Arta de a implanta par

Un medic român pune păr pe 400 de capete într-un an. Felix Popescu deține singura clinica de lux de implant de păr din Capitală.

În urmă cu câțiva ani a avut inițiativa de a se specialize în străinătate și inspirația să deschidă prima clinica privată de lux de implant de păr din București care folosește metoda DHI considerată numărul 1 mondial în restaurare capilară. Face în jur de 400 de capete fericite pe an, iar o intervenție durează în medie 6 ore. Numără fire de păr, le așează câte două, câte trei, apoi cu răbdare și migală reface podoabe capilare pierdute. O intervenție durează între 6 și 12 ore. Pe lângă o tehnică aparte, învățată ca la carte, e nevoie de răbdare, multă răbdare. În acest moment, medicul român e ales să opereze peste tot în lume, are colaborări în Paris, Amsterdam și Monte Carlo.

- Când te-ai decis să faci o clinică de implant de păr?
- Dacă mă gândesc bine totul a început de la faptul ca îmi doream să fac un implant de păr, eu rock-er înveterat am fost trist să văd că rămân fără plete și pus și simplu nu aveam unde în România. Era în 2010 când am început prospectarea în Europa, iar norocul s-a ivit la Congresul European Master of Antiaeging Madicine din Paris unde i-am întâlnit pe cei de la DHI, considerați nr 1 mondial în restaurarea capilară.

- Este o ramură relativ nouă a medicine, bănuiesc că în România nu ai avut unde să te specializezi în așa ceva…
- Nu e ușor să te specializezi într-o ramură care nu există în România. A trebuit să urmez cursurile DHI Academy Master din Londra și chiar și un doctorat în tricoestetică în Italia.

Înainte de 90 tehnicile de raestaurare capilară erau învechite și de cele mai multe ori traumatizante atât la noi cât și la nivel mondial. Acolo am învățat și am exersat, apoi am deschis clinica aici și am adus specialiștii lor să facă intervenții iar eu îi asistem, îi ajuta,, am fost ucenicul lor în clinica mea, altfel nu aveam cum să învăț. Practica e cea care te învață.

- Știu că folosești o tehnică revoluționară, fără sânge, fără durere, fără perioadă de recuperare, povestește-ne un pic despre asta?
- Suntem singurii acreditați să folosim tehnica DHI (FUE ultra perfectionat) în România. Despre tehnică trebuie să vă spun că este cea mai noninvazivă tehnică existentă de restaurare capilara. Nedepășind bariara dermică și utilizând ace similare cu cele de seringă, nu rămân cicatrici, nu avem sângerări sau durere iar rezultatele sunt 100% naturale cu o densitate maximă posibilă. Recuperarea este imediată, iar în urmatoarea zi se poate merge chiar și la servici. Mai este denumit si transplantul de weekend. Scopul este să avem un transplant absolut nedetectabil chiar și de un avizat.

- Cât costă un implant de păr și cam cât durează intervenția?
- E greu sa dai un preț unui tratament ce se individualizează. Depinde cât de mare e zona care trebuie acoperită, cam care e densitatea firelor de păr…Fiecare pacient are necesități diferite și fiecare operație este diferită de următoarea.
Comparând cu restul Europei, calitativ suntem  în partea de sus a clasamentului la niște prețuri de 2-3 ori mai mici. De aceea suntem foarte căutați să operăm în străinătate, ne vin clienți de peste tot din România. Dacă vă puteți imagina că am avut un pacient din Insulele Bermude ce s-a hotărât să fac un implant în clinica noastră din București. Revenind la preț, dacă în Amsterdam aceeași echipă de aici face intervenții pe un cost de 12-14000 euro, în Bucuresti o face cu 3-4000 Euro.

- Își fac și femeile implant de păr, au și ele problem cu calviția sau e o intevenție destinată exclusive bărbaților?
- Din păcate există o cerere foarte mere din partea femeilor pentru restaurarea capilară. Stresul, poluarea, sunt multe cauzele pentru care ne pierdem părul. Important e să intervenim în prima fază, când realizăm ce ni se întâmplă, e mai simplu de rezolvat problema și mai ieftin.

- Dacă în străinătate a ajuns o intervenție banală, la noi bărbații se tem să recunoască o astfel de intervenție, se rușinează. Ai operat și personae publice, singurii care și-au asumat intervenția și au recunoscut-o au fost designer-ul Răzvan Ciobanu și pictorul Costin Craioveanu. A fost greu să-I ai ca pacienți?
- Destul de multe personae publice apeleaza la refacerea aspectului. Există vedete de care nici nu se bănuiește că au apelat la acest tratament, ce au apărut la TV chiar și după câteva zile fără să atragă atenția implantul proaspăt efectuat.
Razvan pacientul nu s-a diferențiat de Răzvan artistul. A fost o experiență foarte plăcută și suntem mândrii de rezultatul său excelent. Cred că atunci când vrei mai mult de la tine cu siguranță poți obține. La fel și Costin, n-a vrut să chelească și a luat atitudine la timp, e o intevenție care nu traumatizează, nu e dureroasă, după ce o fac mai toți vin și-mi zic că a fost un fleac. Nu e o rușine să alegi să arăți bine, e o dovadă de respect față de tine.



- Cum de un jurat la Vocea Olandei, emisiunea omonimă cu a noastră, a ales un medic român să-i faca implant de păr?

- Cu riscul de a mă repeta, caliatate serviciilor noastre este recunoscută și în afara granițelor. Rezultatele excelente anterioare au contat enorm în alegerea noastra că echipa medicală pentru Barry Puf.

- E adevarat că se poate face și implant de spârncene? Sunt femei care din cauza lipsei sprâncenelor aleg să-și facă niște tatuaje cosmetice unele chiar nefericite, le poti ajuta?
- Efectuam de ceva ani implanturi de sprâncene și cu rezultate 100% naturale. Tatuajul ramane o variantă neelegantă  însă știu că nu prea aveau ce să aleagă în trecut. Cererea este în creștere pentru restaurari ale sprâncenelor.

- Care este motivația celor care aleg să facă o astfel de operație?
- Motivația este de fapt inadaptarea la schimbările provocate de timp… hai să fim serioși, nu am cunoscut pe nimeni să fie bucuros că îmbătrânește sau că măcar arată mai bătrân decât este…Pierderea părului te face să arăți mai în vârstă decât ești de fapt.

În plus românii au devenit din ce în ce mai procupați de fizicul lor, studiile arată că numărul celor care fac sport constant e în creștere, dacă acum câțiva ani nu vedeai bărbați în centrele de chirurgie estetică și-n saloanele de estetică uite că acum sunt din ce în ce mai mulți, au învățat că pot injecta botox în axilă ca să nu umble cu bluza udă de transpirație, au învățat multe.

- E o afacere profitabilă?
- Suntem înca în faza de expansiune și nu putem să vorbim de profitabilitate netă, tot timpul investim, ne extindem. Luna aceasta vom deschide primul centru luxury de restaurare capilară din București pentru cei ce doresc o intervenție în regim de urgență, având în vedere că programările sunt cu circa 2-3 luni înainte epuizate. Un pacient poate ocupa o zi sau chiar două în funcție de necesități.

- Câte capate ai făcut fericite anul treut de exemplu?
- Nu vreau să mă gândesc la câte zile mi-am petrecut departe de familie că mă apucă depresia. În general efectuam o medie 300 - 400 intervenții pe an. E mult!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod