"Cheful" si dificultatile de erectie

Un barbat, adult, cu o viata intensa in planul relatiilor sentimentale. La un momemt dat, in viata sa simte nevoia sa se stabilizeze, sa se potoloasca, sa ramana cu o...

Un barbat, adult, cu o viata intensa in planul relatiilor sentimentale. La un momemt dat, in viata sa simte nevoia sa se stabilizeze, sa se potoloasca, sa ramana cu o anumita femeie. Dar implicit, atunci apar si problemele, unele aparte, unele deosebite, altele lipsite de interes. Printre ele si cele sexuale. Cu o viata sexuala foarte activa, acum incearca sa se centreze pe o singura femeie. Totusi, apar si dificultati de erectie.

E un ceva care se intampla, dar medical lucrurile sunt in ordine, nu este nici un motiv pentru care sa se intample asa ceva si totusi, se intampla. Daca lasam ceea ce simte la lumina, vom observa destul de repede lipsa de chef pentru actul sexual in acele momente. Absenta apetitului sexual nu este doar o stare de depresie sau de pierdere a capacitatii, ci este si o lipsa de chef in relatia cu celalalt.

Cheful pare sa fie un element decisiv in aceasta situatie. Corpul respecta ceea ce simti, ceea ce traiesti, ceea ce este autentic in tine. Acest barbat se retrage in situatia unui copil care se intalneste cu o persoana autoritara si care ii interzice sau ii permite anumite lucruri. E o stare de placere in aceasta situatie, de abandon. Dar implicit cu acest abandon mai dispare ceva - o anumita agresivitate, o anumita stare de barbatie. Nevoia sexuala este aici marcata de o tensiune, de o stare de a fi conform cu ceea ce simti, cu ceea ce esti.

Cazurile de acest gen in populatia masculina sunt destul de dese. Un barbat ia o decizie sa isi modifice stilul de viata, sa ia masuri cu privire la viitor, sa aiba o familie, un mediu al lui, o casa. Insa pe masura ce intra in aceasta relatie cu iubita aleasa pe care o simte ca fiind foarte aproape, foarte prietenoasa, foarte iubitoare, constata ca pierde ceva, un ceva pe care nu este foarte dispus sa-l piarda. Pacientii numesc acest ceva in diferite moduri, unii spun ca este pasiune, altii stil de viata, altii patos, altii spun ca este numai ceva copilaresc. In toate este o renuntare, o renuntare cautata a stabilitatii.

Varsta lor este undeva in jur de 40. Sunt oameni care au reusit in viata din punct de vedere profesional. Femeile pe care le-au ales poseda un ceva. Dar mai apare o problema - exista in ei o indoiala, o pierdere, o incertitudine. Sa o parasesc? Sa fie ea femeia? Nu simt dorinta fata de ea, dar acest gand este puternic evitat.

Se produce un soi de feminizare, de pierdere a interesului pentru celalalt. Cei doi reusesc sa constituie o buna relatie de prietenie, de solidaritate. Reusesc sa coopereze aproape perfect, se simt bine impreuna, discuta aproape orice fel de probleme insa prefera temele profesionale. Nu se simt impreuna ca un barbat si o femeie, ci se simt ca in cazul relatat - un copil si o autoritate desi, de regula, pare a merge mai curand spre doi colegi care au o relatie profesionala in care sexualitatea pare exclusa.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • smotocel98 pe 17 Mar 2008, 15:28
    interesant

    aicia cam asa este ,aveti dreptate ca dela un timp intervine monotonia si daca partenerul nu stie cum sa faca sa nu intervina aceasta monotonie duce la despartire

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod