6 trucuri pentru ca manichiura cu gel să reziste cât mai mult

Dacă ştii cum să îngrijeşti manichiura cu gel, unghiile tale pot arăta impecabil mai mult timp şi poţi amâna astfel programarea pentru întreţinerea lor.
Manichiurile cu gel şi acryl ne-au făcut viaţa mult mai uşoară. Spre deosebire de o ojă clasică, ce rezistă pe unghii numai câteva zile, manichiura cu gel durează peste două săptămâni. Dezavantajul este acela că te costă mult mai mult şi trebuie să o refaci la acest interval de timp sau chiar mai devreme dacă te confrunţi cu unghii dezlipite sau crescute.

Iată ce reguli să respecţi ca manichiura cu gel să reziste cât mai mult timp:

Cere-i manichiuristei să-ţi împingă cuticulele

Aşa cum probabil ai aflat deja până acum, nu este deloc sănătos să-ţi tai cuticulele. Te poţi confrunta cu infecţii şi deformări ale patului unghiei.
O metodă mult mai simplă şi mai sănătoasă este împingerea cuticulelor. Cere-i manichiuristei tale să facă asta înainte de a aplica gelul pe unghii. Atunci când gelul atinge chiar şi foarte puţin cuticula, aceasta se poate retrage în timp, ceea ce creează un spaţiu liber minuscul care duce la exfolierea gelului.

Foloseşte zilnic ulei pentru cuticule

Poate crezi că nu ai de ce să acorzi atât de multă atenţie cuticulelor atunci când vine vorba de unghiile cu gel, dar ele sunt foarte importante. Mâinile uscate şi mai ales cuticulele uscate sunt motivul principal pentru care zone ale unghiilor devin aspre, se agaţă şi au un aspect deteriorat.

Fii blândă cu unghiile tale

Chiar dacă eşti de părere că unghiile tale sunt rezistente, fisurile care apar la nivel microscopic pot evolua rapid. Evită să deschizi capace şi ambalaje cu unghiile sau să-ţi foloseşti unghiile pe post de "unelte" pentru răzuit.
Se vor strica mult mai repede şi vor căpăta un aspect neplăcut.

Evită apa fierbinte

Este valabil în special pentru spălarea vaselor. Apa fierbinte se infiltrează între patul unghiei tale şi gel prin fisuri minuscule care nu se văd cu ochiul liber şi provoacă apoi umflarea şi dezlipirea gelului. Poartă întotdeauna mănuşi de menaj atunci când speli vasele.

Pileşte-ţi vârfurile

Îţi poţi pili unghiile chiar dacă nu sunt naturale. De fapt, prin pilire îndepărtezi zona uzată de la vârfuri şi marginile laterale care pot avea un aspect deteriorat.
Elimină cât ai nevoie prin pilire, apoi aplică un topcoat pentru strălucire. Unghiile tale vor arăta ca noi!

Fă-ţi o manichiură french inversată

Dacă ai reuşit să-ţi menţii unghiile din gel intacte până când au început să crească, poţi apela la un truc simplu pentru a camufla zona crescută. Colorează baza crescută cu o altă ojă într-o nuanţă contrastantă sau cu glitter. Va ascunde unghia ta naturală până la următoarea vizită la salon şi vei avea în acelaşi timp o manichiură originală.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod