6 metode ca să-ţi protejezi tenul de frig dacă faci sport în aer liber

Ştii deja cât de important este să îţi protejezi tenul de razele soarelui, dar te-ai gândit până acum ce măsuri trebuie să adopţi atunci când faci sport în aer liber pe timp de iarnă?
Gerul poate cauza numeroase probleme ale pielii, de la uscarea ei excesivă, până la degerături uşoare sau chiar severe.

Chiar dacă iarna s-a instalat deja pe meleagurile noastre, nu înseamnă că nu mai poţi face sport în aer liber. Mişcarea pe care o faci afară are numeroase beneficii de care te poţi bucura, însă ai grijă să te fereşti şi de pericolele ridicate de frig. Tenul tău va avea nevoie de protecţie suplimentară, cel puţin la fel de mult precum restul corpului.

1. Protejează-ţi tenul de razele UV

Primul aspect de care trebuie să ţii cont este acela că sezonul rece nu te scapă de necesitatea unei protecţii de bază pentru ten, împotriva razelor UV.
Chiar dacă se ascunde în spatele norilor, soarele continua să emită radiaţii ultraviolete care îţi pot afecta pielea expusă, mai ales dacă faci sport.

Înainte sa alergi sau să faci gimnastică în parc, aplică o loţiune solară cu factor SPF 15 pe faţă şi pe celelalte zone descoperite ale corpului. Bariera de protecţie îţi va menţine tenul sănătos şi va contribui la prevenirea deshidratării lui.

2. Foloseşte o cremă termoactivă pentru sportivi

Vântul şi temperaturile scăzute pot avea efecte devastatoare pentru ten, iar tocmai din acest motiv au apărut pe piaţă produse speciale de menajare a chipului persoanelor sportive, care fac mişcare în aer liber pe timp de iarnă.
Unul dintre acestea este crema termoactivă, special concepută pentru atleţi, care conţine ingrediente active ce au un efect plăcut de încălzire.

Dacă anumite zone de pe chipul tău sunt mai sensibile, deci în mod special predispuse uscării şi degerăturilor, un truc util este să le acoperi cu un strat subţire de vaselină cosmetică pentru protecţie suplimentară.

3.Menţine-ţi buzele hidratate

Când faci sport în aer liber pe timp de iarnă, este posibil ca buzele tale să fie primele care să aibă de suferit din pricina gerului. Pielea lor sensibilă se usucă rapid şi se crapă în doar câteva minute, fenomen pe care sigur nu vrei sa îl experimentezi.

Soluţia de protecţie este simpla aplicare a unui balsam de buze intens hidratant şi rezistent, care sa conţină totodată şi importantul factor de protecţie SFP.
Păstrează balsamul într-un buzunar şi aplică-l de mai multe ori în timpul antrenamentului, pentru a fi sigură că buzele tale rămân hidratate şi sănătoase.

4. Hidratează-te corespunzător

Tenul tău are nevoie şi de hidratare din interior, de aceea este foarte important să bei suficientă apă înainte de joggingul la temperaturi scăzute. Când faci sport în frig fără să ai organismul bine hidratat, pielea ta se va usca mai repede, odată expusă condiţiilor meteo vitrege.

5. Poartă o mască de protecţie

În cazul în care ai o piele foarte sensibilă, este posibil ca aplicarea cremei de protecţie să fie insuficientă. Aşadar, fii precaută şi poartă o mască de faţă care să îţi acopere obrajii, fruntea şi, eventual, buzele.

6.
Nu uita de îngrijirea de acasă


Îngrijirea pielii după expunerea accentuată la frig nu se termină odată cu antrenamentul tău în aer liber. Când ajungi acasă, spală-ţi chipul cu o loţiune de curăţare blândă şi apă călduţă (niciodată fierbinte!), apoi aplică un strat generos de cremă hidratantă, care să prevină orice consecinţă negativă a gerului asupra tenului tău!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Deea pe 28 Oct 2014, 14:17
    Hidratarea buzelor

    Mie mi se intampla de multe ori, chiar daca nu faceam sport, sa am probleme cu buzele. Intr-adevar, este foarte important sa hidratam mult buzele. Nu mai am probleme de cand folosesc asta: http://www.eyeslipsface.com.ro/tratament-buze/balsam-pentru-buze-spf-15-6.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod