De ce fac femeile sex din obligaţie? 13 lucruri care ne lipsesc

Navigând pe internet am dat peste studiul de mare anvergură pe care site-ul ivillage.com îl realizează în fiecare an despre femeile din America şi viaţa lor sexuală. Ei bine, participantele la

Navigând pe internet am dat peste studiul de mare anvergură pe care site-ul ivillage.com îl realizează în fiecare an despre femeile din America şi viaţa lor sexuală. Ei bine, participantele la studiu au răspuns la întrebări precum: cât de des fac sex din obligaţie cu partenerul de viaţă sau cât de important li se pare sexul într-o căsnicie. Ce remarc eu la studiile de genul acesta e că răspunsurile femeilor şi statisticile deduse se contrazic. Iată la ce mă refer în cazul studiului de faţă.

Am citit şi m-am bucurat să aflu că 64% dintre femeile căsătorite afirmă că au trăit cea mai tare partidă de sex cu soţul, nu cu vreun fost iubit sau vreun amant. :) Am mai aflat şi că 75% din femei spun că sexul de calitate este foarte important într-o căsnicie. Doar 5% din respondente nu acordă importanţă vieţii sexuale de cuplu.

Ei bine, toate aceste statistici îmbucurătoare despre mentalitatea femeilor vizavi de sex se bat cap în cap cu acestea: două treimi din femei au recunoscut că fac sex cu partenerul de viaţă din obligaţie, iar una din cinci spune că o face frecvent.

Pentru ca o femeie să aibă chef de sex şi să-l facă din plăcere, ea are nevoie de lucruri pe care poate partenerul ei nu i le oferă. Şi atunci ea face sex din obligaţie că doar, în mintea ei, sexul e important...


Aruncă un ochi pe graficul de mai jos, care îţi arăta ce au răspuns participantele la studiu când au fost întrebate ce anume le stârneşte dorinţa de a face sex.


Iată ce le incită cel mai mult pe femei, în ordine descrescătoare:

1. Două treimi din femei trebuie să se simtă iubite şi să iubească

2. Aproape jumătate din femei vor să audă lucruri frumoase din gura partenerului

3. Conversaţiile cu tentă sexuală

4. Sentimentele de apreciere şi recunoştinţă faţă de partener

5. Consumul de alcool

6. Partenerul dezbrăcat

7. Când soţul este un tătic desăvârşit

8. Când iubitul se îmbracă sexy

9. Imaginile şi filmele erotice

10. Când primesc un cadou din partea iubitului

11. Când partenerul găteşte

12. Când face curăţenie

13. Când iubitul adoptă o atitudine macho

Preferinţele femeilor trădează, printre altele, o puternică nevoie de afecţiune! Dacă, într-adevăr, toate aceste lucruri ne alimentează dorinţa de a face sex, ar trebui să le facem cunoscute partenerului de cuplu. De ce preferăm să nu spunem nimic şi să facem sex din obligaţie??? Da, există riscul ca iubitul tău să nu-ţi înţeleagă nevoia de afecţiune, mai ales că pofta lui de sex n-are nicio legătură cu dragostea.

Totuşi, sexul făcut din obligaţie nu e soluţia. El nu face decât să alimenteze ideea că ceea ce ne diferenţiază de bărbaţi la capitolul sex este ceva greşit. Şi nu e deloc aşa!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod