Atinge pentru propria ta placere

Atingerea folosita intr-un exercitiu de concentrare asupra senzatiilor se numeste "mangaiere". In cadrul acestei mangaieri, atingi pielea pentru a obtine senzatii cat mai profunde...

Atingerea folosita intr-un exercitiu de concentrare asupra senzatiilor se numeste "mangaiere". In cadrul acestei mangaieri, atingi pielea pentru a obtine senzatii cat mai profunde pentru tine. Nu este acelasi tip de atingere ca la un masaj.

Masajul este o actiune puternica asupra muschilor corpului, in timp ce mangaierea iti confera tie si partenerului tau cel mai profund sentiment de a atinge sau de a fi atins(a).

Nu exista o metoda potrivita sau nepotrivita de a face un exercitiu bazat pe tehnica de concentrare asupra senzatiilor. Este o tehnica "lipsita de tehnica" deoarece fiecare are propriul sau stil de a atinge. Cu toate acestea, exista anumite tipuri de atingere la care este cel mai usor sa te concentrezi.

Mangaierea ta ar trebui sa fie usoara si foarte, foarte lenta. Poti folosi fie miscari lungi, acoperitoare, fie miscari scurte. Incearca in ambele feluri si alege ceea ce iti convine cel mai mult. Tu si partenerul/partenera ta veti putea sa va concentrati cel mai bine daca exerciti o atingere cat se poate de lenta.

Chiar daca consideri ca atingerea iti este destul de lenta, incearca sa inchizi ochii si sa reduci viteza la jumatate pentru a vedea daca aceasta te ajuta sa te concentrezi. In timp ce atingi, fii atent(a) la temperatura, textura si forma acelei parti a corpului pe care o mangai. Tine minte sa atingi pentru a te simti tu bine si pentru a-ti ajuta partenerul/ partenera sa se concentreze asupra atingerii tale.

Cea mai buna pozitie pentru orice fel de mangaiere este cea care iti permite sa atingi cu cel mai mic efort fizic. Daca, de exemplu, intentionezi sa atingi spatele persoanei iubite, incearca sa te intinzi alaturi de aceasta si sa o atingi cu o singura mana, in loc de a te urca deasupra sa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod