Picioarele tale sufera in anotimpul calduros?

De data aceasta, nu vom discuta despre diferitele metode de epilare, prevenirea aparitiei iritatiilor sau cele mai bune tehnici de exfoliere. Se stie ca, in anotimpul calduros, picioarele au cel mai mult de suferit; apa marii deshidrateaza pielea, caldura dilata vasele de sange - si in acest caz, pana si cele mai comode sandale devin veritabile instrumente de tortura... Ce poti face pentru a nu-ti compromite pielea si, in acelasi timp, pentru a te simti confortabil?

  • Traiasca binecunoscuta piatra ponce. Pentru moment, uita de toate gelurile de exfoliere; se impun masuri radicale. Pentru a inlatura toate crustele si stratul de piele "moarta" de pe calcaie, piatra ponce este infailibila. Dupa dus, cand porii sunt deschisi, iar pielea este mai putin rigida, maseaza-te cu piatra ponce. Nu este nevoie sa apesi, miscarile trebuie sa fie lente, insa in acelasi timp, ferme.


  • Bineinteles, dupa aceea trebuie sa urmeze hidratarea, cu ajutorul unei creme de corp grase. Maseaza-te indelung, cu miscari usoare, pana cand pielea absoarbe crema. Ideal ar fi ca dupa aceea sa dormi purtand o pereche de sosete din bumbac, ceea ce va permite o mai buna absorbtie.


  • Ai grija ca pedichiura sa fie intotdeauna ingrijita. Apa marii este, din nou, un impediment, pentru ca descuameaza unghiile si pielitele. Nimic nu este mai graitor pentru a defini o femeie neingrijita decat pedichiura necorespunzatoare. Lipsa timpului nu ar trebui sa fie o scuza, pentru ca aplicarea unui strat de lac incolor nu-ti va rapi decar cateva minute. In cel mai rau caz, poarta adidasi - este, oricum, o alternativa de preferat.


  • Una dintre cele mai mari greseli, pe care multe femei o fac, este aceea de a-ti lasa unghiile de la picioare prea lungi. Ceea ce se potriveste (si este chiar frumos si feminin) pentru maini, nu e valabil si pentru picioare. Unghiile ar trebui sa nu depaseasca nivelul buricelor degetelor.


  • Din cand in cand, rasfata-ti picioarele cu o baie calmanta, cu apa calduta, in care ai pus o lingura de sare marina. Recomandabil ar fi ca dupa aceea sa te masezi cu ulei de masline, care hidrateaza si catifeleaza pielea. Flexeaza-ti degetele de la picioare si maseaza-te pe talpa, stimuland astfel circulatia sangelui. Optional, in apa poti adauga trei-patru picaturi de ulei de menta. Dupa o zi torida, senzatia de racoare va fi mai mult decat agreabila...




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod