De câte ori pe lună este recomandat să faceţi amor pentru o căsnicie fericită?

Primii doi ani de relaţie sunt cei mai satisfăcători. După, cuplurile trebuie să depună mai mult efort pentru a menţine nivelul de intimitate şi mulţumire, susţine psihoterapeutul M. Gary

happy couple sleeping in bed

Primii doi ani de relaţie sunt cei mai satisfăcători. După, cuplurile trebuie să depună mai mult efort pentru a menţine nivelul de intimitate şi mulţumire, susţine psihoterapeutul M. Gary Neuman.

Neuman a efectuat un studiu şi a descoperit că cei mai mulţi oameni căsătoriţi se simt nefericiţi nu din cauza satisfacţiei pe care o simt în momentul în care întreţin relaţii sexuale, ci din cauza frecvenţei reduse a raporturilor sexuale. În timpul studiului, efectuat pe 400 de femei, participantele au fost întrebare de câte ori pe săptămână întreţin relaţii sexuale cu soţii lor.

Cele care s-au declarat nefericite în căsnicie au răspuns, în majoritatea cazurilor, că fac sex de 3-4 ori pe lună. Femeile care s-au declarat mulţumite de mariajul lor au răspuns că fac sex de aproximativ 11 ori pe lună.

Există mai mulţi factori cotidieni care intervin în căsnicii, explică Neuman. Dacă înainte de căsătorie, cauţi mereu subiectele interesate despre care să discuţi cu partenerul tău, odată cu mariajul grijile cotidiene, precum rata la bancă, ipoteca, problemele copiilor sau simpla nevoie de somn, devin singurele despre care ajungi să le discuţi în cuplu.

Toate aceste obligaţii nu crează o atmosferă romantică şi nici nu ajută cuplul să aibă o viaţă sexuală satisfăcătoare, scrie Business Insider, citat de descoperă.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod