9 gesturi de frumusețe pe care le faci greșit

Ritualul tău de frumusețe din fiecare zi poate fi îmbunătățit cu soluții care te vor ajuta să faci ecomonii și să ai o piele netedă, cu aspect întinerit.
Chiar dacă știi ce ar trebui să includă îngrijirea și machiajul pielii, felul în care realizezi diferitele gesturi de frumusețe poate influența decisiv rezultatele obținute. De multe ori poți avea impresia că produsele achiziționate nu funcționează, când de fapt modul sau momentul în care le aplici nu sunt cele adecvate.

 
Iată ce greșeli de frumusețe trebuie să eviți:

 
1. Aplici crema de protecție solară înainte de machiaj

„Nu ar trebui să aplici protecția solară înaintea fondului de ten. Dacă folosești crema cu SPF prima, apoi adaugi un produs anti-aging, apoi crema hidratantă, iar la final machiaj, vei deteriora stratul de protecție solară”, explică dr. Jessica Wu, dermatolog din Los Angeles. Folosirea altor produse peste protecția solară înlătură o parte din SPF și va face ca acoperirea să nu fie uniformă. Este recomandat să aplici un strat subțire de cremă cu protecție solară după ce te-ai machiat.

 
2. Te bazezi exclusiv pe machiaj pentru protecția solară

Un fond de ten cu SPF este cu siguranță mai util decât un produs fără niciun fel de protecție, dar majoritatea persoanelor nu aplică o cantitate suficientă de machiaj pentru a fi protejate de razele ultraviolete. În plus, foarte des se uită de urechi sau gât.
În general machiajul te protejează numai de razele UVB și mai rar și de cele UVA, dar amândouă tipurile de radiații ultraviolete cresc riscul de cancer de piele și de apariție timpurie a ridurilor. Este util să alegi atât un fond de ten cu protecție solară, cât și o cremă hidratantă cu SPF, care îți vor proteja pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare.

 
3. Freci fața cu prosopul

„Dacă vrei să elimini urmele de praf, sebum sau celulele moarte nu este o idee bună să folosești prosopul. Fibrele din componența materialului pot irita pielea, contribuind la apariția descuamării și a ridurilor”, potrivit dr. Mona Gohara, dermatolog din New York. Este indicat să folosești degetele pentru a masa diferite produse sau a exfolia tenul.

 
4. Incluzi loțiunea tonică în ritualul tău

Dacă nu ai acnee și folosești un gel blând de curățare a feței, iar ritualul tău nu include deja produse pe bază de retinol, nu ai nevoie de o loțiune tonică. „Loțiunile tonice curăță pielea și minimizează aspectul porilor deschiși, dar dacă folosești o gamă largă de alte produse de curățare sau anti-aging, riști să provoci deshidratarea pielii adăugând o astfel de loțiune.
În afara cazului în care ai un ten foarte gras, rezervă loțiunea tonică exclusiv pentru momentele în care observi că ți-au apărut coșuri”
, recomandă dr. Gohara.

 
5. Exagerezi pentru a avea o piele curată

„Tenul gras nu este neapărat un lucru negativ. Sebumul produs este necesar pentru a menține protecția pielii. Multe persoane presupun eronat că este bine să simți că te strânge pielea după ce te speli pe față, dar acesta este de fapt un semn al deshidratării. Folosește numai produse blânde cu pielea și aplică un strat generos de cremă hidratantă după aceea. De asemenea, ar fi bine să iei în calcul posibilitatea de a te spăla pe față doar o dată pe zi, seara, pentru a evita uscarea pielii”, spune dr. Gohara.

 
6. Crezi că este obligatoriu să folosești cremă de ochi

Nu este nicio problemă dacă folosești cremă de ochi, dar este posibil să nu ai nevoie de ea. „În afară de cazul în care suferi de iritații sau ai riduri în această zonă, poți să nu cumperi o cremă specială pentru ochi, ci să folosești vaselina sau tot crema de față”, spune dr.
Wu.

 
7. Înlături lacul de unghii cu produse pe bază de acetonă

Dizolvantul de unghii pe bază de acetonă elimină rapid lacurile de unghii cu particule strălucitoare, dar acest ingredient poate usca excesiv unghiile și pielea din jurul lor. În timp, folosirea unor astfel de produse va provoca subțierea și ruperea unghiilor. Încearcă un dizolvant fără acetonă, cu ingrediente precum ethyl acetate, isopropyl alcohol și propylene carbonate.

 
8. Îți închipui că un gel de față anti-aging poate da timpul înapoi

Este normal ca în momentul în care observi primele riduri să ai tendința să cumperi rapid produse anti-aging, dar gelurile de față nu pot întineri pielea. „Un gel stă pe piele aproximativ 10 secunde și niciun ingredient împotriva ridurilor nu poate acționa atât de rapid. Mai bine investește în creme speciale de noapte pentru a obține o piele netedă și catifelată”, recomandă dr. Ranella Hirsch, dermatolog din Boston. 

 
9. Folosești un spray de păr cu putere mare de fixare

Deși mențin coafura intactă și nicio șuviță rebelă nu va crea un aspect dezordonat, astfel de produse vor slăbi părul în timp. „Spray-urile fixative foarte puternice conțin o cantitate ridicată de alcool și vor face părul aspru, favorizând despicarea vârfurilor și uscarea.
Atunci când te vei pieptăna pentru a elimina reziduurile din păr firele se vor rupe sau vor cădea”
, explică dr. Paradi Mirmirani, dermatolog din San Francisco. Mai bine alege un produs cu fixare flexibilă sau o variantă organică pe bază de ulei.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod