3 produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie de peste 40 de ani ar trebui să le folosească

Un medic dermatolog a dezvăluit care sunt cele trei produse esențiale care nu ar trebui sa lipseasca din rutina de îngrijire a tenului, în cazul femeilor de peste 40 de ani.
Pielea noastră se schimbă constant din cauza vârstei și a factorilor de mediu, iar ceea ce funcționa pentru tenul tău în urmă cu zece ani poate că nu mai are același efect in prezent.

Fiecare ne confruntăm cu diferite probleme ale pielii și avem anumite obiective. Însă în ceea ce privește sănătatea tenului tău și prevenirea semnelor de îmbătrânire după vârsta de 40 de ani, există unele produse cheie pe care ar trebui să le folosești. Potrivit medicului dermatolog Onyeka Obioha, citat de wellandgood.com, trei produse de îngrijire sunt absolut esențiale după această vârstă. Iată care sunt:

Produse pentru exfoliere chimică a pielii


„Pielea este delicată și este important să o tratăm cu blândețe atunci când folosim anumite produse de îngrijire.
Recomand evitarea exfolianților mecanici abrazivi după vârsta de 40 de ani”, spune medicul. Pe măsură ce înaintăm în vârsta, pielea devine mai subțire și mai sensibilă, de aceea evitarea exfolianților agresivi este un pas obligatoriu în îngrijirea pielii mature.

Exfolierea tenului este necesară pentru a ajuta reînnoirea celulară și îndepărtarea celulelor moarte. Dar potrivit medicului, utilizarea exfolianților abrazivi lasă pielea uscată și iritată. Aceste produse care conțin granule cu efect abraziv promit să-ți facă tenul neted și catifelat, dar de fapt cauzează iritații și au efecte negative asupra sănătății pielii. 

Medicul recomandă folosirea exfolianților chimici precum acidul glicolic, acidul lactic sau acidul mandelic pentru a stimula reînnoirea celulară, a îmbunătăți textura pielii și a obține un aspect sănătos și o strălucire naturală.

„Când este realizată corect, exfolierea este grozavă pentru a-i oferi chipului tău o strălucire tinerească”, adauga specialista.

Produse cu retinol


Pe lângă exfolianții chimici, Dr.
Obioha spune că retinolul și protecția solară sunt esențiale pentru rutina de îngrijire a pielii după vârsta de 40 de ani. „Trebuie să ai grijă când aplici retinol pentru că poate cauza iritații și sensibilitate la nivelul pielii. Cu toate acestea, este un produs excelent pentru estomparea petelor pingmentare și reducerea aspectului liniilor fine și ridurilor”, adaugă dermatologul.

Descoperă aici ghidul complet pentru folosirea retinolului.


Cremă de protecție solară


Indiferent de vârstă, crema cu protecție solară trebuie să fie principalul tău aliat împotriva îmbătrânirii premature. Potrivit medicului, produsele cu SPF pe bază de minerale „sunt standardul de aur în materie de protecție solară”.
Dacă nu folosești deja cremă de protecție solară, adaugă acest pas esențial în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii, în special pe măsură ce înaintezi în vârstă. „Fotoîmbătrânirea este responsabilă în cea mai mare parte pentru îmbătrânirea accelerată, prin urmare este crucial să porți SPF zilnic”, recomandă medicul dermatolog.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod