Adauga un plus de culoare si expresivitate ochilor tai

In acest sezon, tendintele in ceea ce priveste machiajul ochilor sunt... extremiste, sa zicem: de la machiajul natural, subtil, care nu face decat sa evidentieze conturul ochilor si sa confere mai multa expresivitate privirii, la machiajul puternic, in note dramatice, inspirat din stilul anilor '80. Indiferent de ceea ce alegi, trebuie sa te orientezi foarte bine in ceea ce priveste culoarea fardului de ochi, a tusului si a mascarei. In ceea ce le priveste pe ultimele doua, este de dorit sa eviti negrul, care inaspreste trasaturile chipului si adauga ani buni privirii tale...

Se stie: nuanta aurie a revenit in forta in acest sezon, fiind unanim declarata "culoarea verii", indiferent ca vorbim despre machiaj sau despre accesorii.
Fardurile in tonuri aurii avantajeaza cel mai bine persoanele cu ochii de culoare inchisa, iar daca esti si bronzata, ai aplicat mascara maro si gloss, efectul in ansamblu va fi devastator... de sexy.

Pentru persoanele cu tenul deschis la culoare, se potrivesc fardurile in diferite nuante de verde, una dintre vestile bune fiind ca aceasta culoare se potriveste indiferent de nuanta ochilor. Depinde insa de ton... spre exemplu, un verde deschis este foarte nimerit pentru ochii albastri sau verzi, in timp ce culoarea "verde iarba" este recomandabila femeilor cu ochi caprui. Indiferent de situatie, mascara va fi maro, iar eventualul dermatograf se va asorta in consecinta.


O alta culoare care a facut adevarate ravagii in aceasta vara este nuanta prunei. Se potriveste atat in lunile de vara, cat si toamna; de preferat ar fi sa o eviti insa in timpul zilei. Completand cu mascara (de culoare neagra, de data aceasta), efectul va fi o privire visatoare, profunda, adecvata femeilor cu ochi albastri sau verzi. Daca ai ochii negri sau caprui, ar fi bine sa eviti aceasta nuanta de fard, cel putin pana in anotimpul rece.

In ceea ce priveste fardul de culoare albastra... ei bine, aici sunt cateva reguli nescrise, pe care ar fi bine sa le respecti. In primul rand, evita fardurile cu textura cremoasa ori prea inchise, pentru ca ai da impresia ca...
tocmai te-ai lovit de vreo usa sau ai alunecat in baie pe sapun. Este preferabil sa alegi fardul cu textura compacta. Creionul dermatograf va fi cu o nuanta mai inchisa decat cel al fardului, iar mascara - bleumarin sau albastru "electric", in functie de efectul pe care iti doresti sa-l induci.

Albastrul se potriveste oricui, indiferent de culoarea ochilor (un plus de avantaj pentru femeile cu ochi caprui!), iar in ceea ce priveste restul machiajului, este de dorit sa fie minimal. Un gloss si o umbra de fard de obraz vor fi mai mult decat suficiente.

Probabil ai auzit despre asa numita "neglijenta studiata"...
un deziderat valabil si in cazul machiajului. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa arati ca si cum tocmai ai fi descins de la o sedinta foto (cu exceptia situatiei in care acest lucru este adevarat). Infatisarea, luata in ansamblu, ar trebui sa fie una cat mai simpla, evidentiindu-ti trasaturile si neavand mai mult de o singura culoare pe chip...



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod