Transformările prin care trece părul tău

Atunci când vorbim despre aging în frumusețe, ne referim mai ales la piele și la schimbările prin care trece aceasta. Însă care sunt transformările prin care trece părul tău?
Prin ce transformări trece părul tău pe măsură ce înaintezi în vârstă?

1. Se albește


Începem cu cea mai evidentă schimbare. Există câteva motive pentru care se poate întâmpla acest lucru. Cel mai comun și probabil motiv este unul genetic. Persoanele care albesc prematur le pot mulțumi părinților. Alte motive pentru albirea părului sunt: stresul, o dietă nesănătoasă, un stil de viață haotic, lipsa de somn și prezența unei boli. Părul se albește din cauza lipsei producției de melanină după o anumită vârstă.
Iar când părul devine gri, acestuia îi lipsesc proteinele și strălucirea. Desigur, te poți vopsi pentru a obține culoarea dorită.

2. Se subțiază


O altă schimbare destul de cunoscută a părului care vine odată cu înaintarea în vârstă este subțierea firului de păr. În primul rând, densitatea firelor de păr scade. În al doilea rând, firele de păr devin mai fine. Cercetările au ajuns la concluzia că, în jurul vârstei de 40 de ani, părul unei femei începe să se subțieze.
Ulterior, există și pierderea efectivă a părului. Pe măsură ce îmbătrânește părul, în loc să pierdem 100-125 de fire de păr pe zi, începem să pierdem mai multe fire de păr, iar unii foliculi de păr nu mai sunt înlocuiți.

3. Își pierde volumul


Acest lucru merge oarecum mână în mână cu subțierea firelor de păr. Cu toate acestea, este important să reții că odată cu pierderea densității vine și pierderea volumului părului. Iar acest lucru poate determina femeile să își coafeze excesiv părul rămas.
Însă, conform specialiștilor, aceasta este una dintre cele mai mari greșeli. Acest coafat excesiv nu face decât să distrugă și să lezeze și mai tare firele de păr.

4. Se rupe mai ușor


Pierderea de proteine nu afectează numai culoarea părului, ci și rezistența sa. O scădere a nivelului de keratină face ca firul de păr să fie mai puțin elastic, ceea ce înseamnă că se va rupe mai ușor. De asemenea, celulele de pe cuticulele protectoare exterioare devin mai fragile pe măsură ce îmbătrânim, făcând ruperea aparent inevitabilă.
De asemenea, părul fin este mai predispus la rupere. Există diferite produse care conțin proteinele de care are nevoie părul tău și care pot întări rezistența podoabei capilare și mări imunitatea părului la deteriorare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod