De ce sunt atraşi bărbaţii de femeile cu posterior generos? Află explicaţia!

Admiraţia bărbaţilor pentru formele generoase nu este o noutate, iar oamenii de ştiinţă au oferit şi o explicaţie pentru această atracţie. Un studiu recent condus de specialiştii de

jjjjj

Admiraţia bărbaţilor pentru formele generoase nu este o noutate, iar oamenii de ştiinţă au oferit şi o explicaţie pentru această atracţie.

Un studiu recent condus de specialiştii de la Universitatea din Texas, Statele Unite, a descoperit motivul pentru care bărbaţilor le plac femeile cu un posterior generos. În trecut, femeile înzestrate cu astfel de forme erau văzute ca mame mai bine pregătite pentru a avea copii. Cercetătorii susţin că bărbaţii tind să fie atraşi de femei cu un anumit tip de curbură a coloanei vertebrale, de circa 45 de grade, care le face posteriorul să iasă foarte bine în evidenţă. "Această curbură le permitea femeilor din antichitate să îşi schimbe centrul de greutate deasupra şoldurilor în timpul sarcinii", este explicaţia oferită de David M.G. Lewis, unul dintre autorii studiului.

hgh

În timpurile în care bărbaţii vânau, iar femeile culegeau fructe şi rădăcini, viaţa era în mare parte nomadă. Femeile înzestrate cu astfel de rotunjimi puteau parcurge distanţe mari, chiar şi în timpul sarcinii. Astfel aveau un avantaj în ceea ce privea rata de supravieţuire şi de reproducere, potrivit womenshealthmag.com.

O curbură a coloanei de 45 de grade le permite femeilor să care greutatea copilului nenăscut, protejându-le de leziuni ale coloanei. Cu mii de ani în urmă, acest lucru le-ar fi ajutat să se mişte dintr-un loc în altul şi să caute hrană chiar şi în ultimele săptămâni de sarcină.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod