Cum să-ți reziste vopseaua de păr mai mult

Părul vopsit poate fi complicat de întreținut, dacă nu știi ce acțiuni îl fac să-și piardă culoarea.
Însă stiliștii au descoperit care sunt factorii ce decolorează părul vopsit și cum îi poți evita. Dacă vrei să afli cum poate să-ți reziste vopseaua de păr mai mult, consultă sfaturile de mai jos!

5 trucuri care ajută vopseaua de păr să reziste mai mult


1. Evită dușurile fierbinți


Se știe deja că apa caldă usucă pielea, însă mai puțin cunoscut este faptul că aceasta poate reduce durata de viață a culorii părului vopsit. Temperaturile ridicate deschid cuticulele părului, eliberând culoarea și umiditatea. Experții recomandă spălarea și clătirea părului cu apă la temperatura camerei, pentru a închide cuticulele. De asemenea, uscarea ar trebui făcută cu ajutorul unui prosop. Aceste trucuri te ajută să redai umiditatea și frumusețea părului tău vopsit.

2. Alege produsele potrivite pentru părul vopsit

Atunci când te speli, alege produse special create pentru a hrăni, proteja și reda strălucirea părului vopsit. Gama Schauma NATURE MOMENTS are două produse dedicate părului vopsit: șamponul și balsamul Schauma Nature Moments Succulent Raspberry & Sunflower Oil, pe bază de zmeură și ulei de floarea-soarelui. Zmeura este una dintre cele mai cunoscute fructe de pădure, fiind renumită, pe lângă gustul ei delicios, pentru puterea de a purifica și reda strălucirea părului vopsit. Iar uleiul de floarea-soarelui este cunoscut ca o sursă excelentă de nutrienți.
 

Schauma Nature Moments Succulent Raspberry & Sunflower Oil

3. Nu exagera cu folosirea tehnicilor de styling pe bază de căldură


În prima săptămână după vopsirea părului ar trebui să stai departe de instrumentele de styling pe bază de căldură, pentru a preveni decolorarea părului. Instrumentele precum uscătorul sau placa de păr accelerează procesul decolorării culorii părului vopsit. Cu toate că aceste instrumente sunt uneori necesare, încearcă să eviți folosirea lor cel puțin în prima săptămână după ce te-ai vopsit.

4. Stai departe de razele soarelui


Soarele poate deteriora firele de păr la fel de ușor cum o face în cazul pielii. Când îți petreci mult timp la soare, nu numai că se usucă părul, ci se estompează și culoarea acestuia. În cazul în care nu ești genul care să poarte pălării pentru a te proteja de razele soarelui, poți alege produsele de păr care conțin și factori de protecție solară.

5. Alege peria potrivită


Peria de păr joacă un rol important în menținerea vopselei de păr pentru o perioadă mai lungă. Alege o perie cu peri de mistreț și fibre de nailon. Acest tip de perie protejează părul și culoarea acestuia prin distribuirea uleiurilor naturale ale scalpului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod