5 sfaturi ca să-ţi îngrijeşti cum trebuie părul blond

Părul blond este cel mai dorit, dar şi cel mai greu de întreţinut. Dacă vrei să ai plete de Ileana Cosânzeana nu este suficient să îl vopseşti într-o culoare deschisă, ci şi să-l îngrijeşti cu o mai mare atenţie.

Părul blond este cel mai dorit, dar şi cel mai greu de întreţinut. Dacă vrei să ai plete de Ileana Cosânzeana nu este suficient să îl vopseşti într-o culoare deschisă, ci şi să-l îngrijeşti cu o mai mare atenţie. 

Este cunoscut faptul că nuanţele deshise de păr întineresc, îţi luminează faţa şi îţi dau o strălucirea aparte. Însă, părul blond este şi cel mai fragil, mai ales pentru faptul că trebuie să-l vopseşti mai des.

Foloseşte produse speciale

Primul pas pe care trebuie să-l faci în îngrijirea pletelor tale blonde este să-ţi cumperi produse speciale (şampon şi mască) pentru blonde.

Acestea sunt bogate în antioxidanţi care îl hrănesc în profunzime şi îi conferă strălucire. Masca tratament nu trebuie să lipsească din rutina ta săptămânală de îngrijire. Părul blond se usucă foarte repede, de aceea are nevoie de o hidratare intensă. Este bine dacă poţi să stai cu masca pe păr cel puţin 30 de minute. 

Menţine strălucirea

Una dintre calităţile părului blond este strălucirea. Însă, această strălucire se pierde destul de uşor. Dacă vrei să o menţi cât mai mult timp după ce te-ai vopsit ai nevoie de puţin oţet de mere pe care să-l adaugi în apa cu care te clăteşti.

De asemenea, te poţi ajuta de muşeţel. Fierbi florile de muşeţel în apă, timp de 20 de minute. Laşi să se răcească şi aplici pe părul proaspăt spălat. Clăteşti după 15 de minute.  

Renunţă la uscătorul de păr

Un alt pas pe care trebuie să-l faci atunci când te vopseşti blondă este să renunţi la uscătorul de păr, la placă şi la ondulator. Încearcă, pe cât posibil, să-l laşi să se usuce natural. Încălzirea termică în exces nu face altceva decât să-l usuce. Astfel, vei avea un păr casat şi deshidratat.

De asemenea, este foarte important să-ţi tunzi vârfurile o dată pe lună, chiar dacă tu vrei să-l laşi să crească. Nu uita că este mai important să ai un fir sănătos, decât unul lung şi degradat.

Hidratare intensă

Aşa cum ţi-am mai zis, o nuanţă deschisă a părului are tendinţa să se usuce mult mai repede. De aceea, ai nevoie de o hidratare suplimentară. Un foarte bun ajutor poţi să primeşti din partea uleiului de măsline. Îl poţi aplica seara, înainte de culcare, pe lungimea părului (fără rădăcină) şi să-l laşi să acţioneze până dimineaţa. 

Protejează-l de soare 

Cel mai mare inamic al părului blond este soarele.

De aceea, trebuie să-ţi protejezi pletele atunci când te expui la soare. Şi cum nu poţi purta mereu o pălărie, ai nevoie de produse speciale. Foarte bune sunt spray-urile leave-in, care îmbracă firul de păr şi îl protejează.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod