Suferinta din dragoste

Ai fost tradata, abandonata? Alinarea nu este departe...
Imi amintesc de un comentariu al unui cititor Eva.ro, neidentificat, postat la articolul "Dragoste si teama". Autorul acestuia povestea despre deziluzia pe care a trait-o atunci cand s-a indragostit de cine nu trebuia - de o fata care l-a inselat: "Sunt ranit, jignit, distrus, la pamant cu sufletul si moralul, dar am dorit sa imi las gandurile aici, sa imi ramana amintire pentru cei sau cele care citesc. Durerea este atat de mare, incat nu se poate imagina".

Si sunt sigura ca exista multe astfel de persoane printre noi care traiesc astfel de suferinte, din motive mai mult sau mai putin asemanatoare.

Cunosc destule persoane cu fetele si inimile atinse de suferinta, triste mai tot timpul si cu lacrimi in ochi la fiecare cuvant pe care il rostesc.
De multe ori ma revolt, in sinea mea, pentru ca nimeni nu merita sa fie ranit si tintuit la pamant din cauza dragostei, pentru ca iubirea ar trebui sa se identifice cu cele mai frumoase lucruri si sentimente de pe lumea asta, iubirea inseamna fericire, implinire si zambet.

Acesta este crezul meu si nu cred ca este unul naiv. Din pacate, viata nu este intotdeauna dreapta pentru multi dintre noi, dar trebuie sa ne adunam puterile ramase, sa ne ridicam si sa ne continuam lupta cu viata, cu noi insine!

"Nu sunt indragostit de tine", "Il iubesc, dar stiu ca ma va parasi", "Cat timp doare o despartire?", "De ce suferinta ma insoteste in relatiile pe care le am?", "M-a tradat, m-a inselat"
sunt cateva situatii in care sunt convinsa ca unele dintre voi v-ati aflat poate nu o singura data...
Dar de fiecare data pare sa doara mai tare, sa strapunga mai adanc inima, iar suferinta sa fie mai mare. Poate deveni o durere surda, care pare sa nu treaca, orice remediu ai incerca.

Imi amintesc de o descoperire, din zecile de mii, realizata la inceputul acestui an: pilula impotriva suferintei in iubire. Pilula-minune este obtinuta din extractul fructelor copacului african Griffionia simplicifolia si va fi lansata in scurt timp pe piata, ca remediu miraculos pentru suferintele tuturor indragostitilor tradati si abandonati.

Se pare ca in Africa, aceste fructe sunt cunoscute si consumate de secole, dar de-abia acum ne vor putea bucura si noi, muritorii de rand, de "beneficiile" furnizate de aceasta planta.


Unii au inceput sa exploateze si aceasta suferinta, si, in conceptia lor, o astfel de pastila alina "bolnavii" cu inima franta.

Fericirea exista, chiar si pentru tine


Sunt de parere ca niciodata nu vom sti, cu exactitate, de cat timp avem nevoie ca sa trecem peste o astfel de suferinta. Depinde de fiecare dintre noi, de sentimentele pe care le-am investit in relatie, de ceea ce am simtit si poate inca mai simtim fata de cel pe care l-am iubit sau il mai iubim.
 

Comentariile 51-69 din 69

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 13 Feb 2010, 14:16
    in viatza trebuie sa sti s atreci peste chiar dak ne este greu

    si eu am avut o relatie de un an si o luna pana akum 2 saptamani....e foarte greu s atraiesti fara persoana iubita..dar trebuie sa inveti sa treci peste...eu akum simt repulsie fata de el..dar in acelasi timp il si iubesck desi mi-a facut foarte mmult rau..ma inselat,l-am iertat,, pe urma la catva timp iar ma inselat si asta fiind de craciun..dar nu lam mai putut ierta..el akum si-a refacut viata dar inka tinem legatura imi spune k ma iubeste..dar nu stiu ce sa mai cred...in fine...noi fetele suntem ingurele care suntem afectate cu adevarat, care ne loveste foarte puternic dragostea..dar trebuie sa stim sa depasim momentul....nu trebuie decat sa stim sa fim indiferente, sa incercam sa lasam totul in urma...dak vreti sa vb ma gaiti pe id ''crystynutzza_elena92''

    0
    1

  • any pe 9 Feb 2010, 06:12
    oare ce se intampla cu mine?

    am fost cu cineva timp de 3 ani,il iubeam foarte mult si era si prima mea iubire...dar relatia nu a mers chiar foarte bine din unele pct de vedere ..am fost cu el si ne certam dinorice prostie pt ca eu snt o fire foarte geloasa si complicata.sunt constienta de faptul ca poate in mare parte certurile au fost din caza mea dar intotdeauna am trecut peste ele.si tot asa pana am facut o greseala era totul ok intre noi dar in viata mea a aparut altcineva si simteam ca ma indragostesc de el.din cauza asta mi-am lasat iubitul balta cu greu dar l-am lasat si el nu facuse nimic pur si simplu l-am lasat si el lupta ptr mine iar eu nu eram sigura de ceea ce fac dar totusi am facuto si l-am lasat.acum 7 luni.si el in astea 7 luni a vrut sa ne impacam dar cum puteam sa ii frang inima celuilalt cu care eram deja??si simteam ca il iubesc asa mult si nu am putut sa ma impac cu el poate ca de rusine sau din orgoliu.reletia cu actualul nu merge extraordinar de bine dar cat de cat evolueaza. si nu stiu ce se intampla cu mine in ultimul timp tot la fostul ma gandesc simt ca am facut cea mai mare greseala din viata mea ca l-am lasat si chiar daca s-ar intampla ceva mi-e teama sa nu fie prea tarziu sa nu ma mai accepte daca vreau sa ma impac cu el...zi de zi ma gandesc la el si nu il pot uita cu toate ca cu actualul iubit ma inteleg bine eu din ce in ce maimult la fostul ma gandesc simt ca e iubirea vietii mele ce sa fac satimi un sfat ca nu mai pot zi de zi ma macina chestiile astea foarte importante ptr mine.nu vreau sa il las pe actualul din orgoliu avand in vedere ca am trecut prin multe si cu el si ma iubeste i-as frange inima ce sa fac??il iubesc foarte mult si pe fostultot timpul ma gandesc la el...ce se intampla cu mine?

    1
    0

  • ema pe 7 Feb 2010, 00:04
    despartirea doare dar nu trebuie sa ne doboare

    Tocmai din cauza ca mi-a fost frica de suferinta primul prieten l-am avut la 26 ani in anul 5 de facultate .Am pus mult suflet dar dupa 4 ani dupa ce el si-a terminat facultatea s-a facut nevazut .A durut rau dar timul a vindecat ranile siam ajuns la concluzia ca cea mai importanta fiinta sunt chiar eu ,eu trebuie sa am grija de sufletul meu ca daca nu eu atunci cine (ma refer la parteneri ).Majoritatea sunt doar pentru ei .Pentru nimic in afara de parinti si copii( in cazul in care vor fi ) nu trebuie sa plangi .In ziua de azi rar un barbat sa fie om ,in viata trebuie sa faci compromisuri si eu nu ma prea obisnuiesc cu ideea sau poate le accept indirect si de aceea am devenit mai nepasatoare fata de oameni interesandu-ma mai mult sa am grija de mine.

    3
    0

  • klaudytza_gyrl pe 3 Feb 2010, 03:26
    Buna fetelor!

    Si eu am avut o relatie care a durat doi ani si sase luni , a fost primul baiat....si pot sa zic ca nu mia fost usor la inceput....am incercat sa trec peste cu ajutorul celor dragi ( prietenii, cunostintele, familia...) si mai ales fac ceea ce imi place incerc sa ma descoper...recunosc seara cand ma pun in pat si incerc sa adorm imi vine in minte amintiri petrecute cu el....dar pana la urma tot ce a fost apartine trecutului tot ce conteaza e prezentul ....fetelor nu merita nimeni sa sufere din iubire...viata e facuta cu bune si cu rele nimeni nu e perfect tot ce conteaza e ,, sa ai incredere in tine ,,

    1
    1

  • madutza pe 3 Feb 2010, 00:05
    despartire neuitata

    acum totul e doar o amintire..ceva de neuitat..o amintire care crezi ca se va repeta dar insa ea a trecut si nu o vei mai revedea..dupa un an de iubire imensa...sa ajuns la o despartire care a facut ravajii in urma mea..acum eu nu mai sunt ca inainte..mi-e greu..nu il mai pot vedea cu alta..decat sa il vad trecand cu ea de mana mai bine as renunta la viata..acum eu mai sper..sper..dar oare cat?nu mai stiu ce sa fac ..am incercat tot felul de modalitati..m-am certat cu familia si in zadar..acum el nici macar nu ma mai baga in seama..parca sunt invizibila..oare de ce?

    1
    0

  • sia pe 31 Ian 2010, 22:01
    pt flori

    florentina,si eu am iubit pe cineva cativa ani...mai mult de 4.e greu sa uiti peste noapte o persoana la care te-ai gandit zi de zi.dar si tu,ca si mine de altfel,probabil i-ai ''adaugat'' cateva calitati.ti-ai creat o imagine despre el,asa cum ai vrut tu sa fie.ai incercat sa acoperi greselile si i-ai cautat scuze probabil.nu il vei putea uita decat daca iti dai tu seama singura ce fel este el de fapt si cat de putin te pretuieste.daca te-a inselat de atatea ori,e clar cam ce insemni pt el.deschide ochii bine si mai intai de toate,ai mai mult respect pt tine.nu te merita.eu am inteles destul de tarziu ca au trecut cativa ani pe langa mine:(...bafta multa

    1
    0

  • anca pe 28 Ian 2010, 18:48
    nu e usor deloc

    si eu am avut o relatie de scurta durata,mai exact 3 luni....dar in aceste 3 luni am iubit un baiat cu toata fiinta mea(unora li se pare imposibil,asa i s-a parut si lui)si m-a parasit.de ce?pentru ca el nu avea timp de mine.pe primul loc era munca lui si de multe ori cand iesea in oras nici macar nu ma chema.s-a terminat trist.mi-a spus ca sunt dificila si ca el nu stie ce vrea de fapt.nu am dat nici un semn pana cand a inceput iara sa ma caute ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.ma obsedeaza,ma cucereste de fiecare data cand il vad sau cand aud numele lui,nici eu nu mai stiu ce sa fac.sunt la pamant.mi-am pierdut deja o parte din prieteni din cauza lui.asta e o lovitura cumplita.nu e usor deloc sa treci peste asta si nu cred ca exista vreun remediu .succes Florentina si insanatosire grabnica

    1
    0

  • dinella pe 25 Ian 2010, 15:54
    Suferinta din dragoste

    Desi tarziu, vreau sa-ti spun si eu ceva Florentina. Eu am 30 de ani. Sunt casatorita si am un copil de 5 ani. Sa te consideri fericita ca ai patit lucrul asta inainte de casatorie. Pentru mine tradarea sotului meu a fost mai naucitoare. Nu e vorba numai de mine, este vorba si de copil. Isi adora tatal. Sufar de doua ori. Dar la mine dragostea s-a transferat in repulsie. Nu-l urasc. Mi-e doar sila, am un fel greata de tot ce a putut sa-mi faca. Curaj ! mergi inainte si multumeste cerului ca nu ai un sufletel care sufera alaturi de tine.

    0
    1

  • vio pe 23 Ian 2010, 13:39
    iubirea...

    A FOST O RELATIE SCURTA DAR CARE AM TRAIT-O CU INTENSITATE. S-A TERMINAT ACUM UN AN, INTR-O ZI MI A TRIMIS UN MESAJ PRIN CARE IMI SPUNEA CA S-A TERMINAT TOTUL( NICI MACAR NU AVUSESE CURAJUL DE A IMI SPUNE IN FATA). CERT ESTE CA A TRECUT UN AN , SI NU LAM PUTUT UITA, CHIAR DACA AM STERS TOATE MESAJELE, POZELE CU EL, TOATE . CHIAR DACA AM INCEPUT O NOUA VIATA DEPARTE DE TARA, CHIAR DACA AM INCERCAT O NOUA RELATIE(NU A MERS, NU ERA CORECT SA STAU CU CINEVA , DAR SA MA GANDESC IN CONTINUARE LA FOSTUL, ASA CA MAM RETRAS SI SUNT SINGURA DIN NOU).CERT ESTE CA DE PUTIN TIMP FOSTUL IMI TRIMITE EMAILURI. UNEORI , VIATA MI SE CIUDATA, SAU POATE CA O FACEM NOI ASA.AM SENZATIA CA AMANDOI SUNTEM GREU DE INTELES, SUNTEM SEPARATI, DAR TOTUSI .....MI AS DORI TOTUSI SA AFLU CUM O MAI DUCE, SA STIU CA E BINE , CHIAR DACA CU NOI NU A FOST SA FIE CEVA DE DURATA, PT CA L-AM IUBIT ENORM, SI CRED CA INCA MAI SIMT CEVA.POTI SA TE DUCI SI LA CAPATUL PAMANTULUI, CAND IUBESTI INTENS, NU IL POTI SCOATE CU USURINTA DIN SUFLET, ORICATE SFATURI SI ARTICOLE S-AR SCRIE.

    1
    0

  • de ce? pe 22 Ian 2010, 18:52
    VIATA

    suferinta tu dureros de dulce... spunea Eminescu. Suferinta din dragoste nu prea are nici un remediu...doar timpul cicatrizeaza rana care ramane. Am fost impreuna cu un baiat 7 ani in care am visat, am facut planuri de viitor, am fost fericita, pana cand despartira a facut sa se naruie totul in jurul meu. M-am ridicat cu greu considerand ca fiecare sut luat de la viata este un pas iainte si dupa doi ani m-am casatorit cu alt baiat pe care il iubesc, dar e o alta iubire decat prima, mai matura, mai realista. Dar... si acesta m-a dezamagit cumplit si nu pot sa inteleg DE CE? Simt in mine un gol imens care se adanceste pe zi ce trece........asta e viata...........o mare suferita.......... cand te gandest ca ti-e mai bine atunci de fapt ti-e mai rau.

    2
    0

  • ORISICINE pe 22 Ian 2010, 18:24
    dragoste ranita

    http://www.youtube.com/watch?v=k_1ZvwVzdxA&feature=related

    2
    0

  • letoya pe 22 Ian 2010, 17:54
    greu...

    sincer...cred ca suferinta din dragoste e cea mai puternica din toate,intocmai pt ca nu are remediu...nu trece cu tratamente sau pastile,sau diete...cu nimic...doar cu putere...iar cand suferi,de unde putere? Am suferit din dragoste. Dar altfel decat sufera altii (desi toti resimt durerea altfel,stiu ca la mine a fost mai diferit).de ce? pai am avut o relatie de 5 ani cu un barbat.Dupa primele 3 luni de relatie,m-a inselat.A trecut ceva timp,dar l-am iertat.Si greseala nu s-a mai repetat.In cazul lui chiar fusese o greseala.Si stiu ca ma iubea.Si presupun ca inca ma iubeste.Apoi au fost probleme cu bautura,peste care am trecut,de asemenea.Apoi am avut de-a face cu anturajul lui.Pe care de asemenea l-am depasit.Apoi au fost plecarile,caci lucra in alta tara.De fiecare data cand venea acasa,parca trebuia sa ma obisnuiesc cu un alt barbat.Nu mai rau,nu mai bun,doar altul.Toate astea, una peste alta au facut cumva ca eu sa ma distantez de el,sa ma pierd.M-am pierdut de el,si m-am pierdut de mine.Mi-am pierdut capacitatea de a mai tine la cineva.Am ales despartirea,caci nu vedeam rostul de a-l tine langa mine,cand putea fi langa cineva care sa il iubeasca,sa ii impartaseasca sentimentele.El inca incearca sa treaca peste asta,si stiu ca va reusi.Si orice ar spune altii,stiu ca am ales bine. Nu stiu cine a gresit aici...poate doar eu,poate doar el,poate amandoi...Desi eram un cuplu reusit (spun eu,spune el,si toti cei ce ne-au cunoscut)..ceva s-a rupt undeva...si cea care s-a ratacit am fost eu...se poate asta? Se pare ca da...bafta tuturor

    1
    0

  • Mara pe 22 Ian 2010, 15:56
    Trecator

    Suferinta din dragoste e profunda, dar trecatoare. Cred ca ar trebui initiate mai multe discutii pe aceasta tema (a uitarii si vindecarii), pentru ca in ultima vreme prea multi adolescenti, tineri dramatizeaza aceasta experienta si ajung sa renunte la viata lor prea usor. Dragostea e izvorata din noi , ea se poate stinge si poate si renaste . Se spune ca o fereastra inchisa, poate insemna o usa deschisa.

    0
    1

  • Alinel_903 pe 22 Ian 2010, 14:29
    pentru toti

    o metoda/ cale de a te consola si a trece peste ceva ce te-a facut sa suferi este sa consolezi pe altcineva care la rindul sau a suferit din dragoste... (cel putin cunosc cateva astfel de cazuri)

    2
    0

  • andreea pe 22 Ian 2010, 14:13
    azi imi ingrop iubirea...

    azi imi ingrop iubirea, i-am spus odata ca va muri, dar ea proasta nu m-a crezut, a locuit in corpul si sufletul meu timp de 3 ani , 3 ani bolnaviciosi in care m-am lasat prada nestiintei, oferind ce este mai bun din mine unei persoane , unei persoane care cand eram la anaghie m-a ¨vandut¨pentru un pumn de mizerabili bani, pentru el au fost laudele si pentru mine suturile, nu sunt o victima sunt doar o proasta care s-a lasat purtata de val si a amestecat dragostea cu banii, asa ca trebuie sa fac bagajele spre un maine, am impachetat bine bucatelele ce au rams din inima franta .

    0
    1

  • Andrush pe 22 Ian 2010, 11:28
    pentru Florentina

    Crezi ca merita sa iti irosesti tineretea pentru un barbat care nu o sa se intoarca niciodata in totalitate la tine? Si eu am iesit de curand dintr-o relatie de 2 ani. Eu am terminat relatia pentru ca, privind obiectiv am observat ca nu aprecia ceea ce eram eu cu adevarat, iubea imaginea pe care o putea crea din mine. Chiar daca eu am terminat-o doare, si doare al draqu de tare. Trebuie sa fii constienta ca singura care te poate scoate din starea asta esti TU, si crezi sau nu AI PUTEREA SA O FACI. Esti o femeie independenta, puternica asa ca renunta la "drogul" tau si mergi mai departe. In fiecare dimineata priveste in oglinda si vezi persoana care isi doreste sa fie libera. Imbracate provocator, schimba-ti coafura, fii sexy, danseaza, iesi cu prietenii. Ia o decizie si mergi inainte. Orice decizie e un pas inainte....

    1
    0

  • mara pe 22 Ian 2010, 10:21
    iubire? oare ptr Florentina

    Indiferent de ce ati trait incercati sa pastrati doar amintirile frumoase, Nu cred ca stand si plangan dupa cineva rezolvati vreo problema sentimentala,iar dragoste cu sila nu se poate.

    1
    0

  • Daniel pe 22 Ian 2010, 07:10
    pt. Florentina

    Incearca sa treci peste aceasta suferinta ca viata merge inainte. Florentina din moment ce te-a inselat inseamna ca nu te iubeste. Asa ca iti recomand sa iei viata de la inceput si sa treci peste aceasta grea incercare.Cu siguranta vei gasi pe cineva care sa te merite.

    1
    0

  • florentina pe 22 Ian 2010, 01:23
    suferinta

    akm am 24 ani,iubesc un barbat d la varsta d 19 ani jum,a fost prima mea iubire,am trait cu el cele mai frumose momente,trairi si sentimente,eram dependenta d el,era aerul meu,pana cnd m-a tradat,m-a inselat.Am crezut k viata mea ia sfarsit,l-am lasat d durere am incercat sa-l uit iesind cu alt barbat insa dupa max 3 luni l-am parasit si p el pt k gandul meu si sufletul erau la el{sufletul meu},ne-am impacat,ne-am certat pt k din nou s repeta povestea{in acest tmp imi jura k ma iubeste si il credeam intr-un fel pt k imi dem cum stia mai bn sufletul lui,dar ma si contraziceam cu mn insumi pt k ma insela f des}akm nu mai suntem impreuna,nu mai am incredere in barbati,oricat m-ar atragea cineva nu pot sa simt nik pt el,ma gandesc numai la el{viata mea}as vrea sa fac cumva sa pot sa trec peste,sa-l uit,sa-mi vad d viata mea,ma termina psihic,ma obsedeaza intr-un cuv.,orice imi aduce aminte d el,oare mai sunt in stare sa iubesc?sa-l uit macar?

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod