din petele care pot apărea odată cu trecerea timpului.
Orezul realizează acțiunea de exfoliere, siropul de agave hidratează, iar lămâia deschide nuanța pielii și înlătură stratul de celule moarte.
 
Ingrediente:
 
- ½ cană de orez fiert,
- 1 lingură de sirop de agave;
- 1 lingură de suc de lămâie.
 
Cum procedezi:
 
Amestecă bine cele trei ingrediente, apoi aplică pe mâinile curate, masând cu mișcări circulare timp de 2 minute. Nu uita nici de palme deoarece mixul elimină bătăturile și face pielea foarte moale.

 
6. Exfolierea buzelor pe bază de cafea

Buzele tale vor arăta imediat mai pline și vor avea o culoare intensă dacă elimini stratul de celule moarte și pielea uscată.
 
Ingrediente:
 
- ½ linguriță de loțiune hidratantă;
- ¼ linguriță de cafea măcinată;
- ¼ linguriță de sare Kosher.
 
Cum procedezi:
 
Amestecă ingredientele într-un bol. Aplică pe buze și masează timp de 5 minute. Înlătură amestecul cu ajutorul unei cârpe umede.

 
7. Balsam cu aromă de cocos

Dacă vrei să ai din nou părul strălucitor, hidratat și foarte mătăsos aplică acest balsam hrănitor care previne deshidratarea, ruperea și încurcarea firelor o dată pe săptămână.
 
Ingrediente:
 
- ½ cană de maioneză;
- o lingură de ulei de cocos;
- o linguriță de extract de cocos.
 
Cum procedezi:
 
Amestecă ingredientele, aplică balsamul pe toată lungimea părului, apoi înfășoară cu folie de plastic. Lasă să acționeze 20-30 de minute, apoi clătește bine cu apă călduță.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod