5 probleme de frumuseţe pe care le poţi moşteni de la mama ta

Se spune că trebuie să-ţi priveşti mama dacă vrei să ştii cum vei îmbătrâni.
 Moştenirea ta genetică are un rol important de spus în ceea ce priveşte evoluţia frumuseţii tale de-a lungul timpului, iar dacă ştii cu ce probleme se confruntă mama ta din punct de vedere estetic, îţi este mai uşor să le ţii sub control dacă te vei lovi şi tu de ele.

Iată care sunt posibilele "moşteniri" neplăcute din punct de vedere fizic:

Celulita

Pe lângă alimentaţie nesănătoasă şi sedentarism, apariţia celulitei este condiţionată şi de factorul genetic. Iar ca să ştii cât de puternic vei fi afectată de celulită, este suficient să-ţi "studiezi" mama.
Dacă mama ta are celulită accentuată, cel mai probabil vei fi la fel de afectată de această problemă nesuferită când vei avea vârsta ei sau chiar mult mai devreme.

Ridurile

Îmbătrânirea prematură a pielii şi apariţia ridurilor sunt cauzate în mare parte de razele solare şi lipsa protecţiei împotriva ultravioletelor. Dar  şi genele tale controlează viteza cu care ridurile se formează. Iar darul de a "îmbătrâni frumos" nu este accesibil tuturor. Dacă unul dintre părinţii tăi este afectat puternic de riduri la o vârstă nu tocmai înaintată, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru tine.
Foloseşte creme cu factor de protecţiesolară şi poartă pchelari de soare pentru a ţine sub control măcar factorii de mediu.

Cearcănele şi pungile de sub ochi

O altă moştenire genetică deloc de apreciat sunt cearcănele, dar şi pungile de sub ochi. De aceea, dacă erai convinsă că oboseala este responsabilă pentru zonele tale vineţii de sub ochi, ar fi mai indicat să-ţi înderpţi atenţia asupra părinţilor tăi. Este posibil ca unul dintre ei să-ţi fi făcut acest "cadou" încă de la naştere.

Părul rar

Numărul foliculilor piloşi de la nivelul scalpului este determinat genetic, la fel ca şi culoarea sau structura părului. Oricât de multe tratamente pentru stimularea creşterii părului ai încerca, rezultatele nu vor apărea.
Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte ritmul de creştere al părului tău.

Varicele

Riscul de a dezvolta varice este foarte mare dacă unul dintre părinţii tăi suferă de această problemă de circulaţie. Prin urmare, ai mare grijă de picioarele tale dacă există în familia ta această afecţiune. Odihneşte-ţi seara picioarele pe o pernă înaltă pentru a stimula circulaţia şi foloseşte creme special concepute pentru prevenirea varicelor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod