Frumuseţea ta: 5 trucuri naturale de îngrijire ca să ai un păr de invidiat

Scalpul are nevoie de o îngrijire specială, la fel ca şi pielea, pentru ca părul tău să arate sănătos şi strălucitor. Pentru a-l scăpa de impurităţi trebuie să recurgi la câteva trucuri uşor de aplicat.

Scalpul are nevoie de o îngrijire specială, la fel ca şi pielea, pentru ca părul tău să arate sănătos şi strălucitor. Pentru a-l scăpa de impurităţi trebuie să recurgi la câteva trucuri uşor de aplicat.

 Dacă ai probleme cu măreaţa sau dacă părul tău se îngraşă foarte repede şi are adesea un aspect tern trebuie să asiguri o îngrijire în special scalpului. Aici se adună reziduuri de piele moartă, praf, dar şi de la numeroasele produse de styling pe care folosim în fiecare zi. Pentru ca părul tău să arate impecabil trebuie să ai grijă de scalpul tău şi să-l scăpi de toate aceste impurităţi.



Aşadar, o detoxifiere a scalpului este la fel de necesară pentru păr, precum este şi pentru organism. Astfel, vei stimula circulaţia sanguină care aduce un aport de nutrienţi cu rolul de a hrăni părul. Pe măsură ce înaintăm în vârstă celulele de la nivelul scalpului se îngroaşă, compromit sănătatea foliculilor, iar firul de păr se subţiază şi devine ma vulnerabil.

Un alt motiv pentru care părul tău nu mai arată la fel de sănătos este legat de modul în care te alimentezi. Cercetătorii au descoperit că o alimentaţie săracă în vitamine şi minerale restricţionează circulaţia sângelui şi favorizează căderea părului.


Iată care sunt cele mai bune trucuri ca să ai un păr de invidiat:

1. Masajul scalpului

Masânc cu regularitate scalpul vei îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii şi vei ajuta la răspândirea uleiurilor naturale care au rolul de a proteja părul. De asemenea, vei scăpa de excesul de sebum cu care se confruntă foarte multe persoane. Nu ezita să-ţi masezi scalpul în fiecare seară înainte de somn sau să-ţi piepteni părul în toate direcţiile cu o perie cu dinţi din lemn, pentru că astfel vei stimula circulaţia sanguină.


2. Detoxifiază părul folosind pudră din iarbă de grâu

Pentru a-l scăpa de impurităţi este recomandat să faci o pastă din pudră de iarbă de grâu cu puţină apă şi să masezi scalpul şi părul cu ea.
Apoi se şamponează şi se clăteşte la final cu apă cu puţin oţet.


3. Hidratează părul cu ulei de jojoba

Este recomandat să alegi uleiul de jojoba presat la rece şi să-l foloseşti pentru hidratarea scalpului şi a părului. Ai nevoie de câteva picături pe care să le încălzeşti între palme şi să masezi scalpul. Acest ulei are un puternic efect hidratant, iar în plus are şi proprietăţi antimicrobiene.


4. Foloseşte şampon şi balsam organic

Încearcă să alegi şampoanele şi balsamurile cu cât mai puţine chimicale pentru a nu irita scalpul.


5. Mănâncă verdeţuri, în special cele de un verde închis


Legumele cu frunze verzi sunt o sursă excelentă de vitamine, în special A şi C, dar şi minerale precum calciu şi fier care sunt esenţiale pentru sănătatea părului şi a scalpului. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod