Frumuseţe. Cum să scapi de ridurile fine și petele pigmentare cu ajutorul peelingului chimic



Tipuri de peeling

În general, în cabinetele de dermatologie se practica peelinguri superficiale şi medii. Cele superficiale sunt de obicei cu acid glicolic de la 30 % până la 70% concentraţie sau acid salicilic 30%-50% sau combinaţii. 

Preferatul meu este cel cu acid salicilic pentru că este foarte eficient în cazurile de acnee, hiperpigmentare post acnee şi este foarte puţin inflamator, deci riscul reacţiilor adverse este minim. Peelingul cu acid glicolic este mai greu de controlat, în special în cazul concentraţiilor ridicate.
Se mai foloseşte şi exfolierea cu TCA în concentraţie de la 20-40%, dar doar de medici cu experienţă. Pentru corecţia cicatricilor de acnee se foloseşte TCA 80-100% cu rezultate excelente
”, adaugă dr. Taher. 

Peelingul profund se foloseşte doar în cazul cicatricilor şi ridurilor profunde, unde este nevoie de regenerare completă. Acestea se realizează exclusiv în săli chirurgicale cu anestezie locală. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial nechirurgical.

Recomandări post procedura

Indiferent de substanţă utilizată trebuie să respectaţi cu stricteţe recomandările post procedura cum ar fi evitarea expunerii la soare fără ecran solar, folosirea altor crema decât a celor indicate de medic, eliminarea crustelor formate. Complicaţiile peelingurilor pot fi pete închise la culoare care pot persista luni de zile dacă v-aţi expus la soare după peeling sau aţi îndepărtat crusta înainte ca pielea să fie vindecată (de obicei înainte de o săptămână), infecţii dacă nu aţi respectat igiena minimă obligatorie, alergii dacă se folosesc creme nepotrivite.

După peeling se recomandă creme speciale care vor continua exfolierea, vor proteja pielea şi vor menţine şi ameliora rezultatele.
Nu neglijaţi să aplicaţi aceste produse dacă vreţi să aveţi rezultate de lungă durată. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod